PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie De Ontsnapping

woensdag 29 april 2015Kinepolis

De

De Ontsnapping is een Nederlandse film, gebaseerd op de gelijknamige roman van Heleen van Royen. De hoofdrol van Julia wordt vertolkt door Isa Hoes. Ook actrice van eigen bodem, Ellen Schoeters doet haar passage in de film. In dit drama zit ook een flinke portie romantiek en humor, soms zelfs iets te veel. 

Julia is een vrouw met twee kinderen en een echtgenoot. Ze werkt bij haar vader in een boekhoudkantoor. Toch is ze niet zo gelukkig, ze slikt antidepressiva en ziet haar leven steeds minder zitten. Op een dag gooit ze het stuur volledig om en beslist ze naar Portugal te vertrekken, waar ze geluk hoopt te vinden. Dat doet ze in de geest van Jimmy, haar broer die gestorven is in haar jeugd. In Portugal komt ze in een luxehuis terecht, doordat ze Eddie (vertolkt door Britse komiek Rik Mayall) toevallig leert kennen. Eens ze zich heeft gesetteld in het huis laat Julia haar oog vallen op de mysterieuze gigolo Romeo (Edwin Jonker). Maar hoe meer ze in zee met hem gaat, hoe meer ze geconfronteerd wordt met haar verleden. 

Het verhaal op zich heeft een redelijk sterke opbouw. Dat slaagt jammer genoeg om. Wat begint als een sterk drama verzwakt al snel wanneer de regisseur teveel verschillende genres wil integreren in de film. De humorstukken zijn leuk gebracht en vallen op onverwachte momenten. Maar nadien verandert de prent in een nogal melige romantische film. Naast de enkele flashbacks, waarin we het verhaal zien van Julia en haar broer Jimmy, zit er weinig tot geen diepgang in de film. De acteurs struikelen ook op sommige momenten over hun geloofwaardigheid. Niet over de hele film, maar bij enkele fragmenten valt het soms wat sterk op. Acteur Rik Mayall, die in deze film slechts een bijrol speelt, staat torenhoog boven de rest van de cast qua acteerprestaties. 

De Ontsnapping is een degelijke film om een vervelende zondagnamiddag in te vullen. Er zijn verschillende genres in de film verwerkt, waardoor er wel voor iedereen iets inzit. Maar wie een film wil zien van hoogstaande kwaliteit met een goed doordachte plot, kiest het best voor een andere film in de lijst. 

< Elvin Vanzeebroeck >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter