PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Girls In Hawaii | Dour Festival 2014

zaterdag 19 juli 2014Festivalwei Dour

Girls

Girls in Hawaii had het niet echt getroffen op de zaterdag van Dour. Nadat het 3 dagen zweterig warm was geweest, was de zaterdagavond de voorbode voor een onrustige nacht. En daar stonden de 6 Walen op het podium, te zingen “Here comes the sun”, van het nummer ‘Sun of The Sons’, terwijl de regen loodrecht naar beneden kwam.

Tijdens het concert was het publiek dus vooral bezig met een antwoord op de vraag te vinden: hoe om te gaan met de regen. Een klein groepje mensen was onder de rolstoelstage gekropen, verschillende mensen haalden poncho’s en paraplu’s tevoorschijn en dan was er nog de hardcore festivalganger die zich nergens wat van aantrok en vrolijke dansjes deed in de regen. 

Gelukkig was het weer niet zo vreselijk dat het festivalterrein ontruimd moest worden (zoals in Oostende), maar de band had wel te kampen met het verlies van de aandacht van het publiek. Hun optreden werd een soort gezellige achtergrondmuziek. Spijtig, want met hun meest recente album Everest, dat onder andere over het verlies van drummer Denis Wielemans († 30 mei 2010) gaat, is een sterke comeback na hun 2-jarige pauze. 

Achter de band hing een enorme plaat van een grijze berg, gehuld in een dichte mist. Een verwijzing naar hun albumcover. Het straalde iets heel donkers uit, wat nummers als ‘Not Dead’ en ‘We are The Living’ ook in zich hadden. Het paste absoluut bij de sfeer in de lucht. De sfeer op de festivalwei werd er gelukkig niet minder op en de heren mogen trots zijn op deze sterke terugkeer. 

< Zaïde Bil >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter