PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Hotel Vocal | De Somebody s

zaterdag 27 september 2014Theatercafé Fakkeltheater Antwerpen

Hotel

Het is ondertussen al het tiende seizoen van Hotel Vocal en deze verjaardag mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Het publiek had vorig jaar zelf mee mogen kiezen welke programma’s ze graag nog eens terug wilden zien en De Somebody’s mochten de spits afbijten met hun crooners. Sam Verhoeven, Dirk Van de Merlen en Frank Hoelen brachten klassiekers uit het genre zoals: “Mack the knife”, “The lady is a tramp” en “New York, New York”. Het samengaan van de stemmen en de meerstemmigheid in de zang maakte van “Something stupid” een pareltje. Maar Hotel Vocal zou niet trouw zijn aan zichzelf als er tussen al die zang geen ruimte zou zijn voor plezier.

Gastheer Sam Verhoeven mocht het tiende seizoen openen met zijn versie van “Come fly with me”. Begeleid door Pol Vanfleteren op de vleugel leverde hij een lekker swingende vertolking af. Sam was in vorm en had duidelijk zin om er weer eens een stevige lap op te geven. Toen zijn collega’s Dirk Van de Merlen en Frank Hoelen hem naast de piano kwamen vervoegen voor “Mack the knife” werden twee dingen meteen duidelijk: de drie stemmen samen leverde een heerlijke klank op én ook Frank en Dirk hadden er duidelijk plezier in. Het beloofde een geweldige Hotel Vocal te worden en die verwachtingen werden ook ingelost. 

Een van de mooiste nummers uit deze editie was ongetwijfeld “Something stupid”. Pol Vanfleteren had een mooi arrangement geschreven waarin hij de klank van de muziek en de zang veel fijner had gemaakt dan in de uitvoering van Frank en Nancy Sinatra. De meerstemmigheid kwam optimaal tot zijn recht en het werd een erg zacht nummer vol van verlangen. Het werd meer dan zomaar nazingen: er werd hier iets vernieuwends aan het nummer toegevoegd wat het voor de luisteraars weer extra interessant maakte. 

Niet dat er iets mis zou zijn met het gewoon lekker coveren van een klassieker. Dat bewezen de heren tijdens o.a. “All of me” en “The lady is a tramp”. Pol zorgde voor de jazzy pianobegeleiding en Sam, Dirk en Frank mochten zich volledig laten meedrijven op de sfeer van het nummer. Ze smeten zich volledig en hadden duidelijk plezier in het performen. En nu de sfeer er toch al lekker inzat, kon een zijstapje naar een meer latin-klank er ook nog bij in de vorm van het vrolijke “Rum and coca-cola”. 

Gewoonlijk is Sam Verhoeven de grootste clown op het podium tijdens de Hotel Vocals, maar dit keer had hij in Frank Hoelen zijn betere gevonden. Toen deze “You make me feel so young” ging brengen, kreeg hij in zijn inleiding het publiek al meteen op de hand met enkele grappige opmerkingen. Maar het waren toch vooral zijn lichaamshouding en zijn mimiek die het nummer een hilarische twist gaven. En ondanks de schijnbaar losse sfeer en de humor, klonk het lied nog altijd goed. 

Het grappigste nummer was “Save the last dance for me”. De drie heren waren duidelijk los gekomen en begonnen wat te dollen met het publiek en de muziek. Sam, Dirk en Frank hadden het duidelijk erg naar hun zin en dat kon ook gezegd worden voor het publiek. Zij genoten volop van de sfeer, de humor en de zang. En om de show helemaal af te maken, hadden ze nog een kleine choreografie ingestudeerd. Het was niets wereldschokkends, maar we zullen maar zeggen dat de eenvoud siert of … in dit geval deed lachen. 

We kregen tussendoor nog een leuke Elvis-medley voorgeschoteld met daarin een heerlijk stukje van Sam Verhoeven. Hij mocht zich ontfermen over “It’s now or never” en liet zich daarbij wegglijden in overacting en dramatiek. Met een overdreven gevoel voor pathos rekte hij de noten uit tot de limiet en er net over terwijl op zijn gezicht het drama stond af te lezen. De medley werd vervolgens vakkundig afgerond met “Can’t help falling in love”. De drie stemmen kwamen weer mooi meerstemmig samen in een erg romantisch arrangementje. 

Tot slot mochten nog even alle remmen los voor “New York, New York”. Dit keer had Frank geen partituur nodig om te helpen met de tekst en konden Sam Verhoeven, Dirk Van de Merlen, Frank Hoelen en Pol Vanfleteren zich nog eens volledig laten gaan. Het werd een geweldige afsluiter van een geslaagde start van het tiende seizoen. 

Omwille van dit speciale moment had gastheer Sam Verhoeven nog enkele speciale aankondigingen voor zijn trouw publiek: vanaf volgend jaar zal Daisy Thys afwisselend met Sam Verhoeven gastvrouw zijn bij Hotel Vocal en ter gelegenheid van dit jubileumjaar werd er een cd en een souvenirbrochure uitgebracht. De cd bevat veertien nummers die vorig jaar tijdens een live-concert zijn opgenomen. Sam Verhoeven brengt op de cd onder andere zijn heerlijke variatie op “Gigi l‘amoroso”. Toen we de opname beluisterden, begrepen we weer waarom dit de publiekslieveling is van de vaste klanten van Hotel Vocal. Daarnaast zingt Sam ook enkele duetten met Daisy Thys, An Lauwereins, Luc Caals en Hans Peter Janssens. 

< Sascha Siereveld > 

De setlist:
Deel 1:

  1. Come fly with me
  2. Mack the knife
  3. South of the border / Ramona
  4. The great pretender / Blue moon
  5. Something stupid
  6. Chicago
  7. One for my baby (and one more for the road)
  8. You make me feel so young
  9. King of the road
  10. Diana
  11. Bye bye love
  12. Twilight time
  13. You are my sunshine 

Deel 2:

  1. Fly me to the moon / All of me
  2. The lady is a tramp
  3. Rum and coca-cola
  4. Save the last dance for me
  5. Smoke gets in your eyes
  6. Maybe this time
  7. Let’s twist again
  8. Elvis-medley
  9. New York, New York 

Bis:

  1. My way


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter