PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie MS MR

donderdag 12 november 2015Botanique Brussel

MS
Foto: Zaide Bil

Regenbooglichten, knalrode haren, leren broeken en dierenmotiefhemdje. Het lijkt alsof we in de virtuele wereld van heel wat tieners gedoken zijn. Hipsterduo MS MR strijkt neer in de Orangerie, dezelfde zaal waar de toen nog fluogeelgroenharige Lizzy Plapinger en haar partner in crime Max Hershenow twee jaar geleden stonden om hun debuutplaat (‘Secondhand Rapture’) voor te stellen.

Het concert is niet uitverkocht, al loopt de zaal toch aardig vol voor het Brooklynse duo. De twee kunnen steevast rekenen op hun toegewijde Belgische fans en dat laten ze ook meermaals doorschijnen. Liefdesliedje ‘Dark Doo Wop’ krijgt een iets tragere uitvoering die Lizzy met de glimlach aan ons opdraagt. Een brede glimlach trouwens, die geen enkel moment verdwijnt. Stiekem zouden we haar toch eens een triestig nummer willen zien brengen.

Van illusionaire nummers over hun wildste fantasieën (‘Fantasy’) over songs waarop je je frustraties mag uitschreeuwen (‘Think Of You’) tot ‘Leave Me Alone’, waarvan Max ons verzekert dat ze dat allerminst willen. Het neonlogo dat achter de MS, MR en hun twee livemuzikanten hangt, verandert om de haverklap van kleur waardoor een mengelmoes aan tinten op onze netvliezen gebrand staat.

Als een wervelwind vuren ze de prettig gestoorde pop over innerlijke kwelling op ons af. Live staat leading lady Plapinger vocaal heel sterk in haar schoenen, op plaat echter blijft de roodharige Tumblrdiva beperkt binnen de grenzen van het MS MR-gebeuren. ‘How Does It Feel’, de tweede langspeler, is net als de eerste weinig memorabel.

Terwijl de MR van het duo, Max Hershenow, met overdreven danspassen de aandacht probeert te trekken, steelt vooral Plapingers aanstekelijke enthousiasme de show. Vanaf de start (‘Reckless’) gooit de Amerikaanse al haar charmes in de strijd. Vanavond doet ze dat in een zwart danspak á la ABBA en een wit fluffy jasje dat ze al na de eerste nummers ergens achter de drums gooit, alles met de nodige portie zwier en zwaai. Haar armen zijn als gewichtsloze verlengstukken van haar lijf, haar benen bewegen ongecoördineerd over het podium heen. Alleen al het aanzien ervan maakt ons duizelig. Aan energie ontbreekt het vanavond in alle geval niet. De adrenaline spat van Plapinger af. Op diezelfde uitzinnige wijze en vooral heel bezweet zetten ze er een punt achter met recente single ‘Painted’.

Dat ze nog altijd het meest kracht putten uit die geweldige EP-nummers uit 2012, blijkt uit de keuze voor de bissen. De nu hemdloze Max werkt zich nog wat meer in het zweet met ‘Bones’ – dé meekweler van formaat. ‘Hurricane’ is op zijn beurt de perfecte afsluiter. Uiteindelijk waren we getuige van een prettig feestje, zo eentje dat niet bovenaan je lijstje staat, maar waarover je nadien wel tevreden bent dat je erbij was.

< Yne Van De Mergel >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter