PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Joey Badass

zondag 5 juli 2015Tour and Taxis Brussel

Joey

Een van de eerste namen die Couleur Café dit jaar vrijgaf was de lokale trots uit Brooklyn: Joey Bada$$. Het jonge hip-hop-talent kon met zijn levendige hip-hop-set, bijgestaan door Statik Selektah achter de decks, de sfeer van de Univers-tent naar een kosmisch niveau tillen. De oldschool beats in combinatie met zijn herkenbaar krachtige lyrics trokken moeiteloos een op elkaar geperste en losbandige mensenmassa aan. We kunnen Bada$$ het best beschrijven als een jong geweld waar we nog veel van mogen verwachten. 

Jo-Vaughn Virginie Scott, beter bekend onder zijn artiestennaam Joey Bada$$, is amper 20 jaar oud en is al volop bezig aan een beloftevolle carrière als hip-hop-artiest. Een droom die slechts weinigen gegeven is. Zelf zegt hij dat hij begon te rappen op 11-jarige leeftijd en later slaagde Bada$$ er als tiener in enkele noemenswaardige mixtapes uit te brengen die geprezen werden door critici wereldwijd. Dit jaar bracht hij zijn debuutalbum B4.DA.$$ uit met de hulp van enkele interessante producers zoals Statik Selektah en J Dilla. Joey Bada$$ is geen nieuweling in België, onlangs deed hij nog een uitverkocht concert in de Botanique in Brussel.

Ingeluid door de old school sound van Statik Selektah bestijgt het jonge hip-hop-talent het podium. De machtige beats maken al snel plaats voor het oorverdovend gebrul van de Univers-tent. De toon van het concert is duidelijk gezet en is blijvend doorheen Bada$$ zijn performance van begin tot eind. Met zijn straffe lyrics houdt hij het publiek met gemak geboeid zonder ook maar een keer stil te vallen. De energieke kleur van het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de terugkeer naar een echte oldschool hip-hop-set door de gelauwerde producer Statik Selektah. 

Bada$$ kleedt zijn set heel veelzijdig in door nummers voor te brengen vanuit zijn gehele repertoire, zelfs vanuit zijn verheerlijkte mixtapes. Het merendeel wordt echter gespendeerd aan zijn debuutalbum B4.DA.$$, tot groot genoegen van vele fans. Sporadisch slaagt het publiek erin koortsachtig mee te brullen met enkele nummers zoals Big Dusty en Sweet Dreamz. Ook Statik Selektah slaagt er regelmatig in de set fris te houden met de nummers van andere hip-hop-grootheden zoals Kanye West, Jay Z en Soulja Boy.

Het jong geweld heeft echter meer vossenstreken om het concert zo uitgebreid mogelijk te houden. Zo introduceert hij zijn vriend Nyck Caution tot zijn set zodat hij eventjes tot rust kan komen zonder dat de magische energie abrupt tot een einde komt. Verder houdt Bada$$ zijn publiek geboeid door zelf moshpits te organiseren of een hele resem jonge dames uit te nodigen op het podium. Als de bliksem ontstond er een stormloop van meisjes die al klauterend, met de hulp van security, over de dranghekken geraken. Slechts een select groepje mocht een nummer lang op het podium blijven als achtergronddanseressen. Bada$$ raakte echter snel verveeld met het gebeuren en stuurde ze uiteindelijk kortaf weg.

Ondanks zijn voortreffelijke set hadden de vocals een sterke nadruk, waardoor de sound van Statik Selektah niet volledig tot zijn recht kwam. Een jammere zaak aangezien al een groot deel van de muziek verloren gaat aan de mindere akoestiek van een festivalweide.

< Jelle Geuns >

De setlist:

  1. Sweet Dreamz
  2. No Hope 4 These Hoes
  3. Hardknock
  4. Greenbax
  5. Paper Trail$
  6. Hazeus View
  7. Big Dusty
  8. Christ Consious
  9. No. 99
  10. Kanye West ft. Jay Z – Shit (beats)
  11. Curry Chicken
  12. Teach Me
  13. Survival Tactics


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter