PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie De Buurtpolitie De Tunnel

zaterdag 10 februari 2018UGC Antwerpen

De

Zo slecht dat het lachwekkend wordt. Dat is de nieuwe film De Buurtpolitie De Tunnel die op welgeteld elf dagen ingeblikt werd. Iets waar we vooral niet al te fier op moeten zijn, want het is eraan te zien dat de prent met een klein budget gemaakt werd. De dialogen halen nooit enig niveau of geloofwaardigheid. De acteurs spelen dermate op automatische piloot dat ze vergeten gevoel in hun teksten te leggen. Bij momenten wordt het ook véél te technisch voor de allerjongsten wanneer onder andere op basis van de voetafdrukken de link gelegd wordt naar grond die zich op 6 meter diepte bevindt, de beperkingen van een drone met infraroodcamera of de reden waarom de brandweer een schacht naast de tunnel wil graven om Brigitte (Ilse La Monaca) en Eric (Manoe Frateur) te bevrijden. Dan zijn ze de jongsten duidelijk het noorden kwijt en willen ze meer duiding of haken ze net als het meisje dat voor ons zat volledig af. Het spelletje op haar smartphone vond ze veel interessanter. We kunnen haar geen ongelijk geven trouwens.

Luc (Dirk Belloy) en Carl (Marc Grondelings) hebben twee soldaten uitgeschakeld die de wacht hielden aan een legerkazerne. Ze zijn erin geslaagd om dynamietstaven te stelen. Ondertussen regent het klachten in de wijk dat er trillingen waargenomen werden tussen 11 uur ‘s avonds en 4 uur ‘s nachts. Carl en Luc zijn een tunnel aan het graven om zo tot de kluizenzaal van een bank te geraken. Ze slagen erin de inhoud van 5 kluizen te ontvreemden maar komen in tijdsnood. De pastoor (Peter Schoenaerts) laat weten dat ie een van zijn vogels kwijt is. Die zetten de twee criminelen in een kooitje in de tunnel om zo te zien of er nog voldoende zuurstof is.

Wanneer Eric (Manoe Frateur) en Brigitte Broeckx (Ilse La Monaca) de tunnel ontdekken en de dynamiet, gaan ze er in. Eric weet Brigitte te overtuigen om mee te gaan hoewel zij vindt dat ze best DOVO (Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen) bellen. De criminelen ontdekken dat ze in de tunnel zitten waardoor de twee buurtagenten een vogel voor de kat zijn. Carl en Luc blazen de tunnel op waardoor die instort. Omdat hun plan om de inhoud van bankkluizen te ontvreemden op die manier mislukt, ontvoeren ze de hond Barry van Koen Baetens (Andy Peelman) en vragen ze 100.000 euro losgeld. Hoewel Tineke (Nicoline Hummel) hem zegt dat hij niet mee mag gaan omdat ie emotioneel betrokken is, gaat hij wel degelijk op onderzoek uit. Commissaris Roger Berckmans (Willy Herremans) zal het losgeld overhandigen. Krijgt Koen Barry terug? En vallen er in de tunnel nog meerdere dodelijke slachtoffers dan het vogeltje dat omkomt wegens zuurstofgebrek? Die antwoorden krijg je in de Buurtpolitie De Tunnel.

De Buurtpolitie De Tunnel is een stroeve film geworden waarbij er niet alleen erg veel agenten op een zaak gezet worden en die niet al te snugger overkomen. Ook de gewone man, Stafke (Luc De Rick), krijgt een marginale scène met een elektrische tandenborstel op de achterbank van een politievoertuig. Verder zit er schaamteloze product placement in deze prent naar onder andere Telenet en HLN. Het is overigens vreemd dat Koen niet mag deelnemen aan de losgeldactie omdat hij emotioneel betrokken zou zijn en de commissaris dat wél mag. Ook hij is immers emotioneel betrokken. Enkele strips van de commissaris die veel waard zijn, zijn immers van hem gestolen uit een van de kluizen. Kortom: dit filmscenario rammelt langs alle kanten.

Enkele quotes en tevens trieste dieptepunten van de film op een rij: ‘Hé en mijn tomaten dan?’, ‘Meneer pastoor zijn pietje’ en ‘Een flik meer of minder dat kan geen kwaad.’ Dat dit soort film van bedenkelijk niveau qua filming, script, montage en afwerking de Vlaamse bioscoopzalen haalt, is schrijnend. Kortom: De Buurtpolitie De Tunnel is absoluut te mijden.

< Bert Hertogs >

De cast:

Koen Baetens – Andy Peelman
Tineke Schilebeeckx – Nicoline Hummel
Brigitte Broeckx – Ilse La Monaca
Eric Buelens – Manoe Frateur
Floor Lommelen – Ianthe Tavernier
Femke Van Acker - Dorien Reynaert
Robin Verhaegen - Henny Seroeyen
Tom Vaneetvelde - Tim Ost
Roger Berckmans - Willy Herremans
Patrick Tilkens - Eric Peeters
Obi Basu - Johan Kalifa Bals
Ines Saloua - Rania Galloul
Aziz Souliman - Souliman De Croock
Barry - Barry
Carl - Marc Grondelings
Luc - Dirk Belloy
Stafke - Luc De Rick
Pastoor - Peter Schoenaerts
Soldaat 1 - Miro Brooks
Soldaat 2 - Stefano Celea
Telenet-Arbeider 1 - Jochen Caluwaerts
Telenet-Arbeider 2 - Sven Drossaert
Merho - Merho


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter