PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Submotion Orchestra

maandag 17 november 2014Ancienne Belgique Brussel

Submotion

Submotion Orchestra, de Britse elektronische jazzgroep kwam hun derde studioalbum ‘Alium’ voorstellen in de Ancienne Belgique. De zo goed als uitverkochte AB Club werd met een brede glimlach naar huis gestuurd nadat de band nogmaals aantoonde hoe sterk hun live performances  zijn.

De lichten vallen uit, de bandleden gaan muisstil achter hun instrument staan en trappen de bal af met een instrumentaal nummer. Iets later komt Ruby Wood, de frontvrouw van de groep, subtiel het podium opgewandeld en galmen de eerste woorden van het nummer ‘Blind Spot’ doorheen de gezellige AB Club.  Een mooie intro om het publiek warm te maken. 

‘Blind Spot’ werd gevolgd door het speelse ‘It’s Not Me It’s You’, een ander nummer van hun vorige album ‘Fragments’. Genoeg oud materiaal gespeeld dachten ze dan maar.  Liefst zes nummers van hun opkomend album ‘Alium’ werden energiek gebracht. Het enige minpunt was dat de stem van Ruby soms verdronk in de muziek. Op bepaalde momenten gaf het een leuke subtiele ondertoon, maar op andere momenten was het ongelooflijk jammer dat ze amper verstaanbaar was. 

Gelukkig merkte de geluidsman het op en zorgde hij ervoor dat haar stem er weer goed doorkwam voor de resterende nummers. Het enthousiasme bij het publiek nam bij elk nummer toe, wat vooral te danken was aan de instrumentaal verlengde outro’s. Zangeres Ruby kon de verleiding niet weerstaan en besloot met haar band mee te jammen. Ze liet voor een nummer haar microfoon even aan de kant en begon vrolijk de cimbalen te bespelen. 

Het optreden werd afgesloten met nummers van hun vorige platen en daarbovenop  kreeg het publiek nog drie bisnummers cadeau. Het warme applaus dat ze achteraf kregen was dubbel en dik verdiend. We kijken nu alvast heel erg uit naar hun volgende bezoek.   

< Elvin Vanzeebroeck >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter