PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Hotel Vocal Disney

zondag 19 oktober 2014Theatercafé Fakkeltheater Antwerpen

Hotel

Wie houdt er nu niet van Disney? Blijkbaar is het antwoord: Daisy Thys. Zelf is ze nooit verder geraakt dan “Beauty and the beast”, maar daarom liet ze zich voor deze Hotel Vocal bijstaan door de Vlaamse Disney-prinses Deborah De Ridder en Disney-liefhebber Michaël Zanders. Samen met pianist Pol Vanfleteren brachten ze een selectie liedjes uit onder andere “Pinocchio”, “Jungle Book”, “Tarzan”, “The Lion King” en “Little Mermaid”. En zoals u al kon verwachten, mocht ook het wondermooie “Let it go” uit “Frozen” niet op het menu ontbreken.

Vaste gastheer Sam Verhoeven kon door omstandigheden zelf niet aanwezig zijn op deze Hotel Vocal en had aan Daisy Thys gevraagd om de honneurs waar te nemen. Daisy was in het verleden al vaker te gast en kende dus het klappen van de zweep. Toch verliep de start niet van een leien dakje. “Kom erbij”, de Nederlandse versie van “Be our guest” uit “Beauty and the beast”, liep niet echt lekker. Gelukkig kon ze zich even later tijdens “Beauty and the beast” helemaal herpakken. Dit nummer lag haar duidelijk beter. 

Dat Deborah De Ridder en Disney-liedjes een mooie combinatie oplevert, daar twijfelt niemand meer aan. Ze mocht enkele jaren geleden de Vlaamse stem voor “Rapunzel” inzingen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat “Het licht dat ik nu zie” erg mooi en fijn was om naar te luisteren. Michaël Zanders mocht in dit nummer de jongensstem doen en naast Deborah viel hij toch een beetje licht uit. Tijdens “When you wish upon a star” wist hij meer te overtuigen en klonk zijn stem warm en gevoelig. 

Trouw aan de formule, moest er ook in deze Hotel Vocal een komische noot zitten. Zoiets hoef je gastvrouw Daisy Thys uiteraard geen twee keer te vertellen. Samen met haar twee gasten had ze besloten om “Belle” niet alleen te zingen, maar ook volledig na te spelen. Deborah nam de rol van Belle voor haar rekening en Daisy en Michaël speelden alle andere rollen. Petten, een schaap, sjaals, stokbroden, kinderboeken en een pruik werden bovengehaald om de scène te spelen. Daisy en Michaël wisselden niet alleen van attributen, maar hanteerden ook verschillende stemmetjes en accenten. Het was allemaal erg vermakelijk. 

Uiteraard genoten we met volle teugen van Deborah’s uitvoeringen van  “Part of your world” en “Let it go”, maar het mooiste nummer werd door de drie artiesten samen gebracht: “Candle on the water” uit “Pete’s Dragon”. Sam Verhoeven had voor dit nummer een wondermooi, driestemmig arrangement geschreven en dat leverde een heel gevoelige uitvoering op. 

Tegen het einde van de voorstelling had Daisy Thys nog een belangrijke mededeling voor haar publiek: “We gaan olle mé een melodieke nor huis sturen da ge heel den dag nog ga blijve zingen.” En ja hoor, daar kwam als afsluiter nog “It’s a small world after all”. Deborah imiteerde een kinderstemmetje, Pol Vanfleteren speelde het melodietje en de oorwurm was zich ondertussen al in ons gehoor aan het nestelen. Hier zouden we nog enkele uren last van hebben. 

< Sascha Siereveld > 

De setlist:
Deel 1:

  1. Kom erbij
  2. When you wish upon a star
  3. Reflection
  4. Beauty and the beast
  5. Cruella de Vil
  6. Het licht dat ik nu zie
  7. Belle
  8. Part of your world
  9. Les poissons
  10. Diep in de zee
  11. Go the distance
  12. Candle on the water 

Deel 2:

  1. Trashin’ the camp
  2. Hakuna matata
  3. Home
  4. You’ve got a friend in me
  5. Daarbuiten
  6. A whole new world
  7. Let it go
  8. Love is an open door
  9. Bare necessities / I wanna be like you 

Bis:

  1. It’s a small world after all


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter