PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Rampage Big meets Bigger ★★★★

zaterdag 14 april 2018Kinepolis Antwerpen

Rampage

Waar anders dan in de bioscoop komt een sci-fifilm met monsters als Rampage Big meets Bigger het best tot zijn recht? Op het grote scherm van een bioscoop uiteraard. En de 4DX-ervaring die de zalen van Kinepolis aanbiedt, maakt het feest helemaal compleet. Rampage is losjes gebaseerd op de gelijknamige videospelletjes. In de prent die geregisseerd werd door Brad Peyton kruipt Dwayne – The Rock – Johnson in de huid van Davis Okoye. Die weet alles af van primaten en heeft George, een zeldzame albino gorilla gered van stropers, wat aandoenlijke flashback scènes oplevert van een mini aap met übercute blauwe oogjes. Sindsdien heeft Okoye een erg goede band ontwikkeld met het dier en kan hij er gebarentaal mee spreken. De aap blijkt ook een bijzonder gevoel voor humor te hebben – zo steekt ie zo nu en dan zijn middenvinger op - wat een absolute meerwaarde is voor deze film waar je het best van kan genieten als je het verstand op nul zet.

In de openingsscène zien we een geheim genetisch experiment in de ruimte de mist ingaan. De rat in kwestie is een monster geworden en vernielt het ruimtestation. Op één onderzoekster/ruimtevaarder na is de ganse bemanning om het leven gebracht. Zij kan pas in de noodcapsule stappen als ze kistjes met stalen terug mee naar de aarde brengt. Daarin zit een substantie die mensen en dieren genetisch kan veranderen. Het monster slaagt erin het glas van de capsule te breken. De onderzoekster haalt het dus niet, en de kistjes belanden op aarde. Eentje komt in contact met een krokodil, een ander met een wolf en de laatste met George. De drie dieren groeien aan een gigantische snelheid, worden sterker en vertonen agressiever gedrag. Wanneer het genetisch bedrijf achter de wolf aanzit om hem neer te halen, wint de wolf het van een regen aan kogels. Omdat ze zo snel groeien wordt een zware bloedende wond niet veel later niet meer dan een blauwe plek.

Het genetisch bedrijf vindt er niets anders op dan een krachtig radiosignaal uit te sturen zodat de drie monsters gelokt worden naar Chicago. Okoye ontdekt al snel dat je nog onmogelijk over een gorilla kan spreken in het geval van George wanneer blijkt dat ie samen met de wolf optrekt richting Chicago. Een gorilla en een wolf samen op pad, dat zou nooit kunnen, weet ie. Kate Caldwell (Naomie Harris) die ontslagen werd bij het genetisch bedrijf, biedt zich al heel vroeg aan wanneer ze de eerste tv -beelden ziet van de inslagen en legt het verband tussen het vreemde gedrag van George. Ze zal Okoye helpen al ontstaat er ook een vertrouwenscrisis tussen de twee wanneer blijkt dat ze gelogen heeft tegen de primaatexpert.

Ondertussen draaien alle acties – zowel de militaire operaties als de privé operaties van het biotechbedrijf dat zijn beurskoers ziet kelderen nu het in het nieuws is – om de drie monsters uit te schakelen op niets uit. Alle hoop rust dan ook op de schouders van Okoye en Caldwell om in het biotech bedrijf een capsule te vinden die het agressieve gedrag van de monsters kan weggommen. Het plan: van George opnieuw een gorilla maken zodat ie de twee andere monsters samen met hen kan uitschakelen, ook al zet de aap zijn leven daar mogelijks voor op het spel...

Met veel spetters (rivier, kwijl van een wolf, enz.), geureffecten in het bos, en uiteraard bewegende en vibrerende stoelen (helikopters, achtervolgingen, enz.) is Rampage Big meets Bigger in 4DX een absolute aanrader.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter