PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Eerste editie van Elrow Town Antwerp meteen uitverkocht

zondag 01 juli 2018


Eerste

Met 15.500 verkochte tickets mocht Elrow Town Antwerp meteen al het bordje sold out bovenhalen. Het crazy Spaanse partyconcept vond voor het eerst in ons land plaats op de Middenvijver op Linkeroever waar op zaterdag 1 september 2018 ook Laundry Day plaatsvindt, en bleek meteen een schot in de roos. Terwijl vroeger vooral tieners en jonge twintigers het einde van het schooljaar op het festivalterrein kwamen vieren tijdens Summerfestival, bereikte Elrow Town duidelijk een volwassener publiek, dat al een eind in de twintig was of ouder. De festivalgangers dompelden zich maar al te graag onder in de kleurrijke, wat psychedelische sfeer van het housefestival.

Recreatiedomein

Drie podia telt Elrow Town Antwerp dat sterk inzet op animatie. Zo is er straatanimatie tussen het publiek met reuzen die een dansje wagen, fietst Elliott voorbij met E.T. in zijn bagagerekje aan het stuur, en zien we onder andere een grote schildpad, een kikker, een potvis, een kreeft en kippen op het terrein dansen. Met 5.000 opblaasbare zwemaccessoires die je kon krijgen wanneer je Elrow-dollars verzamelde door bijvoorbeeld een kussengevecht te houden met enkele hostessen, of het ballenbad in te duiken op zoek naar een bal die er uitsprong, kon je kleine, middelgrote tot grote inflatables scoren. Na verloop van tijd leek de Middenvijver dan ook op één groot recreatiedomein waar volop al dansend gezonnebaad werd onder een stralende zon: de mannen met blote torso, de vrouwen niet zelden met een eenhoorn of inflatable (vooral de eend en de krab bleek populair) in de hand of rond hun middel, en met zeer kleurrijke zomerkledij aan terwijl de temperaturen tot 31 graden piekten.

(lees verder onder de video)

Kindertijd terug beleven

Met springkastelen en onder andere een mega Twister, konden de toeschouwers ook hun zorgeloze kindertijd vol dolle pret even terug beleven. Wie het te warm had, kon verkoeling zoeken in de verfrissingszones met water sprinklers of een gratis flesje water halen. Hongerige magen werden dan weer gevuld in de schaduw onder de bomen waar food trucks opgesteld stonden. Daar konden bezoekers net als voor hun drinken cashless betalen.

(lees verder onder de video)

Weerupdate. Lokale confettiregen mogelijk op Elrow Town Antwerp @elrowofficial

Een bericht gedeeld door Concertnews (@concertnieuws) op

Versierd worden op een zomerfestival

Elrow mixt het beste van verschillende werelden. Het festival zet hard in op beleving, wat je ook ziet op Sziget Festival (straatanimatie), Tomorrowland (droomwereld) en in zekere zin ook op Pukkelpop (het geschifte van de Petit Bazar). Daarnaast verwent het de foodies en houdt het ook rekening met vegetariërs (zoals op Best Kept Secret Festival) en heerst er een heel ongedwongen, vriendschappelijke sfeer. Lang geleden overigens dat we nog (letterlijk) versierd werden op een zomerfestival. Best wel grappig ook dat een toeschouwer in deSingel ‘s avonds tijdens de voorstelling ‘Der Sandmann’ ondergetekende erop attent maakte dat ie nog een party-accessoire aan had. Oeps...

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter