PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Natalia meets The Pointer Sisters

vrijdag 13 januari 2006Sportpaleis Merksem

Natalia

Met “Ridin' by” en ”This Time” opent Natalia haar concert samen met de Pointer Sisters. Vaak zingt ze alleen ondersteund door haar stevige band. Dan weer doet ze het samen met de Pointer Sisters. De gastvrouw gunt dat trio ook enkele nummers die ze alleen zingen.

Opvallend is dat beiden elkaars grootste hits samen zingen. Dat geeft iets nieuws aan die nummers.  Maar dat is niet alles, sommige songs werden ook opnieuw gearrangeerd waardoor het helemaal geen voorspelbaar concert werd. Wat wel een wetmatigheid is bij concerten, gebeurt ook bij Natalia en The Pointer Sisters. De megasuccessen worden opgespaard tot na de pauze en worden vooral in het laatste half uur op het publiek losgelaten. Het werkt altijd. In tegenstelling tot vele concerten waar het publiek dan wakker wordt, is het dan al enthousiast aan het meeshaken, waren er al staande ovaties geweest en hoorden we al gestamp op de tribunes.

Natalia verrast met een Elvismedley in deel 1 waarop het publiek bij de eerste noot rechtveert. Ook de Pointer Sisters verbazen. Zij brengen een fijne versie van Dare me (Stupidisco). Met Natalia zetten ze hun Jump in een fris jasje. I've only just begun to fight mag het eerste deel afsluiten en zet de zaal in vuur en vlam. Tijdens de pauze hoorde ik een man zeggen: "typisch voor vrouwen: op een hoogtepunt stoppen ze en nemen ze pauze" Maar ook de vonken vliegen eraf in deel 2. Letterlijk zelfs! Verder is de klank- en lichtshow een waar spektakel. Het lijkt allemaal sober aangepakt met witte schermen die over verschillende kleine vierkanten in trussing gespannen  werden en zo één grote projectiemuur creëren. Het doet allemaal een Las Vegasstijl oproepen. 

Straks hebben de Pointer Sisters en Natalia er 10 concerten opzitten en 130 000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat is een terecht hoog aantal. De show is gewoon áf. Aan de andere kant doet het wat verbazen. Natalia alleen zou misschien goed zijn voor een paar Sportpaleizen. The Pointer Sisters zouden er misschien eentje kunnen vullen. 1+ 1 = 3 moeten Jan en Jan gedacht hebben. En ze hebben gelijk gekregen. Beide artiesten vullen elkaar aan en zitten in dezelfde muziekstijl. Zo kopen jonge ouders die vroeger uitgingen op muziek van de Sisters een ticketje en nemen ze meteen hun kroost mee die zot staan van Natalia. Kortom: een gemengd dubbelconcert dat smaakt naar meer!

De setlist:

deel 1:

Ridin' by
Fragile, not broken
This time
Back for more
Shelter
Elvis-medley
Happiness
Automatic
He's so shy
Should I do it
Dare me
Jump
I've only begun to fight

deel 2:

Fire
Chain of fools
Neutron dance
Slow hand
Got a little/What a man
Higher than the sun
Unspeakable
I want you back
Jackson-medley
Risin'
Think
I'm so excited
Sisters are doing it for themselves

Bisnummers:

Always on my mind
It's raining men

< Bert Hertogs>


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter