PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Ocean s 8 ★★★

maandag 9 juli 2018Kinepolis Antwerpen

Ocean

In Ocean’s 8 van de Amerikaanse regisseur Gary Ross ontwikkelt Debbie Ocean (rol van Sandra Bullock) in een vrouwengevangenis het idee om een van de grootste juweelroven in de geschiedenis te plegen. Partner in crime wordt wanneer ze vrijgekomen is en dat plan kan uitrollen haar vriendin Lou (Cate Blanchett) die zich met het aanlengen van wodka bezighoudt als criminele hoofdactiviteit. Debbie heeft haar oog laten vallen op het jaarlijkse Met Gala waar heel wat bekend volk op afkomt. Een m’as-tu-vu-event waar sterren zich sjiek kleden en dus ook dure ontwerpen en juwelen dragen. Daphne Kluger (rol van Anne Hathaway) wordt het doelwit. Zij zal gekleed worden door Rose Weil (gespeeld door Helena Bonham Carter) die mee in het complot zit zodat ze haar schulden kan vereffenen. Kluger zal immers een 150 miljoen dollar dure halsketting van Cartier in bruikleen dragen.

Ocean laat zich omringen door een team experts zoals Amita (gespeeld door Mindy Kaling), een juwelenmaakster. Nine Ball (Rihanna in reggaestijl) zal een niet onbelangrijke rol spelen als hacker. Zij zal ervoor zorgen dat een blinde vlek aan het vrouwentoilet in het veiligheidssysteem van het museum waar het liefdadigheidsbal doorgaat iets groter wordt zodat daar ongezien het sierraad kan doorgegeven worden aan een handlangster. Het plan: iets in het eten van Kluger doen zodat ze moet overgeven en naar het toilet zal vluchten. Daar zal tijdens het kotsen de peperdure halsketting ontfutseld worden door Constance (gespeeld door Awkwafina) die erg goed is in zakkenrollen.

Verzekeringsfraudeonderzoeker John Frazier (James Corden) zal er dus een vette kluif aan overhouden om de dader op te sporen in Ocean’s 8. Debbie slaagt erin buiten beeld te blijven in diens onderzoek net omdat ze constant in beeld van de veiligheidcamera’s was. Haar actie heeft twee doelen: de kunsthandelaar Claude Becker straffen die ervoor zorgde dat Debbie achter de tralies draaide en miljoenen opstrijken voor haar handlangsters en zichzelf. Uiteindelijk blijkt op het einde dat Debbie een veel grotere diefstal pleegde met haar bende.

Hoewel Ocean’s 8 een sterrencast wist te strikken, komen de vrouwelijke rollen nauwelijks uit de verf wellicht omdat elke actrice een min of meer gelijkwaardig aandeel in de prent moest hebben. Een film die er trouwens een behoorlijk trage vertelstructuur op nahoudt en pas op het einde nog een verrassing in petto heeft wanneer je te zien krijgt dat de operatie uiteindelijk veel groter en ingewikkelder was dan gedacht. We onthouden een degelijke Sandra Bullock – toegegeven als sinds onze kinderjaren dwepen we zowel met Alicia Silverstone, Sandra Bullock, Anna Chlumksy en Christina Ricci –, Anne Hathaway (die hals en decolleté!) en verrassend sterke Rihanna (die attitude!). Een onderhoudende pretentieloze tv film levert dat op, ideaal voor het geval er niets anders op tv is en je een prent wil zien waarbij je niet hoeft na te denken. De versie in de bios, al dan niet ondersteund door de Dolby ATMOS geluidsomgeving, biedt naar onze mening bijzonder weinig toegevoegde waarde.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter