PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie John Coffey

donderdag 26 februari 2015Ancienne Belgique Brussel

John

Tijd voor het echte werk!. Een grote banner, een klein fanclubje op de voorste rij (met opvallende snor, want dat hoort er blijkbaar bij), een Mexicaans/Western-achtige intro, en knal! Met “Broke Neck” zet John Coffey hun zestig minuten durende set zonder meer verschroeiend in. Ook gedurende de rest van het optreden haalt het vijftal quasi onverminderd de sloophamer boven met hun boteerlijke Punkrock ’n Roll, met ADHD, op Speed en steroïden (of je kan het gemakshalve ook benoemen met de term die de jongens uit Utrecht er zelf aan geven: loud rock ’n roll). Hierbij gebruiken ze steevast elke vierkante centimeter die het podium rijk is, al lopen ze elkaar hier en daar soms wel wat in de weg, en dit met de energie, de gein en de guitigheid van pubers/jongvolwassenen. Deze vonk slaat dan ook over naar het publiek: een moshpit, een circle pit, ja, zelfs een heuse wall of death is hun deel (geen sinecure in deze veel te kleine AB Club).

De focus van de band ligt bij de zang: bijna alle bandleden zijn voorzien van een microfoon die ze zeer geregeld gebruiken, de gang vocals klinken subliem samen (zelfs in hun rauwe essentie) en de jongens hebben duidelijk hun huiswerk voor Engels gemaakt. Het geheel klinkt strak en juist, alsof alles automatisch en machinaal gebeurt. Enkel de noodzakelijke doch kleine menselijke foutjes verraden dat het niet om machines gaat. Maar hoe presteer je het in hemelsnaam om met vijf muzikanten een perfect gelijktijdige tempowijziging door te voeren alsof het niets is?

Een uur later verlaat John Coffey triomfantelijk en onder luid applaus van fans die van elke seconde hebben genoten, het podium. Nederland heeft een waardige tegenhanger (en tevens vernieuwer) van The Kids gevonden. Dit Utrechtse collectief is zeker een fenomeen waar we in België rekening mee moeten beginnen houden, zeker nu ze deze zomer ook Pinkpop onveilig zullen maken. En te oordelen aan wat we vanavond zagen en hoorden, is dat overigens volledig terecht. Verberg alvast Uw dochters, want John Coffey is coming for you!

< Levi Poelmans >

De setlist:

  1. Broke Neck
  2. Relief
  3. Featherless
  4. Redrum
  5. Bright Companions
  6. Son
  7. The Sinking Ships
  8. Dirt & Stones
  9. J.T. Davis
  10. Calamity
  11. It’s Beginning To Change
  12. Heart of a Traitor
  13. Romans
  14. Eagle Chasing Flies


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter