PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Jill Shaw

zaterdag 6 augustus 2016Grote Kaai, Lokeren

Jill
Foto: Jill Shaw

Mochten Ellie Goulding en Max Colombie ooit samen de koffer induiken, het zou hen wellicht Jill Shaw opleveren. De Gentse Jill (21) heeft een al even strak lichaam als dat van Goulding en is op zijn minst even sportief. Waar Ellie zweert bij lopen, is Jill al jaren een surfgirl. Het zwoele, sensuele heeft ze van beide, de zachte kopstem doet wat aan Goulding denken terwijl dat toch wat mysterieuze indie-kantje weer wat weg heeft van de frontman van Oscar and the Wolf. Nog iets wat ze gemeen heeft met Colombie is dat Junior Eurosong-verleden: hij met ‘Voor eeuwig’, zij als lid van het olijke duo Jill & Lauren met “Get Up”. Dat, naast haar zomerhitje ‘Summer sucks’ schudt ze nu van haar af met de release van haar allereerste EP ‘Dark Paradise’ half september. 5 nummers telt het schijfje waar John Roan, jawel die van Arsenal, aan mee heeft geschreven.

In stijlvolle neonletters hangt haar naam achter het podium. Op het podium zien we een zeegolf ook in neon.  Een zwarte sport bh draagt Shaw met daarover een soort zwart met goud versierde kimono met diep uitgesneden decolleté waar ze om de zo veel tijd speels mee zwiert zodat ze haar benen en figuur extra kan accentueren. Shaw straalt sensualiteit uit al bij de start van het zwoele, repetitieve “Fantasy”.  Ze slaagt er samen met haar bandleden Claudio, Boris en Sebastian in om een sterk optreden neer te zetten waarbij de vier goed gerodeerd lijken.

Samen zetten ze een night club sfeertje neer hoewel het optreden het allereerste indoor optreden van de dag is op Lokerse Feesten. Tijdens “Love brought you down” mogen de elektrische gitaar en bas doorklinken. Single “Let the right one in” brengt ze bij de start zittend, begeleid door elektrische gitaar en vervolgens drums. Halfweg trekt het nummer open en werkt de versnelling. Via een groovy “Red light” waarbij de zaal helemaal gehuld wordt door rood licht met strakke verticale en horizontale lijnen en zo verweven lijken met elkaar, komen we via “Mind games” aan afsluiter “Loose track”. Zomervibes, wat hippie psychedelica en  surf zorgen voor een aangename cocktail die de toeschouwers wist te boeien en ook vast te houden, wat van Faces on TV die na haar optraden niet gezegd kon worden. 

Kortom: Jill Shaw surfte op een goede vibe op Lokerse Feesten en nam daar een golf op een knappe manier. En haar grootvader die tussen al die mooi ogende jongeren – het leek er wel een babe/sport competitie onder de toeschouwers – die blonk terecht van trots. Opa’s aan de top.

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Intro
  2. Fantasy
  3. Open up your eyes
  4. Dark paradise
  5. Love brought you down
  6. Let the right one in
  7. Red light
  8. Mind games
  9. Loose track


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter