PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Shaggy - Suikerrock 2010

zaterdag 31 juli 2010Grote Markt, Tienen

Shaggy
Interview: 

Tienen danst. Jawel, we hadden het niet meer durven verwachten dat het nog zou gebeuren op de Grote Markt tijdens Suikerrock. Maar jawel, Mr. Lova Lova, zijn toetsenist, dj, 2 gitaristen, drummer en 3 backings kregen dan toch de menigte overstag. Ook ver voorbij de mixtoren zagen we meerdere heupen bewegen al moest Shaggy daar wel alles voor uit de kast halen.

Met bruin jasje, sjaal, zonnebril en baseballpet komt hij 25 minuten te laat het podium op. Dat ligt deels aan de verplichtingen met de pers die de Jamaïcaan nog had. Pas rond tien voor negen was het allerlaatste interview afgelopen. Een van de media die Shaggy mocht interviewen, was uw vertrouwde website concertnews.be | concertnews.nl.

Een ingekorte maar o zo strakke set werd het dus die uiteindelijk afklokte op drie kwartier. Aan een sneltreinvaart passeerden de grootste hits met Boombastic en de “Shaggy classic” uit 1992 “Oh Carolina”. 7 Jaar geleden stond de man al op Suikerrock, maar veel herinnert hij zich daar niet meer van. In die jaren trad hij wel vaker op en dus blijft er bij hem weinig hangen.

Al bij het opkomen bespeelde hij het publiek met zijn coolness. Vrouwen begonnen te gillen toen hij opkwam. De man moest maar zijn hand achter zijn oor plaatsen, om de decibels van hen de hoogte in te krijgen. Daarna regende het hits en deelde hij samen met een van zijn mannelijke backings het publiek in twee. De ene kant mocht “hey”, de andere “hoo” roepen. Het werkte een stuk beter dan bij Milk Inc. gisteren die hetzelfde trucje hanteerden.

Shaggy vroeg zich vervolgens terecht af of Tienen wel weet wat feesten is. Zijn dj draaide vervolgens I gotta feeling, Empire State of Mind en een reggaesong. Ook dit weliswaar wat gemakkelijk trucje werkte, waardoor de sfeer helemaal uitgelaten werd in Tienen.

“Angel” werd stevig meegezongen maar het was een sterk “Strenght of a woman” dat ervoor zorgde dat alle vrouwen als een blok voor de Jamaïcaan vielen. Zijn “strong independent women” staken hun vuist de lucht in en schreeuwden de ziel uit het lijf wanneer hij daarom vroeg.

“Can you feel the heat?” vraagt Shaggy aan zijn kompaan, waarop hij zijn jasje, pet, sjaal en zonnebril weglegt. Opnieuw gegil in het publiek. “In the summertime” leek de ideale song om dan te coveren. Affaires van Tiger Woods en Bill Clinton, daar verwijst de zanger naar tijdens “It wasn’t me”. Het recente “I wanna” zorgt dat de feeststemming compleet is. We zien de Grote Markt springen. Ook bij “Fly high” blijven mensen dansen. “Hey sexy lady” en de bassist die de tonen van “7 Nation army” speelt, zorgen ervoor dat het ambiancebedje voor afsluiter “Feel the rush” helemaal gespreid is.

Shaggy bracht pretentieloos topentertainment in Tienen. Suikerrock bleek daar nood aan te hebben. Al mocht het feest voor velen wellicht wat langer dan drie kwartier duren.

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Intro
  2. Boombastic
  3. Long Time
  4. Bonafide girl
  5. Dj set (I gotta feeling, Empire State of Mind,..)
  6. Oh Carolina
  7. Angel
  8. Strenght of a woman
  9. Summertime
  10. It wasn’t me
  11. Can’t fight this feeling
  12. What’s love
  13. I wanna
  14. Fly high
  15. Hey Sexy Lady
  16. Feel the rush


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter