PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Silverstein

zaterdag 18 april 2015Muziekodroom Hasselt

Silverstein

Sinds hun ontstaan in 2000 is Silverstein gestaag gegroeid tot een begrip in het Post-Hardcore circuit. Wereldwijd verkocht het Canadese vijftal reeds 1 miljoen exemplaren van vijf studio-albums, 3 EP’s, een live-album, een mini-album en verschillende 7”-singles. Daarnaast speelde het collectief rond zanger Shane Told al meer dan 1500 shows in 34 landen, en maakten de jongens hun opwachting op festivals en tournees als de Vans Warped Tour en Rock Am Ring. Dit jaar is voor Silverstein echter een feestelijk jaar: niet alleen viert de band het tienjarig jubileum van hun tweede album “Discovering The Waterfront”, dit jaar komt ook hun zesde album uit, getiteld “I Am Alive In Everything I Touch”. De Canadezen lieten daarom al weten dat ze “Discovering The Waterfront” integraal zullen doorspelen op hun shows, alsook hun grootste hits en, uiteraard, een kleine teaser van hun aankomende album. De Muziekodroom in Hasselt mag zich dus opmaken voor een lekker uitgebreid old-school Hardcore-feestje.

Silverstein kiest tijdens deze tournee voor een banner met hun naam, omringd door de Oroborus (de zichzelf opetende slang). Simpel en standaard, maar wel effectief. Ook de zeer dreigende introsample is goed gekozen. De artiesten komen op, nemen hun instrument en starten meteen met één van hun grootste hits, “Smashed Into Pieces”. Meteen is de toon gezet, en ook het publiek komt direct in beweging. Na nog twee nummers, “Massachussets” en “Sacrifice”, volgt een eerste rustmoment waar zanger Shane Told meteen het feestelijk karakter van de tournee in de verf zet. De band viert namelijk niet alleen haar 15-jarig bestaan, maar ook nog het tienjarig jubileum van Discovering The Waterfront. Veel adempauze krijgt het publiek echter niet, want Silverstein gaat ongenadig verder met een strakke selectie van hun hits, alsook een kleine attentie voor hun aankomend album met “Milestone”.

Na acht nummers uit vroeger en later werk, vindt de band het moment aangebroken om het podium te verlaten, terwijl opnieuw een sample wordt afgespeeld. En dan is het tijd om de belofte aan hun publiek in te lossen: de banner wordt verwisseld door een andere, met de cover art van Discovering The Waterfront, en met “Your Sword Versus My Dagger” beginnen de Canadezen aan een integrale set van hun tweede album. De muziek klinkt lekker strak, al komen de vocals er niet altijd even goed (boven)uit. Dit maakt de band ruimschoots goed met veel energie en amusement, en dit slaat duidelijk aan bij het publiek. Tijdens de show wordt kwistig met plectrums gegooid, zowel naar elkaar als naar het publiek. Het optreden wordt afgesloten door een akoestisch gespeelde “Call It Karma”. Kortom: het is duidelijk dat Silverstein na 15 jaar nog steeds goed is in wat ze doen, maar dat ze ook nog altijd evenveel plezier hebben in wat ze op het podium brengen.

< Levi Poelmans >

De setlist:

  1. Smashed Into Pieces
  2. Massachussets
  3. Sacrifice
  4. Stand Amid The Roar
  5. Vices
  6. The Artist
  7. Milestone
  8. My Heart Bleeds No More
  9. Your Sword Versus My Dagger
  10. Smile In Your Sleep
  11. The Ides Of March
  12. Fist Wrapped In Blood
  13. Discovering The Waterfront
  14. Defend You
  15. My Heroine
  16. Always And Never
  17. Already Dead
  18. Three Hours Back
  19. Call It Karma


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter