PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie The Age Of Adaline

woensdag 17 juni 2015Kinepolis

The

Met ‘The Age Of Adaline’ is regisseur Lee Toland Krieger aan zijn vierde langspeelfilm toe. Zijn vorige prent ‘Celeste & Jesse’ was al een verkenning in het domein van de romantische film en dat doet hij deze keer opnieuw, niet per se beter maar anders.

De regisseur is er alleszins in geslaagd om een uitstekende cast bijeen te trommelen voor deze film. Zo vervult Gossip Girl-actrice Blake Lively de  hoofdrol van de 107-jarige Adaline Bowman uitstekend. Ook de rest van de cast speelt zijn rol geloofwaardig en zijn visueel stuk voor stuk geschikt voor het personage dat ze spelen. Toch hebben we een beetje getwijfeld in de geloofwaardigheid van de Nederlandse Game Of Thrones-acteur Michiel Huisman, die de rol speelt van Ellis Jones. Slecht acteren doet hij niet maar tijdens de (weinige) melige momenten komt hij minder krachtig over in zijn rol. Ach ja, het is niet de sterkste kant van de meeste mannelijke acteurs uiteindelijk. Wie we zeker niet mogen vermelden is de onzichtbare rol van Hugh Boss, die als verteller een absolute meerwaarde is voor deze prent. 

Adaline Bowman is een 107-jarige vrouw met het uiterlijk van iemand van 29. Nadat ze destijds in een auto-ongeluk terecht kwam, werd ze onsterfelijk. Een chemische reactie in haar lichaam zorgde ervoor dat ze ook fysiek niet meer ouder werd. Hierdoor heeft  Adaline het moeilijk met zichzelf en kan ze zich niet verwikkelen in een vaste relatie. Doorheen de decennia vlucht ze voor zichzelf. Ze verandert haar identiteit meermaals om telkens opnieuw een nieuw leven te beginnen op een andere plaats. Op een bepaald moment leert ze Ellis Jones kennen, die stapelverliefd wordt op haar. En net wanneer de zaken terug goed lopen, en ze er op instemt om een weekendje naar Ellis’ ouders te gaan, krijgt de film een onverwachte ommekeer. 

Deze vierde langspeelfilm van Krieger is zeker een succes. ‘The Age Of Adaline’ is een romantische film met een gebald verhaal, een sterke cast en zeer goede shots. Zelfs kijkers die niet van romantische films houden, zullen hier ongetwijfeld van kunnen genieten. De melige momenten zijn (gelukkig) beperkt en door de flashbacks en een verteller zit er een duidelijk structuur in. Al deze elementen samen maken deze prent een warme aanrader. 

< Elvin Vanzeebroeck >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter