PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Ghost Rockers op Maanrock

zondag 27 augustus 2017Stadscentrum Mechelen

Ghost

Goesting. Dat straalde af van Ghost Rockers tijdens hun optreden op Maanrock 2017. Mila en co gingen voor een snelle set, betrokken het publiek, en vinkten alweer een optreden af van hun bucket list. Het gratis festival in Mechelen is hét familiefestival bij uitstek met erg veel jonge kindjes die in de frontstage onder andere zitten te dansen. Met een stralende zon op hun snoet kregen ze gratis petjes en oordopjes van de alerte stewards. Alles voor preventie. Niet zelden toonden de Ghost Rockers dat ze ook tijdens een concert goed kunnen acteren op het podium iets wat we absoluut konden smaken.

Jonas (Juan Gerlo) had een t shirt aan van Nirvana, Charlie (Marie Verhulst) – die trouwens opvallend een ring aan haar ringvinger droeg – een watermeloen t shirt met roze rokje in tule, en Mila (Tinne Oltmans) die tegenwoordig als blondje door het leven gaat, wat haar overigens zeer goed afgaat, ging voor een kort blauw jeansrokje, in combinatie met een appelblauwzeegroen shirtje. Openen deden ze met ‘Ghost Rockers’ dat de kleine meisjes aan de stage barriers naast ons van begin tot einde meezongen.

Oltmans vroeg al vroeg in de set een applausje voor de doventolken. Later gebeurde dat overigens opnieuw. Toen Verhulst en zij de gebaren zagen tijdens het refrein van ‘Een voor allen’ deden ze even mee met de tolk waardoor het geheel meer op een groepschoreografie begon te lijken. Dat was zo prachtig om te zien, zo’n mooi gebaar, dat je alleen maar kan wegsmelten voor deze erg sympathieke band. Want hoewel ze een razend druk schema hadden, zo moesten ze meteen na de show naar Diest voor een concert met lang niet zo gek veel marge tussen de twee optredens door, zwaaide Tinne backstage even heel lief naar de hoofdredacteur van uw favoriete cultuursite.

Over het fijne acteerspel gesproken dat te zien was op Maanrock. Juan Gerlo zagen we bijvoorbeeld met zijn ogen draaien en wenkbrauwen fronsen terwijl Tinne alias Mila haar liefde voor ‘Billy’ bezong in een rockabilly versie van de song. 2 keer en vervolgens één keer klapte het publiek mee in de handen. Tinne was overigens zeer goed bij stem in Mechelen. Zo haalde ze die moeilijke hoge noot in ‘Kom als de nacht valt’ en ‘Help mij’ moeiteloos. Tijdens die laatste song speelde Juan overigens even een gitaarsolo.

Het nummer dat voor het meeste tweedracht zorgde was ongetwijfeld ‘Meisjes’ waarbij ‘Stoere, slimme, sterke meisjes’ de hemel in geprezen werden. De meisjes, Ghost Rockers heeft erg veel jonge meisjes als fans, vonden het top. De jongens die bij ons stonden riepen niet geheel onterecht ‘Awoe’. Ook Jimmy, Alex en Jonas hadden zo hun bedenkingen en wilden als tegenreactie enkel met de jongens in het publiek een selfie maken. De meisjes moesten dan maar gaan liggen. Uiteindelijk kwam er nog een selfie met iedereen. 

Nadat Jimmy (Elindo Avastia) een stevige drumsolo gespeeld had bij ‘De Beat’ moest ie melden dat dit het laatste nummer was. Maar dat was zonder de andere Ghost Rockers gerekend. Die kregen het publiek zo ver om luidkeels ‘We want more’ te roepen. Als toegift hernam de band ‘Ghost Rockers’ waarbij deze keer de micro al bij de start naar het publiek gericht werd zodat alle fans het nummer van bij de eerste noot meezongen.

Conclusie: ongetwijfeld behoort het optreden van Ghost Rockers op Maanrock tot een van de beste uit hun carrière.

< Bert Hertogs >

Het vierde seizoen van Ghost Rockers start op 4 september 2017. 6 dagen later start hun nieuwe theatertour.

De setlist:

 1. Ghost Rockers
 2. Alles
 3. De film van ons leven
 4. Vallen en weer opstaan
 5. Billy
 6. Graffiti
 7. Kom als de nacht valt
 8. Meisjes
 9. Eén voor allen
 10. Help mij
 11. De beat
 12. Ghost Rockers


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Newsletter
 • Facebook
 • Twitter