PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Mumford and Sons

zondag 5 juli 2015Citadelle Arras, FR

Mumford

Met “Wilder Mind” heeft Mumford and Sons hun derde studio album uit. De banjo hingen ze daarvoor aan de haak waardoor hun kenmerkende folk-sound ingeruild werd voor alternatieve rock. De Britse band nam daarmee een erg groot risico dat nergens voor nodig was. Een artiest of band die zijn handtekening (ingrijpend) verandert, dat gebeurt zelden ongestraft. Ook op Main Square Festival in Arras bleek het publiek vooral pap te lusten van de oude sound. Nog opvallender: nog niet de helft van het terrein voor de Main Stage stond vol. Zagen we de groep in 2012 nog festival na festival (Pinkpop, Rock a field en Bilbao BBK Live) groeien hoewel de tweede plaat “Babel” nog lang niet uit was, dan leek de zwanenzang 3 jaar later ingezet.

Als Tom Barman iets met rock doet heet het dEUS, gaat ie de electro-tour op, heet het kind Magnus en wanneer er jazz aan te pas komt heet het TaxiWars.  Waarom kan Mumford and Sons als het dan toch een andere richting wil inslaan dat dan niet? Frontman Marcus Mumford haalt even zijn beste Frans boven en heeft het over hun “nouvel album”, met één “l” zo verstaat ie goed.

Maar het zijn vooral “Awake my soul”, “Dust bowl dance” met waterval vuurwerk nog wel en “Little lion man” die het min of meer doen in Arras. Kortom: Mumford and Sons kampt met een stevige identiteitscrisis, kozen ze nog voor stemmige lampions in een sold out Sportpaleis op 28 maart 2013 dan zagen we nu lasers aan het werk. WTF? Lasers tijdens een optreden van Mumford and Sons. Yep.  Wat een afknapper!

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter