PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Elbow | Best Kept Secret Festival 2014

zondag 22 juni 2014Hilvarenbeek, NL

Elbow

Elbow was goed, ze speelden rustig en mooi, maar zij die er 3 jaar geleden op Rock Werchter bij waren weten dat  deze band nog veel meer in zich heeft. De hitjes werden stuk voor stuk gespeeld, maar wellicht ook door hun nieuwe, ietwat minder toegankelijke album, lukte het hen niet om het publiek in het hart te raken.

Als afsluiter van de avond en daarmee ook afsluiter van het driedaagse festival  haalde Elbow nog even alles uit de kast. Een compleet orkest met strijkers en blazers en een hele verzameling instagram filters die op de schermen naast het podium werden uitgeprobeerd. Iedereen was mee en de prachtige zonsondergang kregen ze op de koop toe. 

De eerste helft van de set bestond voornamelijk uit nieuwe nummers van hun plaat The Take Off And Landing Of Everything die dit jaar uitkwam. Nog weinig bekend bij het publiek en daarom nog enigszins onwennig onthaald. Nadat ze ‘Real Life (Angel)’ hadden gespeeld werd er een intiemere toon gezet. Nu kwamen de hitjes. De emotionelere, de bekendere, de gevoeligere. Dit werkte. 

Zanger Guy Garvey regisseerde zijn publiek door ze op de juiste momenten te laten zingen, fluiten of klappen. Dit had hij vaker gedaan. Zo ook op de festivalweide in Werchter, waar hij menig festivalbezoeker stil kreeg en zelfs bij de grootste cynici kippenvel op de arm kon toveren. Hier probeerde hij dezelfde truc toe te passen. Met het fluiten en de armbewegingen die hij het publiek liet maken. Ze deden braaf mee en bij het laatste ‘One Day Like This’ werd er heus meegeschreeuwd. 

Een prima afsluiter en met ‘prima’ is ook meteen alles gezegd. Dit paste wel op het festival. Het smaakte lekker, het smeerde goed, maar er zat geen speciale smaak aan. Kaas dat nog niet lang genoeg gerijpt is. Deze tweede editie kan weer een leerervaring zijn voor de derde editie en zo weer verder. Het festival zal blijven. Nu nog hopen dat wij er geschiedenis over kunnen schrijven. 

< Zaïde Bil > 

De setlist:

 1. Charge
 2. The Bones of You
 3. Fly Boy Blue / Lunette
 4. New York Morning
 5. Real Life (Angel)
 6. Lippy Kids
 7. The Birds
 8. Grounds for Divorce
 9. My Sad Captains
 10. One Day Like This


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Newsletter
 • Facebook
 • Twitter