PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie The Opposites | Feest in het Park 2014

vrijdag 22 augustus 2014Donkvijver Oudenaarde

The

Het is nog niet heel lang geleden. Toen de Jeugd Van Tegenwoordig het genre van de nederhop op de kaart zette, zowel in eigen land, als bij ons in België. Toch zijn er slechts weinigen de Jeugd kunnen volgen in hun succesverhaal. Één groep is hier echter wel bijzonder goed in geslaagd. The Opposites spelen de kleinste, maar ook de allergrootste festivals plat. Van het lokale Thoprock in Brugge, tot Pukkelpop in Kiewit. En ook al mag elke show van The Opposites zo goed als identiek zijn als de vorige, het blijft een alles verwoestende bom die niemand van de bezoekers onbewogen laat. Letterlijk dan.

“Wij komen hier om samen met jullie de tent te slopen. Willen jullie de tent slopen?”. Meer moet er blijkbaar niet gezegd worden tegen een afgeladen Grand Mix om die in gang te zetten. Waar het vooral rustig was bij de echte bands - later zal Tom Barman zich afvragen of het publiek wel al eens een live-band had gezien, want het beleef verdacht rustig - was hier weer het bewijs dat elektronische muziek stilaan de rock aan het overwinnen is. Moshpits, circle pits en zelfs heuse ‘Walls of Deaths’ zijn niet meer enkel terug te vinden bij de metal bands, maar hebben hun weg gevonden naar het grotere publiek. 

Maar niet enkel de spontaniteit van het publiek tilt deze set op naar een hoger niveau, ook de aanmoedigingen van Willy en Big2 helpen hier een handje in. Op vraag van de twee klimt een horde fans over de hekken in de front - security was er toch al bijna niet - om vervolgens al crowdsurfend hun weg naar achteren in te zetten. 

Alle hits passeren de revue, van Sukkel Voor De Liefde en Slapeloze Nachten tot Dom, Lomp & Famous en natuurlijk ook Broodje Bakpao. Toch is het hoogtepunt van de avond, en waarschijnlijk ook van het festival, weggelegd voor het laatste nummer, Thunder.  De ode aan het legendarische hardcore festival Thunderdome is de ultieme laatste stuiptrekking van een groep die toch wel de beste is in wat ze doen, een heftig feestje bouwen. De hardcore-invloeden worden gemakkelijk meegehakt, of er nu plaats voor was of niet. 

Geen vernieuwing in het kamp van de Nederlanders, maar waarom zou je ook als je de perfecte formule al gevonden hebt. Ze mogen van een geluk spreken dat de Grand Mix in Oudenaarde nog recht staat, want het scheelde niet veel met een storm als The Opposites die er door raasde.The Opposites vs. Fi:hP: 1-0. 

< Nathan Dobbelaere >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter