PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Frank Boeijen - Camera - Theatertour 2010

donderdag 11 februari 2010Arenbergschouwburg Antwerpen

Frank

Frank Boeijen heeft al jaren een vaste plaats veroverd in de rij van grote Nederlandstalige liedjesschrijvers en zangers. Met zijn nieuwste CD “Camera” bevestigde hij zijn reputatie. Het werd een schijfje met poëtische, haast filosofische, liedjes die de blauwdruk vormden voor zijn nieuwe theatertour.  Het publiek kreeg een Frank Boeijen te zien in zijn meest pure en breekbare vorm.

Frank Boeijen had er duidelijk voor gekozen om tijdens dit optreden bijna uitsluitend luisterliedjes te spelen. De muzikale ondersteuning was dan ook bijna voor alle nummers tot een minimum herleid om zo zijn eigen stem met de typische rollende r en de teksten ten volle tot hun recht te laten komen. In het nummer “Jazz in Barcelona” was er op het einde een hele mooie gitaarsolo, maar de elektrische gitaar bleef daarbij zacht en eerder fijn klinken, geheel in lijn met de sfeer van dit intieme optreden.

In “Muze” was de bas iets te nadrukkelijker aanwezig en gaf de mondharmonica een licht westerntintje aan het lied. Maar één van de mooiste uitvoeringen was ongetwijfeld “Ho Chi Minh Park”. Dit kleine melodietje met oosterse klanken werd heel fijntjes op de vleugelpiano gespeeld terwijl Frank Boeijen met zijn zwoele stem de tekst bijna fluisterde en tussendoor zachtjes mee floot. Het resultaat was een kort ogenblik van absolute innerlijke rust.

“Verjaardagsfeest”, “Huis van Hans” en “Koud in mijn hart” kregen een speciale behandeling. Voor de gelegenheid werden de micro’s aan de kant geschoven, de elektrische gitaar omgeruild voor een akoestische en de accordeon bovengehaald. Gezeten op de rand van het podium brachten ze deze liedjes in ware kampvuurstijl. Het feit dat Frank Boeijen weinig of geen ondersteuning van een micro had en het publiek kon mee fluisteren, leverde een heel speciaal effect op. Het publiek had er duidelijk van genoten en Frank Boeijen zei zelf: “Zullen we gewoon een keer een heel optreden zo doen?”

Misschien had er iets meer afwisseling mogen zitten in het tempo van de nummers, maar de fans hebben toch ten volle kunnen genieten van de poëzie van Boeijens teksten en kunnen wegdromen op de zwoele tonen van zijn stem.

< Sascha Siereveld >

De setlist:

Deel 1:

  1. Alles wat ik had
  2. De ontmoeting
  3. Juliette
  4. De streken van de meester
  5. Mooie dame uit Hue
  6. Rond & rond
  7. Jazz in Barcelona
  8. Al het geluk
  9. Muze
  10. De verzoening

Deel 2:

  1.  Taal van de tijd
  2. Geluk
  3. Verboden dichters
  4. De vraag
  5. Ho Chi Minh Park
  6. Morgen is het dinsdag
  7. Verjaardagsfeest
  8. Huis van Hans
  9. Koud in mijn hart
  10. Zo ver
  11. Kaap de Goede Hoop
  12. Zonder warmte
  13. Vaderland

Bis:

  1. De onderkant van de hemel
  2. Hier komt de storm


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter