PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie My Little Pony

woensdag 1 november 2017Kinepolis Antwerpen

My

In My Little Pony zien we prinses Twilight alle voorbereidingen treffen met alle andere pony’s voor ‘Het Vriendschapsfestival’ dat zal plaatsvinden in Equestria. Een evenement waar heel wat pony’s van heinde en ver op af komen omdat niemand minder dan Songbird Serenade (SIA) op de affiche staat. De Stormkoning, zijn rechterhand: de gebroken eenhoorn Tempest en zijn gevolg verstoren het feestje echter. De Stormkoning maakt handig gebruik van de 4 prinsessen die op dezelfde plaats zijn en wil hun kracht en magie ontfutselen om zo de machtigste man te worden die alles vernietigende orkanen kan doen ontstaan. 3 Prinsessen krijgt ie beet. Maar Twilight slaagt erin te ontsnappen samen met Pinkie Pie, Rainbow Dash, Rarity, Applejack Fluttershy en de draak Spike.

Al snel ontdekken de zeven dat niet iedereen te vertrouwen is. Capper doet alsof hij hen wil helpen maar in feite heeft ie nog een boel schulden open staan. Hij probeert de pony’s dan ook te verkopen. Opnieuw moeten die en de draak proberen weg te vluchten. Capper komt in de handen van Tempest maar zal hem op het verkeerde been zetten waar de pony’s naartoe zijn. De 7 geraken aan boord van een luchtschip van voormalige piraten die nu postduiven zijn die voor de Stormkoning werken. Twilight slaagt erin om het gezelschap hun zelfvertrouwen terug te bezorgen en ze maken dan ook koers naar de berg Aris. Maar Rainbow Dash zorgt voor enkele regenbogen en daardoor verraadt de pony waar ze zich bevinden.

Tempest zet de achtervolging in en weet het luchtschip te enteren. Maar de pony’s weten opnieuw te ontkomen. Twilight slaagt er tijdens de val in om een hete luchtballon in elkaar te knutselen waarbij Spike voor de hete lucht mag zorgen. Aangekomen aan de berg Aris stellen de pony’s vast dat er geen leven is. De zeepony prinses Skystar brengt hen bij haar moeder, koningin Novo – hier is de glitter and glamour en de kitsch uit vervlogen Hollywoodtijden niet ver af, en knipoogt de prent ook naar diva’s en cabaret trouwens.

Prinses Skystar vertelt hoe ze zich dankzij een magische parel konden redden tijdens de aanval door de Stormkoning. Die veranderde hen van hippogriefen (een fabeldier dat half paard en half adelaar is) naar hippocampussen (in deze context een fabeldier dat half paard en half vis is). Koningin Novo wil niet meewerken om ook Equestria te redden met de parel. Terwijl Pinkie Pie haar toch probeert te overhalen, gaat het alarm af. Prinses Twilight wordt betrapt wanneer ze de parel probeert te stelen. De zeven worden buiten gezet, er vallen harde woorden en de vriendschap tussen de pony’s wordt danig op de proef gesteld. Wanneer de prinses alleen is, wordt ze nog tot overmaat van ramp ontvoerd door Tempest die erin geslaagd is haar te localiseren. Slagen de anderen, de piraten en Capper er tijdig in om de prinses en Equestria te redden?

My Little Pony de film is een degelijke tekenfilm geworden, hoewel we qua animatiekunst nauwelijks omvergeblazen worden – op de onderwaterwereld na misschien. Maar de prent kent wel een goeie opbouw, en slaagt er al slim in om de actie meteen vooraan te plaatsen waardoor je moeiteloos als kijker in het verhaal gezogen wordt. Dat niet alles volgens plan verloopt, maakt de film eens zo spannend. De liedjes die piekfijn vervlochten zitten met het verhaal en dan ook perfect passen, zijn ook zeer degelijk en refereren niet zelden naar het musicalgenre zoals ‘Zo’n vriend als ik’ en het met heerlijke clappings en koperblazers voorziene ‘Zelfs iets kleins geeft je zin’ terwijl SIA tekent voor de uitstekende titeltrack ‘Rainbow’.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter