PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Our Last Night

zondag 24 mei 2015Trix Borgerhout

Our

Het uit New Hampshire afkomstige viertal van Our Last Night is bovenal een verhaal van jeugdvriendschap en het najagen van dromen. De band bestaat uit de broers Trevor en Matthew “Matt” Wentworth, en hun vrienden Alex “Woody” Woodrow en Tim Molloy. Sinds hun ontstaan in 2004 heeft het collectief er een voor jonge bands indrukwekkend parcours op zitten. Trevor was slechts 13 jaar oud toen ze hun eerste platencontract tekenden en op hun eerste tournee vertrokken, en elf jaar later is Our Last Night een gevestigde waarde in het Post-Hardcore circuit, met 3 albums, 2 EP’s en optredens over de hele wereld. Het optreden in Trix is een uitloper van wat zij hun “World Tour” noemen, ook al gaat het enkel om Europa en Rusland. Samen met Palisades, een andere Amerikaanse Post-Hardcore band die op het punt staat door te breken, en het Belgische Viva Revival bracht Our Last Night de Antwerpse muziekvenue in hogere sferen.

Het spandoek van Our Last Night achter het podium oogt erg simpel, maar de steun van Impericon, een van de belangrijkste websites voor het alternatieve milieu, blijkt uit hun vermelding op dat spandoek. Wat ook meteen opvalt, is dat de fans de bandnaam nog voor de start van het optreden scanderen: de Trix Club loopt duidelijk over van anticipatie en de sfeer zit er al op voorhand goed in. De zaal wordt donker, een aftelsequentie vanaf vijf en een introsample worden afgespeeld, de band komt op en laat het feest losbarsten. Meteen is duidelijk dat het om vier getalenteerde muzikanten met een ijzersterke live-reputatie gaat: ritmisch klinkt het strakker dan een opgespannen elastiek en niets klinkt te luid of te zacht. Daarbij worden de vocals sterk in de verf gezet, en met goede reden: Trevor en Matt zijn allebei zeer sterke en getalenteerde zangers met een breed vocaal spectrum. Dit hoeft vooral voor Trevor niet te verwonderen, het gaat hier immers om dezelfde frontman die op zijn dertiende al een platencontract en een tournee op zijn palmares had staan. Zijn screams zijn ook nagenoeg perfect en klinken nooit geforceerd.

Doorheen het hele optreden trakteren de jongens van Our Last Night hun fans op een heerlijke afwisseling tussen vlot meezingbare, melodieuze lijnen en beenharde, recht-voor-de-raap breakdowns. Intussen wordt er duchtig bewogen en optimaal gebruik gemaakt van de podiumruimte. Het is bij momenten bijzonder mooi om te zien hoe Trevor amper moeite moet doen om interactie te zoeken met het publiek: zonder erbij na te denken zwaaien de mensen hun armen heen en weer, springen ze op en neer en maken ze hartvormen met de handen. Our Last Night maakt in hun LP’s en EP’s ook graag ruimte voor covers en ze trakteren het publiek op hun persoonlijke interpretaties van ‘Skyfall’, die beroemde James Bond-soundtrack van Adele,  en ‘Dark Horse’, origineel door Katy Perry. Terwijl ‘Skyfall’ iets uitdagender lijkt voor de zangers (enkele valse noten en onduidelijkheden zijn hun deel), valt er iets voor te zeggen dat hun opvoering van ‘Dark Horse’ op sommige momenten beter klinkt dan het origineel.

Our Last Night bewaart duidelijk het beste voor het laatste. Bij de afsluiter van hun reguliere setlist, ‘Sunrise’, zingt het publiek uit volle borst mee en overstemt bij momenten de muzikanten: de zaal verkeert nu echt wel in hogere sferen. Daarna maakt de band ook nog tijd voor een bisronde van twee nummers: het akoestische ‘Falling Away’, waar de hele zaal op vraag van Trevor bij elkaar knuffelt, en de meezinger ‘I’ve Never Felt This Way’, een waardige afsluiter van een steengoed optreden. Tussendoor maakt de band ook nog een groepsfoto met het publiek.

Conclusie: Our Last Night klinkt nog steeds jong en fris als de kinderjaren, maar tegelijkertijd rauw en ‘in your face’ als het kattenkwaad dat die jaren vaak kenmerkt!

< Levi Poelmans >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter