PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Live Nation Belgium en Muziekcentrum Trix onder vuur

donderdag 28 juni 2018


Live

Op de social media van Live Nation Belgium en Muziekcentrum Trix regent het negatieve reacties. Reden is de concertaankondiging van Boef die in de zaal in Borgerhout een optreden zal geven op 18 oktober a.s. De voornamelijk vrouwelijke reacties liegen er niet om. Zij zijn duidelijk de vrouwonvriendelijke uitspraken die de artiest deed toen enkele vrouwen hem uit de nood hielpen wanneer hij met autopech te kampen kreeg begin dit jaar nog niet vergeten. In een post noemde hij hen ‘kech‘, Arabisch voor ‘hoer‘ of ‘slet‘. Daarop schrapten heel wat festivals de rapper van hun affiche, ook omdat ze vreesden zelf geboycot te worden.

Op de Facebookpagina van Trix stapelen de verbolgen reacties zich op. We lezen onder andere: ‘Trix! You must be fucking kidding me! Jullie zouden deze loser enkel en alleen al omwille van zijn houding tegenover vrouwen moeten weren uit jullie zaal!’, ‘Dat jullie die seksistische idioot toch nog laten optreden, onbegrijpelijk!!! Idem voor Poppodium 013‘, of wordt een cynisch ‘Hoer a!’ geplaatst terwijl anderen dan weer de artistieke keuze in vraag stellen: ‘Euh...in jullie online mission statement staat dat jullie alternatieve popmuziek zien als de “belangrijkste eigentijdse en meest maatschappelijk gedragen kunstvorm van de 21ste eeuw op het snijpunt tussen kunst, creatief ondernemerschap, entertainment en jongerencultuur“. Wat jullie hier echter doen is het makkelijke geld achterna jagen met een flauw afkooksel van Amerikaanse rap, wiens leefwereld bestaat uit geld, misogynie en rappen over zichzelf. Dat is allesbehalve belangrijke of alternatieve kunst, dat is inteeltkitsch! Boycotten die Trix!!!’ Op de Facebookpagina van Live Nation Belgium luidt het onder andere: ‘Zijn mooie uitspraken zijn ze precies vergeten te vermelden... Dus nee bedankt’ en ‘Dat die hier nog welkom is de klootzak’.

Concertnews.be stelt vast dat het behoorlijk hypocriet is dat een artiest enerzijds geweerd wordt tijdens festivals maar aan de andere kant ocharme een maand na het laatste zomerfestival al geboekt wordt voor een clubconcert. De timing van deze aankondiging, een dag nadat bekend gemaakt werd dat een op de vier vrouwen in onze cultuursector slachtoffer is van seksueel of fysiek grensoverschrijdend gedrag, is ook gewoon erg slecht. Gezien het hoge aantal negatieve reacties lijkt alles erop dat voor heel wat muziekfans de tijd nog lang niet rijp is om deze artiest opnieuw te whitelisten.

De prijs voor slechtste communicatie (timing is alles) van dit cultuurseizoen gaat volgens Concertnews.be dan ook naar Muziekcentrum Trix en Live Nation Belgium. Proficiat!

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter