PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Laundry Night

zaterdag 18 oktober 2014Lotto Arena Merksem

Laundry

Er viel goed nieuws te rapen voor Dyro, de nummer 27 volgens DJ Mag’s top 100 van de beste DJ’s. Hij ging 3 plaatsen omhoog. Dannic maakte de grootste sprong onder de headliners op Laundry Night, goed voor 44 tredes hoger en die DJ belandt zo op plek 30. Beide DJ’s draaiden op de eerste editie van Laundry Night in de Lotto Arena van Merksem. Het dansevent was goed voor 5000 danslustigen. Eén van de hoogtepunten was ongetwijfeld “A sky full of stars” van Coldplay dat Basto draaide iets voor tweeën. Op dat moment werd het volle middenplein van de Lotto Arena verlicht door honderden led foam party tubes van een dranksponsor.

Iets na middernacht, na een stevige opwarmer door Bart Peeters in de AB, arriveren we in de Lotto Arena. Een wat bizarre, gespannen sfeer hangt er in de lucht. Nu goed, het komt zelden voor dat rond twaalf de party al écht begonnen is. Wachten is het dus tot “Anytime” van Don Diablo door de speakers klinkt. Kroonluchters hangen er boven het podium die op en neer gaan, backdrops zijn bordeaux gekleurd met enkele goudkleurige sterren op. De setting is opvallend sober hoewel C02-jets en confetti- kanonnen hun werk meer dan doen.

“Alive” van Bo Bruce, “10 feet tall” van Afrojack, die drie plaatsen moest prijsgeven in de DJ Mag Top 100 en zo uit de top 10 valt, op plek 12, Nirvana’s Smells like teen spirit – toepasselijk want erg veel tieners zien we in de zaal -, en Basto’s eigen “Again and Again“ missen hun doel niet.  Alvar & Millas draaien tussen twee en drie voor Dyro een set van een uur brengt. Vooraan in de set van het duo staat “Under Control” van Calvin Harris & Alesso.

Was het omdat het de warmste dag in honderd jaar was op 18 oktober 2014 en het feestje in openlucht in een tent beter zou werken? Of hadden de middelbare scholieren in het publiek net hun eerste rapport ontvangen en al dan niet een eerste preek van de ouders mogen slikken voor ze het weekend  konden intrekken? Feit was dat het feestgevoel lang uitbleef en zelfs na tweeën onder controle bleef. Goede, fijne party dus wat wij tot kwart na twee zagen maar echt loos ging het nauwelijks. Daarvoor dient dan ook een eerste editie: om het pad te effenen, zodat het event kan groeien en Laundry Night net zoals zijn grote broer Laundry Day een vaste waarde mag worden op de kalender van Electronic Dance Music.  

Als je ziet wat “Amsterdam Dance Event” op 20 jaar tijd bereikt heeft, heeft Antwerpen nog een weg te gaan. Ok, er is Tomorrowland in Boom, Summerfestival en Laundry Day in de stad zelf. Toegegeven, er zijn een aantal clubs waaronder Café d’Anvers , Café Local, de NOXX en veel td’s van studentenclubs. Maar zo’n stevig verankerde dance-cultuur zoals ze in Nederland hebben opgebouwd met de jaren, inclusief een heel leger Nederlandse dj’s die hoog in de charts van DJ Mag Top 100 geraken, daarvoor hebben we in ons land, en in Antwerpen nog een weg af te leggen.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter