PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Foute Vrienden de film

woensdag 1 april 2015Kinepolis

Foute
Foto: KFD

Het komische tv-programma van 2BE, Foute Vrienden, maakt na twee seizoenen de stap naar het witte doek. De vier komieken Begijn le Bleu, Jeron Dewulf, Thomas Smith en Steven Goegebeur beslissen om op vakantie te gaan na hun harde werk dat ze geleverd hebben op het televisiescherm. Jammer genoeg kan Steven niet mee en nodigt Jeron een andere foute vriend uit, Christophe Stienlet.  Stienlet is ook wel bekend als Bartje van het VTM-kinderprogramma ‘Schuif Af’.  Op vakantie gelden dezelfde regels als in de tv-reeks, één van de vier moet een gênante opdracht uitvoeren terwijl de andere drie vertellen wat hij precies moet doen.

Om te beginnen zit er geen verhaallijn in deze ‘film’. Of misschien dit : Christophe doet zijn best om bij de vriendengroep te horen. En net zoals in de serie worden de opdrachten ingeleid door slecht geacteerd werk. Allemaal vrij nutteloos omdat de kijker enkel uit is om de opdrachten die ze uitvoeren te zien. 

Je zou kunnen denken dat de opdrachten in de film het humorgehalte van de serie overtreft, maar helaas. De uitdagingen die ze uitvoeren, resulteren in zeer flauwe humor en net wanneer ze er toch in slagen om ons te doen lachen, wordt het telkens verbrod. Ofwel met het overdreven dwaas gelach van de opdrachtgevers of door een compleet ongeloofwaardige reactie van de uitvoerder van de opdracht. 

We gaan niet beweren dat de volledige film waardeloos is. Ondanks het zeer lage niveau van deze prent kunnen we niet ontkennen dat hij toch enkele grappige scènes bevat. Jammer genoeg zijn deze fragmenten al te zien in de trailer en blijft er nog maar weinig pret over voor de kijker. 

Deze film is eigenlijk totaal overbodig. Foute Vrienden had beter zijn ware identiteit behouden als tv-reeks. 

< Elvin Vanzeebroeck >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter