PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie K3 Kan Het Show

zaterdag 27 september 2014Lotto Arena Merksem

K3
Interview: 

In de K3 Kan het Show ligt naast de vele liedjes die het trio brengt, het zwaartepunt bij de kinderen in de zaal. Zij kunnen thuis een formulier afdrukken en hebben de keuze om een van de vier wensen uit te laten komen. Die zijn: in een videoclip meespelen, vliegen, omgetoverd worden tot K3 of enkele slagroomtaarten gooien.   Bij het binnenkomen van de zaal droppen de kids hun formulier in een trommel waaruit K3 dan enkele winnaars trekt. De vliegwens kan maar voor een kindje uitkomen, de andere voor een drietal. Maar al bij de start van de show blijkt een trommel kwijt. Zien die kinderen hun wens niet in vervulling gaan, of duikt hij toch nog op? En kunnen de 3 meisjes Koen Kommer (Patrick Onzia) die roet in het eten komt gooien, te baas? Hij zegt namelijk dat ie beter wensen kan laten vervullen dan K3 in zijn Koen Kan het Show…

“Als het nu in het honderd loopt, dan is het niet onze schuld.” lacht Karen Damen het uit tijdens een erg relaxed nagesprek dat drie journalisten, waaronder wijzelf, met K3 hadden (en waar je tevens een audio montage van kan beluisteren op onze site). Dat is inderdaad zo. Want heel wat kids blijken stevig onder de indruk wanneer hun naam uit die trommels komen. Meer dan ooit komt er improvisatie van het moment bij te kijken voor de drie zangeressen. Als een kleine uk erg verlegen is, en maar en paar woordjes kan zeggen, wordt een gesprekje tussen een van de meiden en de fan, een hele opgave.

In de Lotto Arena bleek Josje zowat de moeilijkste namen en geschriften te mogen ontcijferen. Wanneer het kindje dan bij haar kwam, bleek die erg jong, waardoor ze zich uit  de slag moest slaan. “3 vingers” toonde het kindje toen ze vroeg hoe oud het was. Maar verder bleef het stil bij vragen als “waar zijn je papa en mama?” en zo. Vertederende momenten zijn dat en erg herkenbaar, ook voor de mama’s en papa’s in de zaal. Maar het zorgt er ook voor dat de spanningsboog van deze K3 show zeer los staat, misschien wel iets te los. Wel strak zijn de beats uit de recente single “En ik dans” die een hoog Regi in the mix-gehalte heeft, zo beaamt Josje achteraf ook. Een opvallende single, die qua sound erg fris klinkt. “Dat is gewoon meegaan met de tijd denk ik” voegt Karen toe.

Taalspelletjes zitten verweven in de show met “Koen Kommer” (Komkommer) en zijn zus “Connie Kommer” (een taalgrapje voor de papa’s en de mama’s in de zaal).  Ook het recente “Kitty” blijkt een dubbele laag te hebben. Letterlijk gaat het over een katje, maar de mysterieuze synths doen ook vermoeden dat er meer in het spel is, dat de song ook over verleiding gaat, over tijgerinnen (die mannen als prooi zien) en dus niet altijd betrouwbaar zijn.

Andere songs die de revue passeren zijn openingsnummer “Waar zijn die engeltjes?”, “K3 kan het”, “Heyah Mama”, “Alle kleuren”. Meezingers zijn  er te over met “Oya Lélé”, “Mamasé” en een stevig maar ook zachtjes meegezongen “Eyo!” dat in een medley met “Loko le” zit. Of K3 nog iets wil kunnen? “Ik zou beter Frans willen kunnen spreken, gitaar spelen en leren poppen en locken” antwoordt Josje ons na de show. “Wat is dat?” vragen Kristel en Karen zich naast een collega-journalist af. Wat K3 als groep wil kunnen (naast “3 meter onder water zwemmen met duikflessen aan”, een wens die Koen Kommer op hilarische manier tot vervulling laat komen in deze show, hoor je op het einde van de audio montage. En je komt meteen ook te weten wat poppen en locken is.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter