PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie The Day Before Tomorrow ★★★★

donderdag 18 juli 2019Park Brasschaat

The
Interview: 

Prinselijk bezoek kreeg de zevende editie van The Day Before Tomorrow, het onofficiële openingsfeestje in Brasschaat voor het eerste weekend van Tomorrowland van start gaat. Prins Laurent, zijn vrouw Claire en dochter Louise kwamen even naar het park van Brasschaat. Die laatste zou fan zijn van Gers Pardoel, wat best zou kunnen: de Nederlandse rapper is niet alleen erg populair omwille van zijn muziek in Vlaanderen, maar ook als jurylid van diverse tv-programma’s, en zijn programma met Brahim op radiozender MNM. Wat ook wellicht speelt, is dat een van de recente hits van Pardoel dezelfde naam draagt als de dochter van de prins. Dan voel je je uiteraard aangesproken. De info die wij bekwamen, was iets zakelijker. Enkele collega’s van het bedrijf waar Louise op dit moment stage loopt, waren naar verluidt aanwezig in de VIP en daardoor wou ze last minute met haar ouders even afzakken naar het festival.

Zo’n 10.000 toeschouwers kwamen er naar het park van Brasschaat. Voor Concertnews.be was het de allereerste keer en het moet gezegd dat we verdomd versteld stonden hoe puik georganiseerd het festival wordt. 4 podia waar verschillende muziekstijlen aan bod komen, voldoende eet-en drankstanden zodat de wachttijden beperkt blijven, een goed georganiseerde VIP, … Vooral het prachtige kader: het park en het kasteel van Brasschaat maken dat dit dj-festival gerust kan stellen dat het doorgaat op een van de mooiste locaties in het Antwerpse. Met Villa Terrazza gehost op het terras van het kasteel door de zeer populaire Antwerpse club The Villa heeft The Day Before Tomorrow overigens een absolute topper in huis. Nog voor headliners Viktor Verhulst en Kobe Ilsen daar het eendagsfestival mochten afsluiten, stond het er al vol en stelden honderden festivalgangers vast dat de toegang tot het terras ondertussen afgesloten was. Toen de twee BV’s in Brasschaat aankwamen, werden ze overigens al snel herkend niet zelden door de vrouwen die met hen op de foto wilden. Kobe en Viktor willigden die verzoekjes met plezier in, ook al tikte de klok verder en moesten ze na verloop van tijd zich klaarmaken voor hun dj set.

Interview Kobe Ilsen en Viktor Verhulst

De silent disco vooraan het kasteel was een waar succes. In die mate dat de festivalgangers die hun identiteitskaart hadden achtergelaten in ruil voor een hoofdtelefoon, met het toestel de ganse avond ook aan andere stages rondliepen. Het silent discopodium leverde knotsgekke beelden op. Drie dj’s draaiden tegelijkertijd, en het hing van de stand van je hoofdtelefoon af wie je hoorde. Dat leverde beelden op van de groene groep die de armen in de lucht gooide en begon te zingen op songs als ‘Brasil’, terwijl de anderen het rustiger aan deden. Niet veel later was het ‘The way to your heart’ die meegekeeld werd door een derde van het publiek daar. Tamelijk surrealistisch is dat om zien als je zelf geen hoofdtelefoon ophebt en je al die jongeren in stilte ziet dansen.

Wie heerlijk wou chillen, filosoferen over het leven met zicht op het drijvende kunstwerk Life-Jacket van Rafaël Vergauwen - een kangoeroe op een luchtmatras die in zijn eigen buidel kijkt als beeld van terugkijken naar waar je vandaan komt en waar je naartoe kan - dat de gemeente in 2005 aankocht n.a.v. 175 jaar Brasschaat waar ondergetekende destijds event manager van was, of een romantisch moment beleven met zijn (kersvers) lief, kon dat aan de vijver van het kasteel.

Misschien dat er aan de ingang steviger gefouilleerd mocht worden. Maar met de aanwezigheid van de politie en een drugshond, werden heel wat toeschouwers die minder goede bedoelingen hadden, tijdig van het terrein gezet. En nu we toch bezig zijn: dat de laatste bus naar Antwerpen om tien voor twaalf nog voor het einde van het festival (twaalf uur) aan de kerk van Brasschaat vertrekt is een beetje sneu. Maar laat dat vooral detailkritiek wezen.

De Nederlandse hiphopper Bizzey wist het Brasschaatse publiek met een nummer als Badman Ollo moeiteloos op te warmen voor de headliner van de avond: Gers Pardoel. Die bracht in een gebalde set van een half uur al zijn hits op een rij nadat ie vakkundig het publiek opgepookt had met zijn vraag waar de mooiste mensen stonden: links, rechts of in het midden. Bagagedrager, het tien jaar oude Broodje Bakpao waar het allemaal mee begon voor Gers met The Opposites, Louise, Boeng, Zo bijzonder waar hij Otto Knows ‘Million Voices’ in samplede, Zomer en afsluiter Ik neem je mee werden van voor naar achter stevig meegekeeld door de jongeren. Op zijn teken kropen verschillende meisjes ook op de schouders van een vriend of vriendin wat de sfeer extra uitgelaten maakte. Gers staat deze zomer zelfs meer op Vlaamse podia dan op Nederlandse. Zo treedt ie op Night of the Proms summer edition met een symfonisch orkest achter hem in plaats van een dj op, en opent ie op 2 augustus ook de Main Stage van de Lokerse Feesten. In het najaar gaat ie op clubtour wat hem onder andere in Trix brengt op 17 november 2019 met als kers op de taart na de clubtoer een zaalshow, in de Lotto Arena op 18 april 2020.

Van alle songs die we op The Day Before Tomorrow hoorden, moet wellicht Freed from desire van Gala, Queens Bohemian Rhapsody en Rainbow in the sky van DJ Paul Elstak tot de meest gedraaide horen. Met de huidige zomerse temperaturen mocht de Macarena en zelfs een stevig meegekeeld I will always love you van Whitney Houston niet ontbreken. Viktor Verhulst en Kobe Ilsen gooiden daar nog een aantal ‘foute’ platen bovenop tijdens hun set, al willen ze alletwee niet weten van de term ‘foute muziek’, die de collega’s van Q Music jaren geleden in het leven riepen. Nummers als YMCA, Livin’ on a prayer, I like to move it en In de disco werden feilloos gemixt met topschijven als Walk on water, Zombie Nation, Simply the best, I’ll be there for you, Wrecking ball, Locked out of heaven, Sex on fire, Summer of ’69, Angels, Hey Jude, 500 Miles, It’s raining men, I was made for loving you en Played A Live om er maar enkele te noemen.  Hoewel het geluidsvolume wel erg zacht was in het begin van de set, pookten de twee die zowel in het eerste als tweede weekend van Tomorrowland ook dit jaar in de Moose bar plaatjes draaien, vakkundig afwisselend het publiek op. De ene keer draait Viktor en is Kobe de MC van dienst, de andere keer wisselen ze de rollen om.

Wat hier erg speelt, is dat je ziet dat de twee goede vrienden zijn en er zelf nog steeds veel fun aan beleven. Dat straalt in no time af op het publiek. Enkele vrouwen op de eerste rijen worden op het podium geholpen om mee te komen dansen – kennelijk tegen de zin van de security die hen er na verloop van tijd weer afhaalt – wat aantoont dat de twee vrijgezellen achter de draaitafels nog steeds een enorme aantrekkingskracht hebben bij hun vrouwelijke fans. Ook de special effects: confetti en een CO2 jet dj gun doen hun ding en zorgen er mee voor dat Brasschaat zich deze sterke editie van The Day Before Tomorrow nog lang zal herinneren.

< Bert Hertogs >  


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter