concertnieuws.be | concertnews.be | concertnews.nl http://www.concertnews.be Kom hier als eerste onze jongste recensies en foto's te weten http://www.concertnews.be/images/concertnewslogo.jpg Concertnieuws.be http://www.concertnews.be Kom hier als eerste onze jongste recensies en foto's te weten <![CDATA[Recensie Nicht schlafen deSingel Antwerpen zaterdag 22 oktober 2016]]>

Verscheuren of verscheurd worden of het ritualiseren van de dood. Dat thema staat centraal in de nieuwste voorstelling ‘Nicht schlafen’ van regisseur Alain Platel,scenografe Berlinde De Bruyckere, Steven Sprengels (muzikale leiding) en Ballets C de la B. Een primitieve stam zien we aanvankelijk aan het werk waar de survival of the fittest van toepassing is. Wanorde en geweld staan dan ook centaal, terwijl enkele seconden later de harmonie van samen een choreografie neerzetten, wordt getoond en niet veel later men opnieuw overgaat in de chaos. Aanvankelijk werkt dat contrast, en ook de mengeling van Mahlers ‘O Mensch! Gib acht!’ (derde symfonie in D minor IV) met polyfonisch gezang van Boule Mpanya en Russell Tshiebua, Afrikaanse belletjes rond de enkel,  en zien we in de dans zowel verwijzingen naar klassiek ballet (twee dansers) als naar de rite (9 dansers in halve cirkel rond dode paarden die hen een soort laatste groet geven door snel  de armen de lucht in te steken naar beneden te doen en dit te herhalen, een verwijzing naar een Afrikaans gebruik).  Maar na een tijd is dat effect al tamelijk snel uitgewerkt. ‘Nicht schlafen’ mist vooral een duidelijke verhaallijn waardoor de spanningsboog (begin-midden-slot) wat aan de slappe kant is. De dansvoorstelling verliest dan ook onze aandacht niet alleen de onze als we de reacties van een toeschouwer achteraf mogen geloven (‘wat een vreemde voorstelling. Enkel halfweg de voorstelling wist het me te boeien’).

]]>
<![CDATA[Recensie Sorry voor alles HetPaleis vrijdag 21 oktober 2016]]>

Wat doe je als je het gevoel hebt dat je leven eens straf is van God omdat je zijn zoon iets te vaak beledigd hebt? Wat doe je als je het gevoel hebt dat het leven een slechte soap is die geschreven wordt door scenaristen die al lang de draad en de inspiratie kwijt zijn? Dan ga je schuilen in een bejaardentehuis vol demente bejaarden in de hoop dat je leert zien wat er niet is en niet meer ziet wat er is. Met ander woorden: je probeert dichter bij die God en zijn schrijvers te komen om hen eens goed te vertellen wat je ervan denkt. Dit is toch wat Joost Vandecasteele en Joris Van den Brande als uitgangspunt genomen hadden voor hun stuk “Sorry voor alles” van BRONKS jeugdtheater. Het uitgangspunt was een beetje absurd en de uitwerking was dat eigenlijk ook wel. Terwijl langs de ene kant de meest existentiële vragen werden gesteld, de maatschappij een kritische blik werd toegegooid, moest de voorstelling het ook hebben van visuele grappen, slapstick en humor die wel erg hard deed denken aan Monty Python. De volwassenen lachten met andere dingen dan de jongeren, maar er zat wel voor iedereen iets in om mee te lachen.

]]>
<![CDATA[Recensie De dingen die voorbijgaan Bourla Antwerpen woensdag 19 oktober 2016]]>

Met ‘De dingen die voorbijgaan’, snijdt regisseur Ivo Van Hove het tweede luik aan van zijn trilogie rond het werk van Louis Couperus. Focuste ‘De stille kracht’ op de moeilijke relatie tussen autochtonen en allochtonen, wat een eeuw later nog steeds erg actueel is, dan is Couperus ‘Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan’ uit 1906 vooral een ongemakkelijke psychologische zedenschets waarbij een familie een geheim met zich meesleept. Die psychologische last, het trauma wordt met de jaren zwaarder en wordt van de ene generatie op de ander doorgegeven. Het resultaat is een uiterst intrigerende voorstelling die je vanaf de eerste seconde bij het nekvel neemt en niet meer loslaat. En ook hier blijkt Couperus nog lang niet gedateerd. Want hoeveel gezinnen hebben er wel geen geheimen voor de buitenwereld waar het credo ‘dat potje gaan we gesloten houden’ geldt en misstappen in de doofpot gestoken worden? Doe dat in combinatie met een ijzersterke regie, acteurs die één voor één straffe vertolkingen neerzetten, een coherente scenografie van Jan Versweyveld en een muzikale begeleiding door Harry De Wit die focust op de traag wegtikkende tijd (met klokken en uurwerken) en vervolgens via altviool en violaphone de psychologische laag ondersteunt van het Ding, de psychologische last die meegeslepen wordt, de emotionele impasse waarin men vertoeft. Kortom: een voorstelling waar niets op aan te merken valt.

]]>
<![CDATA[Recensie Jamie Lidell Ancienne Belgique Brussel donderdag 20 oktober 2016]]>

Veel van hetzelfde, veel midtempo soul en weinig kans dat Lidell (* op drie) ooit de Nobelprijs van de Literatuur in de wacht sleept. Dat is onze conclusie na zijn concert in de AB. Zijn vijfde al ondertussen. Niet uitverkocht was het. En zowel op muzikaal vlak als op vlak van opkomst, konden we ons niet van de indruk ontdoen dat de artiest over zijn momentum is. Dit optreden miste funk, en proefde als gekookte patatten zonder zout. Flets dus.

]]>
<![CDATA[Recensie De Premier Kinepolis Antwerpen woensdag 19 oktober 2016]]>

Na de remake van The Loft die flopte in de States, is Erik Van Looy terug met De Premier: een thriller waarvoor de quizmaster bij Vier een topcast samenstelde. Koen De Bouw neemt de hoofdrol van de premier Michel Devreese op zich. Verder zien we onder andere Charlotte Vandermeersch (als zijn woordvoerder Eva Bodart), Tine Reymer (zijn echtgenote), Katelijne Damen (dokter), Wim Willaert (zijn chauffeur Luc) en Dirk Roofthooft (de chef, de bad guy aan Belgische zijde) aan het werk. Alleen blijkt zo veel talent niet bestand tegen een script dat met haken en ogen aan elkaar hangt, waarbij de beeldvoering langs geen kanten coherent is, en de humor of woordgrapjes – zelfs in een cruciale scène – alle spanning onderuit haalt voor zover die er al is. Of hoe De Premier eerder als een lang uitgesponnen vrijblijvend maar entertainend tv filmpje dat zeer on-Vlaams (koel, afstandelijk en soms grotesk) en on-Amerikaans (emotionele lijn die binnensluipt halverwege) tegelijkertijd overkomt waar alle spanning ver zoek is.

]]>
<![CDATA[Recensie Johan Verminnen De Roma Borgerhout zondag 16 oktober 2016]]>

Het was een gezellige zondagnamiddag in het hartje van Borgerhout; de ideale plek voor Johan Verminnen om zijn publiek kennis te laten maken met zijn nieuwste liedjes uit “Tussen een glimlach en een traan” en zijn vertrouwde klassiekers als “Pauline”, “Mooie dagen” en “Laat me nu toch niet alleen”. Het was niet het meest uitbundige concert dat we al in de Roma zagen, het was wat aan de korte kant, maar het wist zeker in de toegiften toch voor een leuke sfeer te zorgen. Alleen begon het bij de oudere nummers toch nogal op te vallen dat de hogere noten zo stilaan een probleem beginnen worden voor Johan Verminnen.

]]>
<![CDATA[Recensie Laura Pausini Vorst Nationaal Brussel zondag 16 oktober 2016]]>

Tot drie keer tribunegestamp tijdens haar reguliere set. Dat kreeg Laura Pausini in Vorst Nationaal van een publiek dat er op zondag wat moest inkomen. Maar een erg energieke zangeres met maar liefst 12 man op het podium ging er volledig voor vanaf de eerste noot. Pausini bleek goed bij stem en had een arsenaal aan showtrucs bij die het één voor één nog allemaal deden ook. Het publiek reageerde na verloop van tijd dan ook laaiend enthousiast. Niet meer dan terecht overigens want de Italiaanse en haar band hadden daar keihard voor gewerkt. Wat een optreden!

]]>
<![CDATA[Recensie Volmaakt de musical Fakkeltheater Zwarte Zaal donderdag 13 oktober 2016]]>

In een tijd waarin zelfs de fotomodellen die poseren voor de reclamecampagnes zonder digitale hulp ook niet meer beantwoorden aan de schoonheidsidealen die ze moeten voorspiegelen,  kwam de boodschap achter  “Volmaakt de musical” , namelijk dat je gelukkig mag zijn zoals je bent, als een verademing. Alleen miste deze eerste professionele voorstelling van  So What? Productions vzw de nodige diepgang om deze boodschap ook geloofwaardig over te brengen. De personages bleven oppervlakkig en het verhaal was veel te mager. De voorstelling overleefde dankzij het fenomenale stemgeluid van Martine De Jager als Erna en het feel-good gehalte van de nummers die eerder deden denken aan een cabaretje dan aan musical. “Volmaakt de musical” bracht niet de maatschappijkritische blik die we gehoopt hadden, maar leverde wel een ontspannen avondje pretentieloos vertier op.

]]>
<![CDATA[Recensie Dua Lipa Ancienne Belgique Brussel vrijdag 14 oktober 2016]]>

Dua Lipa bracht in de Ancienne Belgique naar verluidt haar grootste show van haar tour totnogtoe. De Brusselse zaal was dan ook al een tijdje uitverkocht en voornamelijk gevuld met meisjes, tieners en jonge twintigers. De Brits-Kosovaarse bracht ook behoorlijk wat Kosovaren op de been in onze hoofdstad die met hun rood-zwarte vlaggen wapperden.  Dua Lipa bracht op een uurtje tijd een standaard elektropop-optreden volgens het boekje. Weinig op aan te merken behalve dan dat de set behoorlijk voorspelbaar was.

]]>
<![CDATA[Recensie Bazart Ancienne Belgique Brussel zaterdag 8 oktober 2016]]>

Overhypet. Dat is Bazart ondertussen al enkele maanden. En dat is allemaal de schuld van de massamedia die naarstig op zoek gaan naar een kandidaat om veel MIA’s binnen te halen. Bij gebrek aan alternatief omdat het grote vat der inspiratie op de Vlaamse kleigrond ondertussen zo goed als op blijkt. Dat hun debuut ‘Echo’ meteen op één binnenkwam in de hitparade, of dat ‘Goud’ al zo veel weken in de top tien van de single lijst stond, werd afgedaan als groot en ongezien nieuws. Wat er echter niet bij gezegd werd, is dat je tegenwoordig niet zo gek veel hoeft te verkopen om hoog in de hitlijsten te geraken en daar lang te blijven hangen. De enige maatstaf voor succes is en blijft dan ook het aantal gouden (10 000 verkochte stuks) en platina platen (20 000 verkochte stuks) dat een artiest of band haalt. Ons grootste verwijt naar de massamedia is dat ze te lui zijn om bepaalde persberichten nog te checken, hun lezer context aan te bieden, de zaken te plaatsen en de opgeklopte happy feelings, die inherent zijn aan de Belgische sector, te relativeren waar nodig.

]]>
<![CDATA[Recensie Rain Koninklijk Circus Brussel dinsdag 4 oktober 2016]]>

Een staande ovatie. Dat kreeg Anne Teresa De Keersmaeker, Rosas en Ictus voor een on-waar-schijn-lijk mooi ‘Rain (live)’ in het Koninklijk Circus. De dansvoorstelling heeft de dynamiek van de Bolero van Béjart,het repetitieve in de score ‘Music for 18 musicians’ van Steve Reich ook. De dynamiek zit ‘m in de muziek die de Keersmaeker perfect geanalyseerd heeft en ook vertaalt naar het podium, naar de dans. Met een opbouwende en neerleggende sequens. Een crescendo en een diminuendo. In combinatie met strakke lijnvoering (diagonalen, rechten, laag-hoog, incl. lifts) en cirkelbeweging, half rond de as, dan weer volledig rond de as draaiend, cirkelend, tot zelfs rollend over het podium. Het tegenritme in de muziek zien we dan weer uitgebeeld op het einde en begin waarbij de tien dansers wijzerszin lopen terwijl de fel witte spot de tegenovergestelde beweging doet. Op het einde spiegelt De Keersmaeker die scène.  Maar los van geometrie, ademt Rain vooral erg veel emotie uit, eigen aan crescendo en diminuendo. Die dynamiek zien we niet alleen overgebracht naar de dans, ook in de kledij van de hand van Dries van Noten en belichting, die halfweg magenta (fuchsia), vrouwelijke tinten krijgt, bloeit de voorstelling als een bloem open, om terug te sluiten op het einde, wanneer iedereen terug net als bij het begin aardse (bruin, grijs, wit)tinten draagt.

]]>
<![CDATA[Recensie The Bodyguard Beatrix Theater Utrecht zondag 2 oktober 2016]]>

The Bodyguard de musical is in Nederland een waanzinnig succes. Met meer dan een half miljoen verkochte tickets is de productie aan zijn tweede jaar begonnen. Er zijn verschillende redenen voor het succes. De musical bevat de grootste hits van Whitney Houston en valt dus onder de categorie jukeboxmusical. De voorstelling ging op de West End op 5 december 2012 in première, in hetzelfde jaar toen Houston stierf. Op 11 februari 2012 was dat. Joop van den Ende en Albert Verlinde van Stage Entertainment speelden  erg kort op de bal. Daardoor werd de Nederlandse versie die op 27 september 2015 in première ging de eerste niet-Engelstalige versie. Voeg daar een love story aan toe, een verboden liefde tussen een lijfwacht en een superster, en een erg actueel thema rond (cyber)criminaliteit en stalking en je hebt een cocktail die erg goed zit en tevens meer dan ooit actueel is. Houstons nummers zijn dermate veeleisend voor een zangeres dat de productie maar liefst twee artiesten de rol van Rachel Marron laat zingen. Wij kregen met Samantha Klots die elf jaar geleden afstudeerde aan de dansacademie Lucia Martha in Amsterdam de cover van Rachel Marron aan het werk te zien. Een understudy zeg maar die samen met Nurlaila Karim die recent de cast vervoegde als Nicki Marron onwaarschijnlijk straffe prestaties neerzette die de haren op onze armen meermaals lieten rechtkomen, een krop in de keel bezorgden en onze traanklieren aan het werk zetten. Zo’n productie neerzetten in Vlaanderen met drie zangeressen die Whitney vocaal aankunnen, is gewoon onmogelijk. Om de heel eenvoudige reden dat onze regio niet over de geschikte stemmen beschikt, laat staan het budget heeft van deze tot in de puntjes verzorgde voorstelling.

]]>
<![CDATA[Recensie Lapsley in de AB Ancienne Belgique Brussel zaterdag 1 oktober 2016]]>

Dit voorjaar bracht de twintigjarige Lapsley haar debuut  ‘Long Way Home’ uit waar haar hitje ‘Hurt me’ van eind vorig jaar op staat. De Liverpoolse Holly Fletcher die geboren is in het Britse York, Yorkshire schopte het tot BBC Sound of 2015 samen met Years & Years en James Bay. Maar vooral: ze stond twee jaar geleden al op Glastonbury Festival. Deze zomer deed ze Lollapalooza aan en in ons land stond ze op het podium van Rock Werchter. Heel wat journalisten waren niet overtuigd over haar optreden op de wei van de Schuer omdat ze te kampen had met enkele technische problemen waardoor ze haar set noodgedwongen moest inkorten. Anderen focusten zich op de reverb op haar stem die wat valse noten moest weg camoufleren. In de Ancienne Belgique wachtte haar kans op revanche met haar minimalistische soulvolle pop. En of ze die kans met beide handen greep!

]]>
<![CDATA[Recensie Soulsister 30 jaar CC Brasschaat donderdag 29 september 2016]]>

Eind 1986 bracht Soulsister hun eerste single ‘You get to me’ uit dat de band als eerste toegift in Brasschaat bracht. Het werd de voorbode van een succesvolle internationale carrière voor Paul Michiels en Jan Leyers. Reden voor een tour langs de Vlaamse theaters was het voor de twee die de verjaardag van de groep vieren via 30 optredens. In de Ruiterhal van het CC in Brasschaat gaven ze hun voorlaatste try out die links en rechts nog enkele schoonheidsfoutjes bevatte zoals een valse start van ‘Company’ omdat Leyers de verkeerde gitaar die een halve toon lager gestemd was, had genomen. “Onze manager heeft gevraagd om een paar fouten in de show te maken. Dat houdt het menselijk.” grapte en relativeerde Jan Leyers tijdens het optreden dat georganiseerd werd door vzw Club Bokal.

]]>
<![CDATA[Recensie Het kleine sterven HetPaleis woensdag 28 september 2016]]>

“Het kleine sterven” was een multidisciplinaire voorstelling waarin Evelien Bosmans en Lukas De Wolf ons via beeldtaal en beeldende taal, via muziek en woord, via spel en stiltes meenamen op een poëtische reis langs existentiële vragen als: “Wat is het doel van het leven?”, “Hoe wreed kan het noodlot zijn?”, maar evenzeer “Hoe sterk kan de liefde zijn?” In 2000 al schreef en speelde Dimitri Leue voor hetPaleis “Het kleine sterven” waarin twee jonge mensen, Hannah en Seppes, elkaar toevallig ontmoeten en stapelverliefd op elkaar worden. Maar de realiteit drukt al snel een zware domper op de vreugde wanneer blijkt dat Hannahs hartslag niet hoger mag gaan dan 110 slagen per minuut, want anders gaat ze dood. Wat doe je dan als ware liefde en affectie je einde kunnen betekenen? Ga je leven zonder gevoel of emotie? Of ga je nog een laatste keer volop voor het ware leven?

]]>
<![CDATA[Requiem voor Night of the Proms]]>

Met de toevoeging van Laura Tesoro aan de affiche van Night of the Proms in Antwerpen en Hasselt is de affiche nu compleet. Laura Tesoro, u leest het goed, een debutante. Een artieste die zowel VTM- als VRT-kijkers, straight als holebimuziekfans naar de arena’s straks moet halen. Staan nog op de affiche: The Subs, Chaka Khan, Natasha Bedingfield, Tom Chaplin (de frontman van Keane) en Gabriel Rios. Drie Belgische acts dus, en op Chaplin misschien na wegen ze allemaal wel erg licht door in het licht van de internationale muziekgeschiedenis.

]]>
<![CDATA[Recensie Drie kleuren wit Bourla Antwerpen zondag 25 september 2016]]>

De Franse schrijfster en actrice met Iraans-Hongaarse roots Yasmina Reza blijft kennelijk in 2016 nog steeds erg actueel. Zo actueel dat de Bourla dit jaar ‘Kunst’ programmeerde door Stan en Dood Paard. Bij de start van het nieuwe seizoen laten ze de versie van Olympique Dramatique op ons los. Het is te zeggen, het afstudeerproject ‘Drie kleuren wit’ van Tom Dewispelaere, Stijn Van Opstal en Geert Van Rampelbergh aan de Studio Herman Teirlinck in 1998 was het. ‘Drie kleuren wit’  baseert zich net als ‘Kunst’ op ‘Art’ van Reza. Een voorstelling die absurd accuraat weergeeft hoe drie vrienden van elkaar vervreemd zijn en nu op een breekpunt staan van hun 15-jarige vriendschap. Een vriendschap waarbij de onderlinge verhoudingen op de proef gesteld worden.

]]>
<![CDATA[Recensie De Drie Wijzen Theater Elckerlyc Antwerpen zaterdag 24 september 2016]]>

Een nostalgische wind waait er dezer dagen door Vlaanderen. Veel heeft te maken met de onzekere tijden waar we in leven, welke richting ons land uit zal gaan op politiek, maatschappelijk en economisch vlak. En hoe de wereld(economie, -politiek,…) zich ook verder zal ontwikkelen. Het stijgend aantal buitenlandse formats op de buis, versterkt die hunkering naar iets oer-Vlaams, om iets van toen terug te zien. Teruggrijpen naar wat ‘zekerheden’ quoi. Deze zomer was het al van dat met een remake van ‘Zeg ‘ns euh’ op Vier. Straks volgt VRT met ‘De Drie Wijzen’ in een nieuw jasje onder leiding van presentator Kobe Ilsen. Wat de theatertour met de originele vier – panelleden Jacques Vermeire, Gerty Christoffels, Walter Grootaers en presentator Kurt Van Eeghem – vooral aantoont, is dat dergelijke formats zo gebonden zijn aan hun tijd, dat anno 2016 de sfeer van weleer benaderen erg moeilijk lijkt. Omdat spontaniteit en een script nu eenmaal niet samengaan.

]]>
<![CDATA[Recensie The Town Hall Affair deSingel Antwerpen woensdag 21 september 2016]]>

The Wooster Group baseerde zich op de film ‘Town Bloody Hall’ van Chris Hegedus en D.A. Pennebaker en maakte er de eenakter ‘The town hall affair’ mee. De acteurs en actrices evoceren zowel qua ritme, en intonatie een paneldiscussie die op 30 april 1971 plaatsvond. De titel was ‘A dialogue on women’s liberation’ in de Town Hall van NY. Aanleiding: het artikel ‘The prisoner of sex’ dat Norman Mailer had geschreven in Harper’s Magazine. Feministen waren daar woedend op. Dat artikel was op zijn beurt een reactie op het boek ‘Sexual politics’ uit 1970 van Kate Millet. Net als de film toont The Wooster Group gewoon wat er zich afspeelde die dag, niet meer en niet minder. Aan het publiek zelf om te oordelen. Dat levert dan wel een erg nauwgezet maar even goed ook ruw materiaal op met live gedubde, perfect getimede monologen, maar zelden komt het tot een dialoog. En hoewel het werk absoluut representatief is voor de States en bij uitbreiding nog heel wat andere landen hoe de man-vrouw verhouding destijds was, toch kan men niet ontkennen dat de vorm en de inhoud (het wat chaotische verloop ) van zo’n debatavond in eerste instantie de tijdsgeest uitademt en ook plaatsgebonden is. Daarnaast toont het aan hoe de vrouwenbeweging of die nu op politiek en/of seksueel vlak een vrijheidsstrijd voerde lang niet zo’n homogeen kliekje was waar alle neuzen in dezelfde richting stonden. Om kort te zijn: ‘The town hall affair’ boeide ons niet wegens én erg Amerikaans en aan de andere kant zo typisch seventies ook.

]]>
<![CDATA[Recensie Philippe Geubels Arenberg Antwerpen dinsdag 20 september 2016]]>

‘Bedankt voor alles’ heet de recente voorstelling van Philippe Geubels die exact een uur en een kwartier duurt. Ondertussen is de stand up comedian vader geworden. En dat is heus geen lachertje. Het optreden voelt aan als een oproep om de dagelijkse sleur te omarmen die in een relatie van 14 jaar kruipt. Maar het is even zeer ook een mooie ode aan zijn grootmoeder die vroeger goochelde en waardoor hij zelf op het podium is gekropen, tien jaar geleden ondertussen op een free podium in Oelegem. Een van de mooiste uitspraken is ongetwijfeld: ‘Mijn bomma zei altijd: ontgoochelen is ook goochelen.’ Op dat vlak ontgoochelt ‘Bedankt voor alles’ niet.

]]>
<![CDATA[Recensie Macbeth Tour and Taxis Brussel zondag 18 september 2016]]>

Met Verdi’s Macbeth naar Shakespeare gaat de Franse regisseur Olivier Fredj zowat alle kanten uit tot hij het spoor bijster raakt. Dat ligt overigens niet alleen aan hem, maar ook aan de componist zelf die – hoewel hij naar verluidt een perfectionist was - kennelijk niet wist te kiezen welke richting hij uit wou gaan. Zo werd Macbeth geen situatie-opera die inzoomt op de psyche van Lady Macbeth en Macbeth (en zijn angsten, neuroses), maar een mengeling waarbij realisme, dan weer de droom/surrealisme (de rol van de heksen, de visioenen en geesten) centraal staan.

]]>
<![CDATA[Recensie Ode aan Bobbejaan De Roma Borgerhout vrijdag 16 september 2016]]>

Bobbejaan Schoepen was één van Vlaanderens eerste vedetten en schreef in zijn carrière heel wat bekende liedjes bijeen waaronder het onsterfelijke “De lichtjes van de Schelde”. Daarom vonden Jan De Smet, Guido Belcanto en Barbara Dex dat het hoog tijd werd om zijn liedjes van onder het stof te halen en eer te bewijzen aan deze legendarische cowboy uit de Kempen. En hoewel “Je me suis souvent demandé”, “What a wonderful day” en “Le temps des cerises” best heel mooi en bij de tijd klonken, was “Ode aan Bobbejaan” toch vooral een voorstelling waarin mensen van de derde leeftijd hun jeugdherinneringen nog eens mochten bovenhalen.

]]>
<![CDATA[Recensie Alex Agnew Unfinished Business Stadsschouwburg Antwerpen vrijdag 16 september 2016]]>

Alex Agnew is terug als comedian met zijn recente zaalshow ‘Unfinished business’ die al vroeg in de speelreeks werd opgenomen voor dvd in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Agnew zette zijn carrière als comedian even on hold om zich te kunnen concentreren op de carrière van de metalband Diablo Blvd. Met een internationaal platencontract bij het label Nuclear Blast onder de arm, voelt hij zich zelfs fierder dan toen hij voor het eerst vader werd: “voor zo’n contract moet je werken, voor een kind niet. En daarbij: ik had liever een zoon gehad dan een dochter.” geeft ie mee aan het publiek. De reden waarom ie opnieuw tourt als comedian: het geld was op, vandaar het woord ‘business’ in de titel en met vier vrouwen in huis: zijn vrouw, achtjarige dochter en twee katten, heeft hij niets meer te zeggen thuis. Agnew doet dus net als zijn publiek aan escapisme om een duur woord te gebruiken. Net als zijn publiek overigens dat ie letterlijk en figuurlijk een spiegel voorhoudt.

]]>
<![CDATA[Recensie De zaak Makropoulos Opera Antwerpen woensdag 14 september 2016]]>

Meer dan drie eeuwen blijven leven. Wat voor impact heeft dat op een mens? Het is een van de thema’s die de twintigste eeuwse Tsjechische componist Leoš Janáček behandelt in de zaak Makropoulos. Een opera, tragedie naar het oorspronkelijke toneelstuk, een  komedie van Karel Čapek uit 1922. Janáček stelt dat een overmatig lang leven zinloos is. Zo laat ie de hoofdrol op het einde van de opera in een prachtige solo zingen dat ze haar ziel tijdens haar leven verloren is geraakt. De regie kiest van bij de start voor het dubbele: tussen vintage en nostalgie (jaren ’60 appartement met houten muren, zwart marmeren open haard omlijsting, klok) tegenover erg modernistische jaren ’20 elementen (stoelen, en bijzettafels onder andere die verwijzen naar het werk van de Amerikaanse architect Marcel Breuer) en moderne elementen (wit gordijn, schuiframen, ijskast, kookeiland in dat appartement). Ook het eerste scènebeeld heeft dat dubbele: wanneer de rechters achter de tafel plaatsnemen met een zwarte helm op. Het voelt dan wat aan alsof het een verwijzing is naar het anonieme maar tevens zeer populaire dj duo Daft Punk maar dan in een klassieke setting. Het past perfect bij de operazangeres Emilia Marty (de Zwitserse sopraan Rachel Harnisch in een uitstekend roldebuut) omdat ze namelijk beide ook belichaamt: oud en nieuw, klassiek en modern.

]]>
<![CDATA[Twee weekends Tomorrowland cruciaal voor voortbestaan]]>

Tomorrowland wil vanaf 2017 elk jaar twee weekends organiseren in Boom. Wat helaas onderbelicht wordt in verschillende media is dat dit noodzakelijk is voor het voortbestaan van het festival zoals we het kennen en het zich al jaren positioneert. Immers, de artiestengages zijn de afgelopen jaren dermate door het plafond gegaan dat nog weinig organisatoren een rits topnamen kan presenteren. Concertnews.be wijst er fijntjes op dat onder andere Hardwell, Avicii, Calvin Harris en Kygo op de affiche ontbraken dit jaar wat een evenement dat zich graag het ‘beste dance festival’ laat noemen gewoon onwaardig is. Dat Tomorrowland dit jaar twee dagen na elkaar Dimitri Vegas and Like Mike liet opdraven, bleek eerder op bloedarmoede te wijzen dan wel een artistieke meesterzet.

]]>
<![CDATA[Terug naar de straat]]>

Lollapalooza Berlin en Laundry Day. Op zich zijn het twee compleet verschillende festivals met een totaal andere focus. En toch hebben ze iets gemeen. De keuze om dit jaar de straat als ontmoetingsplaats centraal te stellen. Om het publiek daar met elkaar te mengen en het zo naar verschillende uithoeken te brengen, tot ontdekkingen te laten komen.

]]>
<![CDATA[Recensie Radiohead Treptower Park Berlijn zondag 11 september 2016]]>

Met Radiohead wist Lollapalooza Berlijn de ultieme afsluiter van zijn tweede editie te strikken. De Britse band die tijdens de first leg van zijn tour opmerkelijk België links liet liggen,  bracht zowel nieuw materiaal uit het recente ‘A Moon Shaped Pool’als hits  naar het Treptower Park in de hoofdstad van Duitsland. Enkel ‘Tinker Tailor Soldier Sailor Rich Man Poor Man Beggar Man Thief’, ‘Glass eyes’ en ‘True Love Waits’ van de nieuwe plaat haalden het optreden niet. Muzikaal viel er niets af te dingen op dit concert dat artistiek zeer breed ging maar vooral ook koos voor intense verstilde momenten die wonderwel werkten op dit unieke en eenmalige festivalterrein. ‘No surprises’ speelden de Britten erg klein, zacht op onder andere klokkenspel en flirtte met de tijd die de groep wel leek stil te zetten.  

]]>
<![CDATA[Recensie Meskens In Motown De Roma Borgerhout zaterdag 10 september 2016]]>

Het was niet de eerste keer dan Nathalie Meskens zich als zangeres op het podium van De Roma begaf, maar dit keer had ze de lat toch wel erg hoog gelegd: ze zou een avondvullend programma brengen met hits uit een van de meest legendarische platenlabels ooit. We stelden ons voor aanvang van de voorstelling dan ook de vraag of ze de muziek van grootheden als Diana Ross, Stevie Wonder, Michael Jackson en Marvin Gaye wel eer aan zou doen. Het antwoord op deze vraag kwam al vrij vroeg in de voorstelling: absoluut. Wat een geweldige show. “Meskens in Motown” wist de sfeer en de klank van Motown weer tot leven te brengen door een combinatie van heerlijke hits, een meer dan behoorlijke zangprestatie van Nathalie, een geweldige achtkoppige live-band en twee formidabele backing vocals.

]]>
<![CDATA[Recensie Ben Miller Band De Roma Borgerhout vrijdag 2 september 2016]]>

De foyer van De Roma in Borgerhout was alles behalve afgeladen vol voor de doortocht van deze rasechte Amerikaanse band. Maar wie er wel was, beleefde een geweldige avond in het gezelschap van de Ben Miller Band. Het optreden verliep in een uiterst ontspannen sfeer en je kon voelen dat iedereen er gewoonweg zin in had.  Ben Miller, Scott Leeper, Smilin’ Bob Lewis en Rachel Ammons namen hun publiek mee op een muzikale reis die ons bracht van stevige rock over de klanken van New Orléans tot op een boerenbruiloft ergens op een ranch in Texas waarbij ze eigen nummers afwisselden met bijzondere covers van onder andere: “House of the rising sun”, “Rocks and gravel”, “Black Betty” en traditionals als “Sowing on the mountain”. En de opkomst was dan misschien eerder beperkt, het feestje was er niet minder om.

]]>
<![CDATA[Recensie On Ice deSingel Antwerpen vrijdag 2 september 2016]]>

Wat moet je met het prijzengeld van de Roel Verniers Prijs 2013 als je vorige productie een cheque van 2000 euro mocht ontvangen? Die vraag stelde Suzanne Grotenhuis zich de afgelopen jaren. Veel kan je er immers niet doen met zo’n klein bedrag: een nieuwe voorstelling maken kost immers meer dan dat, geeft ze fijntjes mee. Dus kocht ze een ijspiste, een vrij recente toevoeging aan haar leven. Eén in kunststof weliswaar, waar ze een spulletje op moet doen :‘glice’ met een verstuiver om de zaak wat gladder te maken. Zo kan je ‘altijd, overal waar je maar wil schaatsen’ en de ervaring is ‘85% net echt’.

]]>
<![CDATA[Recensie Forever young deSingel Antwerpen woensdag 31 augustus 2016]]>

In  ‘Forever young’ kleedt Marijn Brussaard hiphop helemaal uit en maakt er een heerlijke parodie van. Als rapper Young Ludo creëert ie wel erg hoge verwachtingen wanneer de rookmachine aangezet wordt, stroboscopisch licht over het podium schijnt en hij uiteindelijk door de mist in tegenlicht opkomt. Niet gewoon te voet of zo, wel op een hoverboard met blauwe leds in. ‘Zijn entree niet missen’, noemen ze dat. Veel toeters (ook letterlijk in de mix, eigen aan het genre overigens) en bellen, kortom een groteske show op een klein wit cirkelvormig podium waarbinnen een kleine cirkel ook nog eens kan draaien, brengt ie. De leegheid van de popcultuur die net als de start van de voorstelling wel erg focust op de vorm en nauwelijks op inhoud, stelt Frascati Producties hier erg scherp aan de kaak.

]]>
<![CDATA[Recensie Poepsimpel deSingel Antwerpen dinsdag 30 augustus 2016]]>

Kolder op het Theaterfestival. Jawel, dat serveert Compagnie Cecilia het publiek in de Rode Zaal van deSingel. Over vastzitten in een bepaalde situatie en er in blijven steken ook al wil je verandering in je leven. Over de moed niet hebben om dat belangrijke telefoontje te plegen. En hoe er dus niets verandert. Over hoe moeilijk relaties zijn ook.

]]>
<![CDATA[Recensie De Radicalisering van Sadettin K Monty Antwerpen zondag 28 augustus 2016]]>

In  een grandioos spagaat: tussen behandeld worden als knuffelallochtoon of het uiterste als een dief aanzien worden van een fiets terwijl je wel degelijk op je eigen fiets rijdt. Niemand die iets doet of actie onderneemt om die valse beschuldiging aan de kaak te stellen. In die spreidstand zit hij al jaren en verontwaardiging maakt dus deel uit van Sadettin Kirmiziyüz’ leven. Maar niet alleen over hoe autochtonen hem behandelen, even goed om wat er in de moslimgemeenschap gebeurt of net niet gebeurt, roept bij hem vragen op. Tussen positieve discriminatie en zuivere discriminatie, in die spreidstand leeft  Sadettin K. die met zijn door de overheid gesubsidieerde monoloog  ‘De radicalisering van Sadettin K.’ het tot het Theaterfestival schopte. ‘Waarom ben ik niet naar Syrië getrokken?’ is de vraag die de theatermaker zich stelt en ook beantwoordt. Redenen genoeg zijn er nochtans voor hem om wel te gaan: hij heeft de leeftijd én behoort tot de doelgroep. Maar even veel redenen zijn er minstens om niet te gaan voor hem. Omdat de strijd van daar eigenlijk een strijd van hier is. Maar de reden waarom hij niet ging, is persoonlijk, dat ie in een prachtige finale van de tekst laat horen.

]]>
<![CDATA[Recensie K3 op Maanrock 2016 Stadscentrum Mechelen zondag 28 augustus 2016]]>

Zielloos. Kleurloos. Ronduit saai. Het zijn maar enkele adjectieven die de passage van K3 op Maanrock 2016 beschrijven. Hanne, Klaasje en Marthe kwamen met een set van een half uur opdraven waarbij ze tien nummers brachten. Die werden in zo’n snel tempo afgehaspeld, met zeer vaak hetzelfde trucje ‘laat jullie horen!’, ‘zwaai maar mee!’ en het laatste refrein van 3 nummers (‘Alle kleuren’, ‘Heyah Mama’ en ’10 000 Luchtballonnen’) dat ze overlieten aan de toeschouwers, dat het mini-optreden in sneltempo in maxi verveling resulteerde. Wanneer je na elf minuten en vervolgens na zeventien minuten stevige inkakmomenten op een festival als Maanrock vaststelt bij het publiek, zit je als producent met een probleem en lang niet een.

]]>
<![CDATA[Recensie De man door Europa Monty Antwerpen zaterdag 27 augustus 2016]]>

Met het verhaal van Metropoliz, een oude salamifabriek die gekraakt werd door honderden restjesmensen – mensen die niet (meer) meekunnen met de maatschappij - in Rome sluit Lucas De Man zijn voorstelling ‘De man door Europa’ af. Door van de voormalige salamifabriek een museum voor hedendaagse kunst te maken, wordt het moeilijker voor de eigenaar of de ordediensten om de krakers weg te halen. Een overlevingsstrategie volgen ze die in zekere zin de oplossingen die De man daarvoor uit de doeken deed hoe we via een transformatie uit de morele en systeemcrisis waar we nu in zitten, kunnen geraken, ondersneeuwt.

]]>
<![CDATA[Recensie De blinde dichter deSingel Antwerpen vrijdag 26 augustus 2016]]>

7 portretten van de 7 performers van Needcompany. Die schotelen het gezelschap ons in ‘De blinde dichter’ naar een tekst , regie en set van Jan Lauwers voor. Grace Ellen Barkey, Jules Beckman, Anna Sophia Bonnema, Hans Petter Melø Dahl, Benoît Gob, Mohamed Toukabri en Maarten Seghers: enige vorm van zelfverheerlijking is hen niet vreemd. Ze gaan door hun stamboom, de geschiedenis waar ze vandaan komen, en blijken meer gemeenschappelijk met elkaar te hebben dan op het eerste zicht lijkt al lijkt de ene zijn of haar geschiedenis/afstamming toch wat bij te kleuren. In acht verschillende talen stelt het gezelschap zich voor: Nederlands, Antwerps, Fries, Engels, Frans, Noors, Arabisch en Duits. Een voorstelling die het midden houdt tussen performance, dans, theater, circus en muziek maar in eerste instantie vooral theater brengt.

]]>
<![CDATA[Recensie Helpdesk Century Center Antwerpen donderdag 25 augustus 2016]]>

In een maatschappij waar communicatie een hot item is en je overal met communicatietechnologie rond de oren wordt geslagen, kent de eenzaamheid vele gezichten. Vaak wordt ze weggestoken achter een dekmantel van professionaliteit en sociale geplogenheden, maar ze is daarom niet minder tastbaar. In “Helpdesk” wist het theatergezelschap Wunderbaum dit op meesterlijke wijze aan de kaak te stellen door het publiek mee te nemen naar de soms harde zakelijkheid achter de overbehulpzame façade van de helpdesk van “Caren’s Company”.

]]>
<![CDATA[Recensie Boulevard Conakry Sloepenweg Antwerpen woensdag 17 augustus 2016]]>

Met de Afrikaanse acrobatie van Terya Circus sluit Zomer van Antwerpen editie 2016 af. Boulevard Conakry verwijst naar de hoofdstad van Guinee. Daar in het centrum van de stad is er een markt. Het is die drukke wat chaotische maar tevens ook uitgelaten sfeer die het gezelschap oproept. Waaghalzerij is het gezelschap duidelijk niet vreemd want de acrobaten tuimelen, maken flikflaks terwijl ze ook over elkaar springen. Uiteindelijk blijkt de voorstelling veel meer gestructureerd dan dat op het eerste zicht lijkt. Terya Circus trekt namelijk niet zelden de lijn van de geometrie.

]]>
<![CDATA[Recensie We doen het wel zelf Lange Lobroekstraat 122 Antwerpen woensdag 17 augustus 2016]]>

Het einde van de zorgstaat zoals we die kenden dringt zich op: de overheid kan niet meer voor alles en iedereen zorgen en roept zijn burgers daarom op om meer zelfredzaamheid aan de dag te leggen. Theatergezelschap Wunderbaum streek daarom met een reeks geëngageerde burgers als een waar participatiepromotieteam neer in de Zomer van Antwerpen. “We doen het wel zelf” werd een soms absurd, schijnbaar ongestructureerd, maar vooral erg geëngageerd muziektheater waarbij het publiek geacht werd actief deel te nemen aan de voorstelling én aan de denkoefening achter de voorstelling. Om het met de openingswoorden van de 27-jarige, Antwerpse, mentaal gehandicapte Desiree te zeggen: “Ik ben wel eens benieuwd wat jullie allemaal zelf kunnen.”

]]>
<![CDATA[Recensie Patti Smith Park Den Brandt zaterdag 13 augustus 2016]]>

Geen akoestische set bracht Patti Smith zoals ‘An Evening of Words and Music’ in de programmabrochure werd aangekondigd. Wel zagen we een vrouw die de vrijheidsstrijder in zich losliet in Park den Brandt tijdens de vijfendertigste editie van Jazz Middelheim. “I’m not a jazz singer. Do the fuck what you want. Raise your fucking arms! You with your fucking chairs.” klonk het fel op het podium. Smith kreeg gehoor bij het publiek dat rechtveerde, met de voeten begon te stampen en danste dat het een lieve lust was. “Er is niet veel plek hier.” Zo had ze ook begrepen met die stoeltjes en de dikke rijen aan staande toeschouwers buiten de tent. “Maar wat mij betreft mogen jullie zelfs dansen in de toiletten.” Smith had al perfect aangevoeld tijdens ‘Dancing barefoot’ dat enkele toeschouwers al dan niet op blote voeten wilden dansen . Uiteindelijk speelde ze daar handig op in. Onze stoeltjes laten voor wat die waren, voelde dan ook nooit zo bevrijdend als tijdens dit optreden. 

]]>
<![CDATA[Recensie De Gouden Draak Pelikaanstraat 108 Antwerpen donderdag 11 augustus 2016]]>

In de keuken van het Thais-Chinees-Vietnamees afhaalrestaurant “De Gouden Draak” wordt de jongste van de vijf illegale koks geteisterd door vreselijke tandpijn wanneer twee stewardessen de zaak binnenwandelen om na een lange vlucht nog een kleinigheid te eten.  In 48 genummerde scènes ontplooide zich vervolgens het tragische verhaal van zes uitgebuite illegalen in een Europese grootstad en de mensen rondom hen. Met deze productie van Roland Schimmelpfennigs theaterstuk “De Gouden Draak” brachten “de Roovers” niet de bitterzoete komedie die werd aangekondigd. Het was eerder een drama doorregen met donkere humor. Wie dus kwam kijken naar een ontspannen avond theater, kwam van een kale markt thuis. Wie met een open vizier naar de voorstelling trok, werd meegenomen in de wereld van 18 personages die uiteindelijk toch allemaal met elkaar verbonden bleken te zijn.

]]>
<![CDATA[Recensie Reneixer | Rebirth Stadsfeestzaal Antwerpen woensdag 10 augustus 2016]]>

Sensualiteit, mysterie, ingetogenheid, authenticiteit, romantiek, uitbundigheid, nostalgie, traditie, onthaasting en dat terwijl verschillende zintuigen geprikkeld worden. Daarvoor staat Teatro de los Sentidos, het gezelschap uit Barcelona. Alleen al hoe ze erin geslaagd zijn om van de kale verlaten winkelruimte waar ooit de Saturn was in de Stadsfeestzaal een zeer sfeervolle ruimte te maken, doet verwonderen. Het is de vierde keer dat Teatro de los Sentidos de Zomer van Antwerpen aandoet na eerdere voorstellingen ‘The Echo Of The Shadow’ exact tien jaar geleden, toen nog in een niet gebruikt metrostation onder de Turnhoutsebaan. In 2007 volgde ‘De herinnering van de wijn’ in Fort VIII Hoboken terwijl ze in 2013 ‘Kleine oefeningen voor een goede dood’ in brouwerij de Koninck hielden.

]]>
<![CDATA[Recensie Milk Inc Grote Kaai, Lokeren zaterdag 6 augustus 2016]]>

Milk Inc. bestaat 20 jaar en 16 jaar met frontvrouw Linda Mertens om precies te zijn. Reden voor een feestje op Lokerse Feesten, was dat voor Regi, Linda, toetsenist Peter Schreurs, drummer Michael Schack en founding father Filip Vandueren. Het is een lange tijd stil geweest rond deze Belgische dance act. Dat komt omdat Regi en co eind 2014 op de pauzeknop duwden. Linda kon op die manier genieten van de geboorte en de eerste levensmaanden van haar allereerste kindje dat ze eind 2014 op de wereld zette.  Iets minder dan twee jaar later staat ze strakker dan ooit, met een kort zwart leren broekje op het podium van de Grote Kaai. De groep mocht dan wel het hoofdpodium openen op zaterdag, toch stonden ze er met een show die eerder deed denken alsof ze de headliner van de avond waren met vuurwerk, vlammen, confetti en de zon die perfect op tijd onder ging bij ‘Blackout’.

]]>
<![CDATA[Recensie Jill Shaw Grote Kaai, Lokeren zaterdag 6 augustus 2016]]>

Mochten Ellie Goulding en Max Colombie ooit samen de koffer induiken, het zou hen wellicht Jill Shaw opleveren. De Gentse Jill (21) heeft een al even strak lichaam als dat van Goulding en is op zijn minst even sportief. Waar Ellie zweert bij lopen, is Jill al jaren een surfgirl. Het zwoele, sensuele heeft ze van beide, de zachte kopstem doet wat aan Goulding denken terwijl dat toch wat mysterieuze indie-kantje weer wat weg heeft van de frontman van Oscar and the Wolf. Nog iets wat ze gemeen heeft met Colombie is dat Junior Eurosong-verleden: hij met ‘Voor eeuwig’, zij als lid van het olijke duo Jill & Lauren met “Get Up”. Dat, naast haar zomerhitje ‘Summer sucks’ schudt ze nu van haar af met de release van haar allereerste EP ‘Dark Paradise’ half september. 5 nummers telt het schijfje waar John Roan, jawel die van Arsenal, aan mee heeft geschreven.

]]>
<![CDATA[Recensie Chills Sloepenweg Antwerpen woensdag 3 augustus 2016]]>

Jezelf bevrijden van je angsten: zichtbare en onzichtbare demonen. Daar draait het bij “Chills” van C.C.A.I. en Phare Ponleu Selpak om. Die laatste organisatie is een circusschool uit Cambodja die zich richt op kwetsbare kinderen en jongeren. In 1994 ontstond ze aan de grens met Thailand in een vluchtelingenkamp. Erg artistiek kan je de voorstelling bezwaarlijk noemen. En de rode draad, het verhaal is wat dunnetjes. Komaf maken met twee spoken die ronddwalen op het podium of in de aerial silks te zien zijn. Daar moeten de anderen in zien te slagen. Beeld van leren omgaan met angsten en deze overwinnen om op die manier het talent optimaal tot uiting te laten komen. Daartegenover staat dat Chills zeer toegankelijk is voor kinderen én het enthousiasme van het gezelschap van het podium spat met dank aan de opzwepende percussieve live muziek.

]]>
<![CDATA[Recensie Beyonce Koning Boudewijnstadion Brussel zondag 31 juli 2016]]>

Beyoncé keek in het Koning Boudewijnstadion op geen cent meer of minder. Een gigantische wall met stroboscopen, een kubusvormige ledwall die kon bewegen en tot het dak van de rechte tribune reikte, vlammenwerpers (“Survivor”), C02-jets, vuurwerk (“Halo”), rook over het podium, een catwalk met loopband (“Drunk in love”) ,acrobatie (o.a. op “Mine”), en een rechthoekig B stage dat in de finale een ondiep zwembadje werd, ... Queen B zag het groots. Maar big betekent alweer niet dat het daarom beter was.

]]>
<![CDATA[Recensie Driften Slachthuis Slachthuislaan Antwerpen Noord dinsdag 19 juli 2016]]>

Een ultieme toast op het leven in combinatie met een subtiele dosis melancholie. Dat serveert Petri Dish met zijn jongste creatie Driften die op Zomer van Antwerpen in wereldpremière ging. Een voorstelling die dans, acrobatie, theater met verwijzing naar schilderkunst en zang met elkaar blendt in een heerlijk visuele cocktail. Driften is Zweeds maar ook een Nederlands woord dat verwijst naar continenten die uit elkaar gaan, de vervreemding van elkaar dus.  Met het intermenselijke thema en een ecologische boodschap erbij werkt de voorstelling op verschillende lagen. Met stip is deze Driften op die manier een van de zeldzame voorstellingen op Zomer van Antwerpen die zowel een appeal heeft voor de meerwaardezoeker (de geroutineerde bezoeker van het Toneelhuis of deSingel bijvoorbeeld) als voor diegene die eerder sporadisch naar het theater gaat.

]]>
<![CDATA[Recensie Joss Stone Salacgriva - Latvia zaterdag 16 juli 2016]]>

The second day of Positivus festival was as sunny as Joss Stone’s performance. The young and beautiful 29 year old singer from England accompanied Positivus with her R&B/blue-eyed soul/reggae songs. Stone’s childhood music influences were 1960’s and 1970’s American R&B and soul music performed by artists like Dusty Springfield. So as a result she developed into the beautiful and soulful style singer that everyone can listen to today.

]]>
<![CDATA[Recensie Seinabo Sey Salacgriva - Latvia zaterdag 16 juli 2016]]>

Seinabo Sey is young, but obviously a very bright star in the sky of the Swedish music scene. With Swedish and Gambian roots, she started her musical career early by attending a music program. When she was 16 she moved to Stockholm and later she graduated from the Fryshusets esthetics program. She specialized in soul music. Even though she is still at the very beginning of her career, she has already received several awards including a Swedish Grammy award (Best Newcomer of 2014).

]]>
<![CDATA[Recensie M83 Salacgriva - Latvia zaterdag 16 juli 2016]]>

The moment Positivus had so patiently waited for – an amazing M83 performance at the end of the 2nd day of festival. This French electronic music group brought their synthpop/ambient vibe to Positivus stage making everyone cheer as loud as possible.

]]>