PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie The Kooks

zondag 12 juli 2015Minnewaterpark Brugge

The

Aanstekelijke popmuziek, dat is waar The Kooks voor staan. Aan gillende tienermeisjes alvast geen gebrek. Wanneer het viertal het podium opkomt, wordt al snel duidelijk dat de gemiddelde leeftijd van de eerste 5 rijen zo’n 15 jaar moet bedragen.

“Around town”, dat tevens ook als opener op de meest recente plaat staat, bijt de spits af. In tegenstelling tot nummers uit eerder werk zoals inside in/inside out, komt de akoestische gitaar hier minder prominent aan bod en moet deze plaatsmaken voor funky baslijnen, op de synthesizer geproduceerde harmonieën en allerhande verschillende percussie-instrumenten. Onder andere “Forgive & Forget”, “It was London” en “Bad habit” zijn hiervan het perfecte voorbeeld. 

Frontman Luke Pritchard beweegt zich vlot over het podium en huppelt van de ene naar de andere kant. Onder luid gejoel gaat hij op de monitors staan en zuigt alle aandacht naar zich toe. Hij hoeft geen twee keer te vragen om mee op de maat te klappen. Ondertussen heeft hij zowel jong als oud aan het dansen gezet. 

De emotionele nummers “Seaside”, “See me now” en - deze keer solo gespeeld door frontzanger Luke - “Jackie big tits” laten de lucht vullen met wuivende handjes. Hopeloos verliefden nemen elkaar eens goed vast en om de sfeer te ondersteunen worden hier en daar allerlei voorwerpen die iets van licht kunnen verspreiden omhoog gestoken. Intimiteit zit er zeker in, maar ontroerend zouden we het nu ook weer niet noemen.  

Wat is een set zonder classics? “Ooh La”, “She moves in her own way” en natuurlijk als kers op de taart (én afsluiter van de set) “Naïve” worden spontaan meegezongen. De harten van de tienermeisjes zijn goed gevuld en we hebben ons stiekem schaamteloos geamuseerd. 

< Pieter De Sutter > 

De setlist:

  1. Around town
  2. Ooh la
  3. Eddie’s Gun
  4. Bad habit
  5. Down
  6. It was London
  7. She moves in her own way
  8. Seaside
  9. Jackie big tits
  10. Westside
  11. Always where I need to be
  12. Sway
  13. Sofa song
  14. Forgive & forget
  15. See me now
  16. Junk of the heart (Happy)
  17. Naïve


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter