PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Jessie Ware | Tough Love tour

vrijdag 26 september 2014Le Trabendo, Paris, France

Jessie

Het is al even geleden dat Jessica ‘Jessie’ Ware het kanaal overstak naar Europa en dus is het maar normaal dat de Britse voor haar exclusieve promotour ten minste even halt houdt in één van onze buurlanden. Ware kiest bewust voor kleine zalen, om de sfeer perfect te krijgen. Le Trabendo in Parijs vormt de derde stop op haar Tough Love tour die uit slechts negen shows bestaat.

Op amper een meter staan de fans van de eerste rij zich klaar te maken om de nieuwe nummers vanavond een eerste keer live te horen. Wanneer Jessie dan ook de scène betreedt, spert iedereen de keelgaten wijd open. Inzetten doet ze voortreffelijk met ‘Running’ en al meteen is duidelijk dat het element sfeer goed zit.

iTunesgebruikers kregen enkele dagen geleden de Tough Love nummers ‘Champagne Kisses’ en ‘Cruel’ al voorgeschoteld op het befaamde festival en konden zich dus enigszins voorbereiden op vanavond. Ware overspoelt ons met een uithaal van haar vocale capaciteiten op het einde van het eerste nummer en zwoele zomervibes op het tweede. ‘110%’, ofte, ‘If You’re Never Gonna Move’ zorgt weer voor een kleine uitbarsting en met titeltrack ‘Tough Love’ gooit de pas gehuwde Jessie Ware in een keer alles in de strijd, al geeft ze zonder schaamte toe dat de opgenomen vocals toch iets te hoog gegrepen zijn waarna ze op veilig speelt en een octaaf lager begint.

Verder bekent ze dat ze na een drukke promomaand uitgeput is, maar dat de energie van het publiek haar helpt om die vermoeidheid even te vergeten. Met de brede glimlach doet ze verder. Als het al mogelijk was om een favoriet te kiezen uit het nieuwe materiaal, zou het waarschijnlijk het door Julio Bashmore geproduceerde ‘Keep On Lying’ zijn waarin Ware de lieflijke woordspelingen op de liefdesperikelen voortzet, gepaard met een zwoele, steeldrum achtige jingle. Ode aan haar man ‘You & I (Forever)’ getuigt van Ware’s rockkantje en met het zoete ‘Sweet Talk’ zet ze haar veroveringstocht verder. Het verleidelijke ‘Desire’ volgt en ook ‘Kind Of…Sometimes…Maybe’ weet te overtuigen. Zelf lacht ze om het feit dat het een poepsimpel nummer is om mee te zingen, aangezien ze de drie woordjes - Kind Of wordt gemakshalve Kinda – voortdurend herhaalt.

We krijgen nog een eindoffensief nieuwe songs op ons afgevuurd. Van ‘Pieces’, naar ‘Want Your Feeling’ over ‘Sweetest Song’, het zijn stuk voor stuk pareltjes die ons doen watertanden naar het vervolg op haar debuut. Het thema liefde staat – uiteraard – op de voorgrond, maar muzikaal klinken de nieuwe nummers veel meer als een organisch gegroeid geheel daar waar Devotion – hoewel een zeer sterk album - eerder als een verzameling singles klonk.

Natuurlijk kan ook grootste hit ‘Wildest Dreams’ niet ontbreken. Het vormt dan ook het meezingmoment bij uitstek in de set en het tovert voor de zoveelste maal een grote glimlach op Mrs. Ware’s gezicht. Afsluiten doet ze uiteindelijk met ‘Say You Love Me’ waarmee ze voor een laatste keer het onderste uit de kan haalt en ons in stijl uitzwaait. Zoals gewoonlijk doet Jessie geen bis, maar na zo’n bom van een set kan je haar dat moeilijk kwalijk nemen. Het was ons een “Ware” genoegen.

< Yne Van De Mergel >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter