PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie FKA twigs

donderdag 16 oktober 2014Ancienne Belgique Brussel

FKA

Tegenwoordig gaat ze door het leven als mevrouw Robert Pattinson (Twilight) of Tahliah Barnett voor de vrienden. Het verhaal van de Britse begint op Youtube, waar ze na het online plaatsen van ‘EP1’ een platencontract kreeg aangeboden. Een jaar later volgde ‘EP2’ en deze zomer bracht ze haar eerste studioalbum ‘LP1’ uit. De zaken lopen goed voor de zangeres, hoewel ze nog niet zo bekend is in België, wist ze toch vlot de ABbox uit te verkopen. Haar  muziek klinkt als r&b op electrobeats en heeft invloeden uit de triphop. Een speciale stijl die past bij de excentrieke uitstraling van de zangeres. Na een intro van 15 minuten kwam ze het podium op in wat leek op een veredelde trainingsbroek en er een ingewikkeld uitziende beha met daarover een kort openhangend bloesje. Zonder er woorden aan vuil te maken, begon ze aan haar set.

De 26-jarige Britse was ooit danseres, en deed velen  gedurende de hele show staren met de mond open. Dit in combinatie met haar engelenstem, die moeiteloos balanceerde tussen hoge en lage noten, leek een gedroomde combo.

De nummers op zich waren stuk voor stuk goed gebracht en boeiend om naar te luisteren (al was het maar voor de speciale teksten). Spelbreker van de avond was het gebrek aan ritme in de show, ellenlange intro’s deden de boel wat verslappen. Ook al stond twigs gedurende al die tijd geen minuut stil, het begon soms wat te vervelen. Gelukkig wist ze met haar foutloze zang wel telkens de boel behoorlijk te redden, de vraag is of dit een recept is dat het publiek op lange termijn zal blijven aanspreken. Hoe dan ook, FKA twigs brengt iets nieuws en origineels en doet dit op nagenoeg perfecte wijze.

< Delphine De Metsenaere >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter