PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Les Truttes

vrijdag 14 juli 2017OLT Deurne

Les

Les Truttes zette in het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne een ‘OMG Boys and Girls’ optreden neer. De coverband heeft ons de afgelopen jaren al meermaals overtuigd van hun kunnen, maar hun recentste show ‘The Empire strikes black’ is wellicht het strafste dat ze ooit in hun carrière hebben neergezet. Waanzinnig straffe mash ups, medleys die in sneltempo de ene hit na de andere afvuren, krijgen we te horen. Een retestrakke show dus mét heerlijk gevoel voor theatraliteit ook. Of hoe Les Truttes ‘My heart will go on’ van Céline Dion aaneenrijgt met ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, er tussendoor nog ‘500 Miles’ van The Proclaimers in verwerkt en daar nog mee weg weet te komen ook. Een waanzinnige set zette Les Truttes neer die mits door de juiste speler gepromoot het potentieel heeft om het Sportpaleis een keer of vier te vullen.

Het begint een fijne traditie te worden in het OLT, Les Truttes die langskomen voor een gratis vrijdagavondoptreden dankzij CC Deurne. De band is zo populair dat het amfittheater net als vorig jaar veel te klein bleek. Ook nu, zelfs al was het weer een stuk wisselvalliger dan vorig jaar, moesten honderden mensen geweigerd worden omdat de zaak hopeloos vol zat. Wie er in augustus bij wil zijn voor de (naar verluidt eenmalige) comeback van die andere coverband The Magical Flying Thunderbirds, is bij deze verwittigd. Kom zoals elke vrouw het het liefst heeft: niet te vroeg, niet te laat. Wees op tijd!

Openen doet Les Truttes met ‘Are you gonna go my way’ van Lenny Kravitz nadat frontman Mister S.L.Y. ‘Good morning Rivierenhof!’ heeft uitgebruld. De man vraagt ons meteen om de linkerhand in de lucht te steken en vervolgens de rechter om vervolgens stevig mee te klappen. Het publiek eet uit zijn hand. Dan al voel je dat er iets magisch in de lucht zit, een van de topoptredens van deze zomer. ‘Beat it’ van Michael Jackson en ‘U + Ur Hand’ van Pink passeren onder andere nog waarop Mister S.L.Y. het publiek opdeelt in rechts, links, achteraan en midden, de right, left, dark en light side. Terwijl ie iedereen oproept om niet aan de losing maar aan de winning side te gaan staan.

Een heerlijke mash up tussen ‘Locked out of heaven’ van Bruno Mars en ‘Message in a bottle’ van The Police, ‘Can’t hold us’ van Macklemore & Ryan Lewis dat stevig meegezwaaid wordt, volgt. Het geheel wordt neergelegd door de synthriffs van Mars. Daarna vuurt Les Truttes de ene gitaarriff na de andere op het publiek af met onder andere ‘Pokerface’ van Lady Gaga, ‘Radio Gaga’ van Queen – ook twee keer in de handen meegeklapt door het publiek, ‘Jump’ van Van Halen, ‘I was made for loving you’ van KISS, ‘Born to be wild’ van Steppenwolf, ‘(I can’t get no) satisfaction’ van The Rolling Stones, ‘Pretty woman’ van Roy Orbison (enkel de gitaarriff), ‘Summer of 69’ van Bryan Adams, ‘Born in the USA’ van Bruce Springsteen, ‘Highway to hell’ van AC/DC, ‘(You gotta) Fight for your right (to party)’ van Beastie Boys, ‘All right now’ van Free, en een stevig meegezongen ‘Rockin’ all over the world’ van John Fogerty.

Les Truttes blijft doorgaan, houdt de vaart in deze medley. Zo passeert ook even ‘The Power of Love’ van Huey Lewis and the News instrumentaal waarna ‘The Final Countdown’ van Europe nog lang niet het einde betekent van deze ongelooflijk straffe medley. Het dertig jaar oude ‘Heaven is a place on earth’ van Belinda Carlisle blijkt voor extase te zorgen wanneer de eerste noten al meteen herkend worden. Het slimme aan de set van Les Truttes is dat ze muziek brengen die de baby boomers kunnen pruimen, hun kinderen én hun kleinkinderen. Les Truttes heeft in het OLT een zeer breed publiek te bespelen, en weet iedereen de avond van zijn leven te bezorgen. ‘Livin’ on a prayer’ van Bon Jovi, ‘What I like about you’ van The Romantics, ‘I’m a believer’ van The Monkees, ‘I love rock ‘n roll’ van Joan Jett & the Blackhearts, ‘Paradise City’ van Guns N’ Roses en ‘Ca plane pour moi’ van Plastic Bertrand zijn de kers op de taart van deze erg straffe medley. ‘Do you want more? Are you really really sure?’ pookt Mister S.L.Y. het publiek op. Vanaf ‘I was made for loving you’ van KISS staat ie overigens met een lichtgevende gitaar op het podium en de showtrappen zorgen nog eens voor een bijkomend lichteffect ook. Aan Amerikaanse showeffecten dus geen gebrek in dit overweldigend optreden. Wanneer ‘Shout’ van The Isley Brothers te horen is, springen de toeschouwers op de tribunes. Een zelden gezien tafereel ontvouwt zich in het OLT.

Miss Kitty K. brengt een voortreffelijke versie van The Bangles’ ‘Walk like an Egyptian’ waarbij het publiek met veel plezier de ‘oh whey oh’ voor zijn rekening neemt. Mister S.L.Y. haalt zelfs zijn (blok)fluit boven wanneer het gekende riedeltje te horen is. Dat komt overigens totaal niet uit een blokfluit. Op hilarische manier faket ie dus even terwijl het er vingerdik op ligt.

Met ‘I just wanna say OMG. It’s our popularity. You are so beautiful. I want to hug you. I want to kiss each and one of you after the show.’ laat die ook een over the top Amerikaanse bindtekst optekenen. En dan volgt er wat rust na een moordend tempo in het concert. Wanneer ‘Heaven’ van Bryan Adams te horen is, zien we de verliefde blik in de ogen van een koppel babyboomers. Ze kussen ongegeneerd op de mond en slowen op nog geen meter van ons. Heerlijk theatraal wordt de fluit opnieuw bovengehaald tijdens ‘My heart will go on’ dat overgaat in ‘Bohemian Rhapsody’ en in plaats van de ‘I see a little silhouetto of a man. Scaramouche, Scaramouche, will you do the Fandango?‘ krijgt de song ’500 Miles’ mee als intermezzo waarna de klassieker van Queen terug volgt. Miss Kitty K. – die erg goed bij stem blijkt in het OLT – maakt het helemaal af wanneer ze ‘I will always love you’ van Dolly Parton brengt.

Tijdens de toegiften trekt Les Truttes resoluut de kaart van de recentere hits. Tijdens Coldplays ‘A sky full of stars’ halen de fans hun smartphonelichtjes boven. ‘I need your love’ van Calvin Harris, ‘Runaway’ van Galantis, ‘Dark horse’ van Katy Perry en ‘Insomnia’ van Faithless passeren de revue. Mister S.L.Y. vraagt ons om mee te zwaaien met de rug naar het podium. De toeschouwers doen massaal mee. Ondertussen vliegen de kussentjes de lucht in, wat de extatische sfeer vooral onderstreept. In Benny Benassi’s ‘Satisfaction’ gaan Mister S.L.Y. en Miss Kitty K. elk een trapje hoger op hun showbizztrap tot ze erg dicht over elkaar staan en de gespeelde (erotische) spanning tussen die twee maximaal opgedreven wordt. ‘I want to breath through the wall!’ roept de frontman het uit, die verwijst naar de vierde wand die er tussen band en publiek is, maar Les Truttes al bij de start vakkundig sloopte. Met ‘Nein man! Ich will noch nicht gehen. Ich will noch ein bisschen Tanzen!’ verwijst ie even naar de lyrics van Laserkraft 3D om vervolgens ‘Waar is dat feestje?’ uit te brullen wat meteen beantwoord wordt door het publiek met ‘Hier is dat feestje!’ Op ‘One’ van Swedish House Mafia organiseert ie succesvol een sit down. Het publiek veert massaal recht terwijl Mister S.L.Y. de rechterkant, vervolgens de linkerkant en dan iedereen eens stevig laat gillen.

Uiteraard wil het waanzinnig enthousiaste publiek meer wanneer het de oh’s uit ‘Seven Nation Army’ zingt. Met Adeles ‘When we were young’ vat Miss Kitty K. de avond het best samen. Een heerlijke nostalgietrip werd het. Wat een feest! ‘We are the champions’ klonk het uit de speakers terwijl Les Truttes kwam buigen. Kampioenen zijn het, en wat voor kampioenen! Een weergaloos optreden.

< Bert Hertogs >

De setlist:

Intro Death Star

 1. Are you gonna sly?
 2. Pink gets louder!
 3. SOS to Mars
 4. Ladio Gaga
 5. Riff-O-Rama
 6. Shout-A-Way
 7. When in Egypt!
 8. My slow will go on

Bis:

 1. Intro
 2. Burning drums
 3. Kitty full of stars
 4. Dance O Rama

Bis 2:

 1. We were angus
 2. Outro: We are the champions – Queen


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Newsletter
 • Facebook
 • Twitter