PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Magnus

vrijdag 27 maart 2015Ancienne Belgique Brussel

Magnus

Magnus, het electronicaduo van eigen bodem, stond voor een volledige avond in de kijker. Naast hun optreden was er nog een intiem gesprek voorzien in Huis 23 en wie hiermee niet voldaan was, kon ook nog naar de afterparty gaan in de AB Club. Met andere woorden, dEUS frontman Tom Barman en technolegende CJ Bolland hadden de volledige Ancienne Belgique voor henzelf. Het optreden bestond uit een mix van zowel nieuw als oud materiaal.

De laatste plaat van het duo, ‘Where Neon Goes To Die’, heeft een iets meer donkere vibe dan de voorganger ‘The Body Gave You Everything’. Alhoewel de laatste plaat iets minder dansgericht is, wordt er nog wel gebruik gemaakt van vintage synthesizers om het electro aspect er in te houden. 

Was de AB nu volledig uitverkocht? Hierop antwoordde Barman alleszins positief tijdens het optreden. Toch kon je nog een uur voor het optreden tickets kopen. Uitverkocht of niet, de Ancienne Belgique was behoorlijk gevuld en een plaats bemachtigen voor de afterparty was al helemaal onmogelijk. 

Opener van de avond was het nummer ‘Death Of Neon’. Zowel dit nummer als de andere tracks van het laatste album zijn live eerder pop/rock gericht dan electronica. Er kon steeds een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen tracks van hun debuut en de opvolger. Op het podium stond, naast Barman die de vocals verzorgde en Bolland die de drummachines liet knallen, ook gitarist Tim Van Hamel die overigens een zeer speciale en indrukwekkende stem heeft. Ook werd het duo nog bijgestaan door drummer Christophe Claeys en keyboardspeler Joris Caluwaerts. 

Nadien brak het electrogeweld uit met ‘Rhythm is Defied’ en ‘Jumpneedle’. Barmans zang stond iets minder in de kijker en de schurende rauwe synths speelden even de hoofdrol. En die afwisseling was wel nodig want naar het einde van het optreden was de energie van Barman qua zang aan het aftakelen. Bij ‘Singing Man’ werd dit opgevangen door backing vocals van Van Hamel. 

Magnus had ook nog een kleine verrassing in petto. Bij ‘Everybody Loves Repetition’ betrad Selah Sue al dansend het podium. Een leuk speels nummer is dit zeker maar bovendien werd het publiek zeer enthousiast door de aanwezigheid van de zangeres. 

Alhoewel Barman graag in de kijker staat en ook telkens overenthousiast danste als ware hij een professionele nachtclubdanser, mogen we het belang van Bolland niet onvermeld laten. De man zette België tijdens de jaren ’90 al op de kaart van de technowereld en is nog niets verleerd. Hij voerde enkele keren een solo uit op zijn Roland TR 8 drummachine waarbij het publiek volledig uit zijn dak ging. 

Het eerste nummer van het bisgedeelte ‘Rock Chick’ kwam nogal zwak over. Dit werd nadien wel goed gemaakt met het spelen van hun hit ‘Summer’s Here’. 

<Elvin Vanzeebroeck> 

De setlist: 

  1. Death Of Neon
  2. Rhythm Is Defied
  3. Jumpneedle
  4. Catlike
  5. Future Postponed
  6. Trouble On A Par
  7. French Movies
  8. Singing Man
  9. Last Bend
  10. Everybody Loves Repetition
  11. Assault On Magnus
  12. Soft Foot Shuffle
  13. Regulate
  14. Puppy 

Bis:

  1. Rock Chick
  2. Summer’s Here


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter