PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Lee and Cindy C

woensdag 1 juli 2015Kinepolis

Lee
Foto: KFD

Met Lee & Cindy C. stelt Stany Crets zijn eerste film voor. Met deze prent brengt Crets een mix van humor, drama en romantiek. In de cast van deze film zien we zo goed als geen onbekende gezichten. Zo spelen Thuis-acteur Bert Verbeke (Bram in Thuis) en Ann Van den Broeck (bekend van o.a. Zone Stad, Spoed, Steracteur Sterartiest, etc.) de hoofdrollen. Daarnaast passeren ook nog Jaak Van Assche, Nico Sturm en Nathalie Meskens op het doek. De eerste poging van Crets als regisseur is geen film om over naar huis te schrijven, maar brengt desondanks enkele heerlijke, komische momenten met zich mee.

Lee wil zich volledig focussen op een carrière als rockster. Zijn band, De Kikkerklas (die doorheen de film enkele keren een andere naam krijgt) struikelt nogal met hun muzikale kwaliteiten. Het groepje krijgt hulp van nonkel Dolf (Jaak Van Assche), een clown die kinderen entertaint op verjaardagsfeestjes met een drankprobleem. Dolf besluit om de manager te worden van de groep om hun carrière te lanceren. De schlagerzangeres Cindy C. kampt met een gewetensprobleem en is het beu om te liegen in de showbizzbladen om zo haar carrière een boost te geven. Wanneer Lee en Cindy C. elkaar ontmoeten, bloeit er iets tussen hen, zowel muzikaal als romantisch. Wanneer ze steeds meer over elkaar ontdekken, komt het tot een onvermijdelijke breuk. 

Op het eerste zicht leek deze prent een doorsnee Vlaamse film met geen al te sterk verhaal. Maar naarmate de film vordert, valt het steeds meer op dat er nogal satirisch wordt gekeken naar de Vlaamse showbizzwereld en hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Ook al wordt het wat lachwekkend gebracht, de realiteit ligt er niet ver vandaan. Wat bijzonder jammer is, is het feit dat doorheen de film, de acteurs iets te veel doen aan overacting. Soms zorgt dat voor grappige momenten, anderzijds gaat het er wel eens wat over zodat de humor net wegvalt tijdens bepaalde fragmenten. Als debuutfilm valt deze prent al met al nog wel mee, maar echt bij blijven doet ie allerminst. 

< Elvin Vanzeebroeck >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter