PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Bruno Mars op Werchter Boutique

zaterdag 16 juni 2018Festivalpark Werchter

Bruno

De fun, de hits. Dat bracht Bruno Mars op Werchter Boutique tijdens een anderhalf uur durend feestelijk jukeboxoptreden waarbij bijna elk nummer voorzien werd van vuurwerk. Het podium had ie omzoomd door witte vierkanten lichtbakken die naast de vele lasers kleur gaven aan het geheel. Stijlvol belicht, selecteerde Mars en zijn Hooligans (de naam van zijn band) 14 nummers uit zijn catalogus die ondertussen 3 albums telt: ‘Doo-Wops & Hooligans’ uit 2010, ‘Unorthodox Jukebox’ uit 2012 en ‘24K Magic’ dat in 2016 het levenslicht zag. De man bracht pop, soul, funk, rock, r&b en vooral een gigantische dosis spelplezier – yep, die danspasjes waren alweer aanstekelijk om zien – naar het festivalpark in Werchter en de naar schatting 55.000 fans baadden maar al te graag in die good vibes. Een van de hoogtepunten? Met stip toen ie ‘Ik wil oe zien, mijn sjoeke.’ zei tijdens ‘Calling all my lovelies’.

Op 8 oktober wordt hij 33, Bruno Mars, die net als zijn bandleden in een basketbal t shirt en witte Nikes op het podium stond. Mars had een rood exemplaar aan van de Chicago Bulls dat ie later in het optreden zou inruilen voor eentje met Hooligan op de voorzijde en Mars op de achterzijde geprint. In ‘Perm’ zitten overigens ook basketbalgeluiden zoals een fluitje verwerkt. ‘Is Belgium in the house?’ vraagt de Amerikaan na opener ‘Finesse’ dat ie klokslag elf uur inzet waarop ie de linker- en vervolgens de rechterzijde (van zijn kant bekeken) van het publiek uitspeelt in een wedstrijdje om ter luidst roepen en hardst springen.

De Amerikaan houdt er een snel tempo op na en vuurt met ‘24K Magic’, begeleid door lasers en vuurwerk en ‘Treasure’, gekenmerkt door die heerlijke trompet, trombone én sax en duizenden fans die ‘ohoh’ stevig meekelen, alvast enkele heerlijke uptemponummers af op het festivalpark van Werchter. Rondom ons dansen zowat alle toeschouwers lekker mee. Is Pukkelpop al jaren een tienermeisjesfestival, dan is deze Werchter Boutique er eentje voor vrouwen die twintigplus zijn al waren er ook heel wat families met kleine kindjes (die al dan niet verloren liepen) op deze editie aanwezig.

(lees verder onder de video)

24K Magic. @brunomars live at Werchter Boutique. #WB18

Een bericht gedeeld door Concertnews (@concertnieuws) op

Wie na die eerste drie songs nog niet overstag gegaan was voor de fijne ritmes en de positiviteit die Bruno Mars en co in hun mars hadden, zag dat het publiek uit zijn hand at en zich rot amuseerde toen het in beeld gebracht werd tijdens ‘Chunky’. ‘Lucky for you, that‘s what I like, that‘s what I like.’ zongen de fans vervolgens danig mee tijdens ‘That’s what I like’. Fans die Mars op het einde zwoel liet meedansen door een been naar voor te plaatsen en lichtjes naar voor en achter te wiegen. Op ‘Marry you’ waarin buisklokken die uit een doosje komen te horen waren, trok de dertiger met zijn band dan weer de rockkaart. Leuk hoor die gitaristen die constant 180 graden rond hun as springen.

Was er dan geen enkel moment dat de dynamiek, de snelheid, uit het optreden gehaald werd? Toch wel. Na ‘Runaway baby’ en een solo gebracht ‘When I was your man’ volgde immers een pianosolo terwijl we al een drumsolo achter de kiezen hadden. Op zo’n moment voelde je het publiek afhaken waardoor Mars opnieuw moest opbouwen met dé meekeler uit zijn repertoire: ‘Locked out of heaven’ waarbij confetti in de lucht vloog en lasers hun veelkleurige stralen door de Werchterse lucht priemden. Afsluiten deed ie met ‘Just the way you are’ dat ie aan iedereen opdroeg en waarbij hij nogmaals toonde erg hoog te kunnen zingen. Eén toegift toverde Bruno Mars vervolgens uit zijn hoed. Maar wat voor een. Met ‘Uptown funk’ stuurde hij je met niets anders dan opgewekte gevoelens de nacht in.

(lees verder onder de video)>

Locked out of heaven. @brunomars live at Werchter Boutique. #WB18

Een bericht gedeeld door Concertnews (@concertnieuws) op

Groter kon het contrast niet zijn met Oscar and the Wolf die je bijna de depressie injoeg net voor Mars aan de bak kwam. Net als de stijlvolle chique verschijning (in zilveren glitters) en straffe vocals van wat wellicht dé verrassing van Werchter Boutique genoemd mag worden: Jessie J die – letterlijk – haar broek scheurde aan het festival. Zij contrasteerde dan weer fel tegenover de marginale looks van Olly Alexander van Years and Years die na haar het podium betrad. Qua programmatie bleek deze Werchter Boutique dat overdag veel weg had van een recreatiedomein waar gezonnebaad werd en van het zeezand genoten, dan ook eerder het resultaat van een man en/of vrouw die lijdt aan een bipolaire stoornis of alvast iemand die toeschouwers in die richting wil duwen.

(lees verder onder de video)

Uptown Funk. @brunomars live at Werchter Boutique. #WB18

Een bericht gedeeld door Concertnews (@concertnieuws) op

Dat uitte zich na een feestje met Bruno Mars ook in Belgisch absurdisme waarbij je even lang moest aanschuiven als het optreden duurde tussen de nadars die opgesteld waren in de vorm van een slang – om een bus richting Leuven te kunnen nemen. Wat daar absurd aan is? Hebt u ooit (langer) aangeschoven ná het bezoeken van een attractie in plaats van ervoor? In geen enkel attractiepark maakt u dat mee, behalve in het festivalpark van Werchter. Alleen al daarom – en ook omwille van de gigantische trechter die gecreëerd werd voor de uitstroom waar zowel auto’s, fietsers, voetgangers als pendelaars die met de bus kwamen, enkele kilometers van het terrein samenkomen wat leidde tot chaos, stilstand en erg traag voetje voor voetje gaan – is het zijn dagticket meer dan waard. ‘Ceci n’est pas un festival’. Of althans niet een zoals het hoort.

< Bert Hertogs >

Lees ook:

Bruno Mars ****1/2 in het Sportpaleis – 28 maart 2017

Bruno Mars ****1/2 in het Sportpaleis – 17 oktober 2013

Bruno Mars ****1/2 op Rock Werchter 2011

De setlist:

 1. Finesse
 2. 24K Magic
 3. Treasure
 4. Perm
 5. Calling All My Lovelies
 6. Chunky
 7. That‘s What I Like
 8. Versace on the Floor
 9. Marry You
 10. Drum Solo
 11. Runaway Baby
 12. When I Was Your Man
 13. Piano Solo
 14. Locked Out of Heaven
 15. Just The Way You Are

Bis:

 1. Uptown Funk


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Newsletter
 • Facebook
 • Twitter