concertnieuws.be | concertnews.be | concertnews.nl http://www.concertnews.be Kom hier als eerste ons jongste concertnieuws te weten http://www.concertnews.be/images/concertnewslogo.jpg Concertnieuws.be http://www.concertnews.be Kom hier als eerste ons jongste concertnieuws te weten <![CDATA[New Event Monster Jam Sportpaleis Merksem zaterdag 23 maart 2019]]>Het meest familievriendelijke motorsportevenement vol actie verovert het Sportpaleis op 23 en 24 maart 2019!

Feld Entertainment, de wereldwijde leider in live familie-entertainment, brengt Monster Jam op 23 en 24 maart 2019 terug naar Antwerpen. Motorfans zitten op het puntje van hun stoel voor deze show met high-power entertainment voor de hele familie, gecombineerd met ultieme off-road motorsport. In 2014 was Monster Jam voor het laatst te gast in Antwerpen met meer dan 20.000 bezoekers.

Ongezien en onvergetelijk! In ‘s werelds meest iconische locaties, zoals het Sportpaleis, worden enorme parcours van modder gecreëerd met als enige doel de levensgrote trucks tot het uiterste te duwen...]]>
<![CDATA[New Event Bryan Ferry Bozar Brussel zaterdag 15 juni 2019]]>De Britse muzieklegende Bryan Ferry komt opnieuw naar België, dit keer houdt hij op zaterdag 15 juni halt in Bozar, Brussel. De voormalige frontman van Roxy Music zal tijdens dit concert zijn grootste hits, enkele covers en ook minder bekende parels uit zijn omvangrijk oeuvre spelen.

De invloed van Bryan Ferry op de hedendaagse popmuziek kan niet genoeg benadrukt worden. Sinds zijn debuut met Roxy Music in 1972, wordt Ferry internationaal geprezen als één van de meest vernieuwende en stijlvolste muzikanten uit de pop- en rockmuziek.

Bryan Ferry en BOZAR zijn alvast klaar voor tijdloze versies van “Slave to love”, “Ladytron”, “More than this”, “Avalon”, “Love is the drug”, “Virginia Plain”, “Do the Strand” en “Jealous Guy”...]]>
<![CDATA[New Event Hozier Koninklijk Circus Brussel donderdag 15 november 2018]]>Verrassing van formaat: Hozier komt ons zijn nieuwe EP ‘Nina Cried Power’ op 15 november voorstellen in het Koninklijk Circus! Een unieke kans om één van de mooiste stemmen van de laatste jaren opnieuw live aan het werk te zien, en dat in een intieme setting.

Zijn hit “Take Me To Church” davert nog na, zowel door de schoonheid van de tekst als de kracht van zijn doordringende en pakkende stem, die je al vanaf de eerste noten bij je nekvel grijpt. Vijf jaar nadat hij met het straffe nummer de wereld veroverde, en vier jaar na het grote succes van zijn debuutplaat is Andrew Hozier-Byrne, alias Hozier, eindelijk terug! Zijn EP telt vier nieuwe pareltjes waaronder het onweerstaanbare “Nina Cried Power”, een samenwerking met Mavis Staples en Booker T Jones op het snijpunt tussen gospel, soul en r&b. Een voorsmaakje dat niets dan goeds belooft voor wat komen zal…

In afwachting van meer nieuws over zijn artistieke toekomst, bevestigt Hozier alvast een reeks concertdata, waaronder een passage in Brussel. Afspraak met de opmerkelijke, charismatische en hypergevoelige zanger op donderdag 15 november in het Koninklijk Circus...]]>
<![CDATA[New Event White Lies Ancienne Belgique Brussel woensdag 20 februari 2019]]>Als erfgenamen van Joy Division en Echo & The Bunnymen, gelden de Britten van White Lies als een belangrijke speler van de internationale indierockscene. Dat gaan ze opnieuw bewijzen met een vijfde album, dat uitkomt in het voorjaar van 2019! Aan dat goede nieuws koppelt de band ook een grootse tournee, die hen op 20 februari naar het podium van de Ancienne Belgique brengt!

White Lies maakte vandaag zelf het goede nieuws bekend via Twitter. Hun vijfde album, getiteld ‘Five’, is voorzien voor 1 februari 2019. In navolging van ‘Friends’ uit 2016, zal deze nieuwe release de fans verrassen met negen nieuwe nummers die trouw blijven aan hun unieke stijl, gedragen door single “Time To Give”. Een heerlijke eerste track vol melancholie, met uiteraard de vertrouwde synth-melodie...]]>
<![CDATA[New Event Jess Glynne Ancienne Belgique Brussel woensdag 20 maart 2019]]>De nieuwe lieveling van de internationale pop/r&b-scene! Zangeres, songschrijfster en composer Jess Glynne is gezegend met bakken talent. De flamboyante redhead staat op woensdag 20 maart voor de eerste keer in haar nog jonge carrière op de planken van de Ancienne Belgique. Niet te missen!

De 28-jarige Londense maakte een opmerkelijke intrede in de spotlights met haar bijdrage aan “Rather Be” van Clean Bandit. De hit schopte het in 2014 wereldwijd tot de top van de charts, wat haar meteen bij een groot publiek in de kijker bracht. Daarvan profiteerde de Britse schone om “My Love” (met Rowan Jones van Route 94), en vervolgens ook haar debuut ‘Cry When I Laugh’ uit te brengen in 2015...]]>
<![CDATA[New Event Black Box Revelation | extra concert Ancienne Belgique Brussel vrijdag 15 maart 2019]]>Het concert van Black Box Revelation op 14 maart 2019 in de AB is in geen tijd helemaal uitverkocht! Om tegemoet te komen aan de grote vraag naar tickets, beslisten Jan Paternoster en Dries Van Dijck om een tweede Brusselse show aan hun tournee toe te voegen.

Black Box Revelation staat ook op vrijdag 15 maart op het podium van de Ancienne Belgique! Tickets voor dit concert zijn meteen verkrijgbaar.

...]]>
<![CDATA[New Event Amy Macdonald Ancienne Belgique Brussel zondag 24 maart 2019]]>De folkzangeres kondigt haar terugkeer aan naar Brussel in het voorjaar van 2019!  Dé gelegenheid voor Amy Macdonald voor een ontmoeting met haar Belgische fans op 24 maart, tijdens een zesde bezoek aan de AB en met in haar achterzak een gloednieuw album ‘Woman Of The World: The Best of 2007 – 2018’, dat verschijnt op 23 november.  

Na twee intense jaren, waarin de Schotse schone haar vierde album ‘Under Star’ onthulde en op podia in heel Europa optrad, besloot Amy de nummers te verzamelen die haar 10-jarige carrière in de verf zetten op een eerste ‘Best of’.  Met de grootste hits als “Mr rock N Roll”, “Dream On”, “Poison Prince” en “This Is The Life”, maar ook met twee onuitgegeven nummers die speciaal voor deze gelegenheid werden gecomponeerd. Sinds 2007, met de release van haar debuut ‘This Is The Life’, verkocht Amy maar liefst 13 miljoen albums. Met haar mix van gitaarriffs en folkakkoorden, wist de zangeres een publiek over de hele wereld voor zich te winnen...]]>
<![CDATA[New Event Soprano Paleis 12 Brussels Expo zaterdag 4 mei 2019]]>Mais jusqu’où ira Soprano ?

Après avoir écoulé 800 000 exemplaires de son dernier album « L’Everest » et vendu plus de 700 000 billets de concert, dont un Palais 12 à Bruxelles mémorable, Soprano sera de retour en Belgique avec le « Phoenix Tour”

Soprano nous présentera son nouvel album, ainsi que son nouveau spectacle, pour un concert exclusif, devant un public belge qu’il affectionne tant!

...]]>
<![CDATA[New Event Madrugada De Roma Borgerhout maandag 25 februari 2019]]>Twintig jaar na het verschijnen van hun weergaloze debuut Industrial Silence én 10 jaar nadat de band ophield te bestaan is Madrugada helemaal terug. Met de Industrial Silence European Tour 2019 viert de Noorse band de twintigste verjaardag van hun eerste plaat. Op 25 februari staan ze in De Roma, tickets zijn vanaf 14 september om 10u te koop via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac...]]><![CDATA[New Event Lenny Kravitz Paleis 12 Brussels Expo donderdag 6 juni 2019]]>Nadat hij in juni het Sportpaleis op zijn grondvesten deed daveren en zijn tournee langs de zomerfestivals leidde, breit Lenny Kravitz in 2019 nog een vervolg aan de ‘Raise Vibration Tour’! De New Yorkse ster zet op donderdag 6 juni koers naar onze mooie hoofdstad, voor een concert in Paleis 12.

Vier jaar na ‘Strut’ (2014) levert één van de grootste rocksterren van onze tijd zijn elfde magistrale album af, waarop hij Michael Jackson en Johnny Cash weer tot leven wekt. Trouw aan de zuivere Kravitz-stijl, staat ‘Raise Vibration’ bol van de hits. De nieuwe plaat is een ode aan liefde en maturiteit, en ligt in de lijn van zijn klassieker ‘Let Love Rule’, die in 1995 afklokte op 40 miljoen verkochte exemplaren. De single “Low” is niet uit de ether weg te slaan, met dank aan de krachtige cocktail van rock, funk, blues en soul waarvan enkel Lenny het geheime recept kent...]]>
<![CDATA[New Event Architects Lotto Arena Merksem vrijdag 11 januari 2019]]>
Het gaat hard voor het Engelse metalcore gezelschap Architects. Niet alleen binnen eigen landsgrenzen, waar ze recent door Kerrang magazine uitgeroepen werden tot de “Best British Live Band”. Ook The Guardian loofde hen al om hun “gloriously crafted anthems of defiance” oftewel: een krachtige sound, ongelofelijke stem, strakke gitaarriffs en subtiele songcomposities. Maar ook ver buiten het Engelse grondgebied gaat het de band uit Brighton voor de wind.

Vandaag kondigt Architects hun grootste tour tot nu toe doorheen Europa en UK aan...]]><![CDATA[New Event Paul Kalkbrenner Vorst Nationaal Brussel zaterdag 16 februari 2019]]>Berlin Calling! Samen met Alexanderplatz en de Fernsehturm is hij één van de grootste symbolen van het moderne Duitsland. Paul Kalkbrenner. De man die de zomer van 2018 extra dansbaar maakte met zijn superstrakke sets op Dour en Tomorrowland. Binnenkort keert hij terug naar ons land, ditmaal voor een zaalconcert, op zaterdag 16 februari in Vorst Nationaal!

‘Parts Of Life’, zo werd Paul Kalkbrenners achtste studioalbum gedoopt. Begin mei koos hij de Brusselse Fuse uit om de plaat aan zijn Belgische fans voor te stellen...]]><![CDATA[New Event 4U A Symphonic Celebration of Prince Vorst Nationaal Brussel dinsdag 27 november 2018]]>

De enige officieel erkende eerbetoon door “The Prince Estate” aan muzieklegende Prince. Een project gecureerd door niemand minder dan “Questlove”
Een avond met zijn grootste hits gebracht door een symfonisch orkest en een live band van topmuzikanten! Vertoning van foto- en videomateriaal uit het rijkgevulde archief van “The Prince Estate”.
Tickets in verkoop vanaf vrijdag 14 september om 9 uur via www.gracialive.be, www...]]><![CDATA[New Event Roger Hodgson Stadsschouwburg Antwerpen dinsdag 21 mei 2019]]>
ROGER HODGSON is zonder twijfel één van de meest talentvolle auteurs/componisten uit de muziekgeschiedenis. De legendarische stem van de SUPERTRAMP hits en tegelijk de tekstschrijver en componist van songs zoals: ”Give a Little Bit“, ”The Logical Song“, ”Dreamer“, ”Take the Long Way Home“, ”Breakfast in America“, ”It’s Raining Again“, ”School“ en ”Fool’s Overture“... allemaal tijdloze songs met onvergetelijke herinneringen...]]><![CDATA[New Event Kiss of the Spiderwoman Fakkeltheater Rode Zaal zondag 1 september 2019]]>De opvolger van ‘Blood Brothers’ is bekend: InTeam Producties brengt in 2019 de musical ‘Kiss of the Spiderwoman’ voor het eerst naar België. Première vindt plaats op 1 september 2019 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

‘Kiss of the Spiderwoman’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig en de Oscar-winnende film uit 1985. Terrence McNally (o.a...]]><![CDATA[New Event Eros Ramazzotti Vorst Nationaal Brussel zondag 31 maart 2019]]>Op de populaire media zwellen de speculaties omtrent een nieuwe plaat van Eros Ramazzotti al een tijdje aan. Op diverse websites maakten ze deze zomer melding van het feit dat de koning van de Italiaanse popmuziek recent in een opnamestudio gesignaleerd werd. Over het nieuwe album hulde Eros zich nog in stilzwijgen. Maar nu is bekend dat op 23 november ‘Vita Ce N’è’ wordt uitgebracht en dat Eros een wereldtournee zal aanvatten die op 31 maart en 1 april 2019 in Vorst Nationaal halt zal houden.

Wie er de vorige keren in Vorst Nationaal bij was, weet hoe naadloos Eros passie, romantiek en popmuziek kan doen samensmelten...]]><![CDATA[New Event Ghost Lotto Arena Merksem woensdag 6 februari 2019]]>De opmars van de Zweedse rockband Ghost is niet meer te temperen. Gisteren speelde de band in de prestigieuze Royal Albert Hall in London, voor een uitzinnig publiek in een uitverkochte zaal. Eerder deze zomer stalen de demonische leider Cardinal Copia en zijn Nameless Ghouls nog de show op de main stage van een uitverkocht Graspop Metal Meeting, headlineden ze het allergrootste metalfestival Wacken Open Air in Duitsland, en releasten ze hun meest succesvolle plaat tot nu toe ‘Prequelle’.

Het album knalde de Ultratop albumchart binnen op #4 en telt amper 3 maanden na release al 75 miljoen streams wereldwijd. Single “Rats” pronkt na 10 weken nog steeds hoog bovenaan in De Afrekening van Studio Brussel...]]>
<![CDATA[New Event The Great Gatsby Immersive tbc vrijdag 22 maart 2019]]>Welcome to the world of 1920‘s jazz, cocktails and excess in this extraordinary production of F. Scott Fitzgerald‘s seminal tale of lust and liquor. 

After five movies and innumerable plays, The Great Gatsby Immersive takes you deeper into the story and closer to the legend than ever before. 

In our secret speakeasy in Brussels, you will live your own version of the classic tale. You will embark on an adventure with the actors and roam through the home of Jay Gatsby...]]>
<![CDATA[New Event SCH Ancienne Belgique Brussel vrijdag 15 februari 2019]]>

Met meer dan 400.000 verkochte albums en maar liefst 3 miljoen volgers op sociale media, is SCH een zwaargewicht in de Franse rap.
 
Na een uitverkocht concert in de Ancienne Belgique in 2016 en een opmerkelijk concert op het DOUR festival in 2017, komt SCH terug naar België !
    
Hij keert terug met een eerste en sterke single ‘Mort de Rire‘, uit het nakend album gepland eind 2018.

...]]>
<![CDATA[New Event Slash Koninklijk Circus Brussel zaterdag 23 februari 2019]]>Slash en zijn kompanen Myles Kennedy & The Conspirators zijn terug! De band staat op het punt om een vierde album “Living The Dream” te releasen op 21 september. Na een indrukwekkend concert met Guns N’Roses op Graspop Metal Meeting in juni komt de legendarische gitaarheld terug met zijn andere band om onze herfst in vuur en vlam te steken. 

Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators kan je aan het werk zien in het Koninklijk Circus in Brussel voor stevige avond pure rockmuziek op zaterdag 23 februari ! Een must om bij te wonen.

De levende legende is nog steeds in de fleur van zijn leven! Sinds het legendarische Guns N’ Roses album “Appetite For Destruction” heeft Slash nog geen enkele keer zijn publiek ontgoocheld. Steeds met hoge zwarte hoed getooid schudt de getalenteerde gitarist sublieme riffs uit zijn mouw met een tomeloze energie...]]>
<![CDATA[New Event The Blaze Ancienne Belgique Brussel maandag 11 maart 2019]]> 

De nieuwste electrosensatie uit Frankrijk, ontdekt op basis van een handvol briljante tracks met sterke videoclips, pakte Pukkelpop deze zomer helemaal in. Op 11 maart keert The Blaze terug naar ons land, om ons in de Ancienne Belgique hun debuut voor te stellen. ‘Dancehall’ ligt deze week in de rekken.

Gedragen door cinematografische electro en hyperrealistische videoclips, gooit de boeiendste Franse tandem van het moment hoge ogen met bitterzoete sounds die je meteen bij de keel grijpen. Sinds de release van ‘Virile’ (2016) en ‘Territory’ (2017) verbazen neefjes Jonathan en Guillaume Alric – beiden producer maar ook regisseur – vriend en vijand met hun poëzie en de schoonheid van hun clips die naadloos samengaan met hun arsenaal aan hypnotiserende beats...]]><![CDATA[New Event veelZIJdig Bourla Antwerpen zaterdag 13 oktober 2018]]>Nekka-Nacht plaatst in een speciale editie alleen maar vrouwen op het podium. Niet één , maar tien vrouwelijke stemmen staan centraal in  “veelZIJdig“ .

Nekka huldigde 25 jaar lang tijdens Nekka-Nacht telkens één centrale gast. Die gast was nooit eerder vrouwelijk. Tijd voor verandering !

‘Het aanbod straffe Nederlandstalige zangeressen is groot...]]><![CDATA[New Event Dead Can Dance Koninklijk Circus Brussel dinsdag 7 mei 2019]]>Sinds 2012 herenigd als duo, schrijven Lisa Gerrard en Brendan Perry samen verder geschiedenis. Dat doen ze met volle overgave en een overduidelijk talent! De Brits-Australische samenwerking onthult binnenkort met ‘Dionysus’ een negende album, dat ze in Brussel live aan ons komen voorstellen als onderdeel van hun nieuwe wereldtournee.

In hun gezamenlijk project lopen de rockinvloeden van Perry en de klassieke invloeden van Gerrard al sinds 1984 wonderwel in elkaar over. Hun atmosferische en mystieke stijl waaide als een revolutionair briesje door het muzikale landschap van toen. Na hun debuut zouden de twee nog tot 1996 zeven andere albums uitbrengen, om twee jaar later elk hun eigen weg te gaan...]]>
<![CDATA[New Event Black Box Revelation Ancienne Belgique Brussel donderdag 14 maart 2019]]>Black Box Revelation ligt op 26 oktober met een nieuwe plaat in de rekken! Jan Paternoster en Dries Van Dijck komen hun nieuwe langspeler op 14 maart live aan ons voorstellen in de AB.

De groep telt intussen vier prachtalbums, toerde de wereld rond, en verzorgde het voorprogramma voor onder meer Beady Eye, Jane’s Addiction, Iggy Pop en Seasick Steve. Maar ze werkten ook samen met producer en Queens of the Stone Age-gitarist Alain Johannes, leverden songs af voor de soundtrack van Amerikaanse series als True Blood en Sons of Anarchy, en schopten het zelfs tot bij David Letterman! Voor hun nieuwe plaat ‘Tattooed Smiles’ bewijzen Jan en Dries eens te meer hun muzikale genialiteit met samenwerkingen met o.a. Roméo Elvis en Seasick Steve...]]><![CDATA[New Event Alvaro Soler Koninklijk Circus Brussel maandag 13 mei 2019]]>

Zijn debuutconcert in maart 2017 in La Madeleine te Brussel was in een mum van tijd uitverkocht maar ondertussen heeft Alvaro Soler niet stilgezeten: ?met “La Cintura” heeft hij in heel Europa dé hit van deze zomer te pakken en op 7 September verschijnt zijn 2de?album “Mar de Colores” (Sony Belgium) waarna hij op 13 Mei zal optreden in het Koninklijk Circus in Brussel!

Alvaro’s debuutalbum “Eterno Agosto” en de hits “Sofia, El Mismo Sol” en “Yo Contigo, Tú Conmigo” (The Gong Gong Song) van de innemende Spanjaard Alvaro Soler waren al goed voor meer dan 30 gouden, platina en diamanten platen wereldwijd.
Op zijn 2e album “Mar De Colores” komen alle facetten aan bod: intimistische verhalen over het verlangen naar verafgelegen plaatsen en thuiszijn in Barcelona, Tokio en Berlijn – met charme en humor gebracht door deze veelzijdige singer-songwriter.
Mis zijn Mar De Colores European Tour niet op 13 mei 2019 in het Koninklijk Circus in Brussel.

Tickets in verkoop vanaf 5 september om 10 uur via www.gracialive...]]><![CDATA[New Event The Kooks Lotto Arena Merksem donderdag 28 maart 2019]]>Een fenomenaal optreden op de Main Stage van Rock Werchter, een heerlijke single “All The Time” die grijsgedraaid wordt op de radiostations, en een splinternieuw album ‘Let’s Go Sunshine’ dat sinds vrijdag 31 augustus in de winkelrekken ligt te blinken. 2018 is hét jaar van de terugkeer van The Kooks. Daar doen Luke Pritchard en zijn kompanen nog een schepje bovenop, want het viertal uit Brighton kondigde aan dat ze het beste van zichzelf komen geven op donderdag 28 maart in de Lotto Arena. Het belooft opnieuw een fantastische en niet te missen show te worden!

In navolging van de golf aan Britpopbands als Editors, Bloc Party, Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs en Franz Ferdinand komen The Kooks aan het oppervlak tevoorschijn in januari 2006. Debuutplaat ‘Inside In/Inside Out’ laat meteen het muzieklandschap daveren...]]><![CDATA[New Event Charlotte Gainsbourg De Roma Borgerhout vrijdag 14 december 2018]]>Na twee fantastische concerten op Les Nuits Botanique in het voorjaar en op Cactus Festival deze zomer, kondigt Charlotte Gainsbourg haar terugkeer naar ons land aan. Ontdek haar uitzonderlijk talent op vrijdag 14 december in De Roma. Tickets zijn meteen te koop via www.deroma.be, 03 600 16 60, Fnac en Proximus GoForMusic...]]><![CDATA[New Event Editors Koninklijk Circus Brussel donderdag 6 december 2018]]>

Het staat vast. De soundtrack bij het jaar 2018 is zonder twijfel van de hand van de vijf kerels van Editors! Sinds de release van hun zesde album in maart, concerteren ze aan de lopende band. Keer op keer goed voor een adembenemende show. Nadat ze eerder dit jaar het Sportpaleis tot de nok vulden, en als headliner voor een memorabele editie van TW Classic zorgden, was het vol ongeduld wachten op de volgende stap in hun avontuur. En daar is het nieuws! Een nieuwe afspraak met hun Belgische publiek...]]><![CDATA[New Event Lil Pump Paleis 12 Brussels Expo zondag 25 november 2018]]>Met fluo dreadlocks, een resem tattoos en zijn superhelden-attitude als voornaamste handelsmerken bestormt Lil Pump als een wervelwind de internationale rapwereld, dankzij onnavolgbare hits als “Gucci Gang”, die al 800 miljoen views telt op YouTube. In afwachting van zijn tweede album kondigt hij ons alvast de ‘Harverd Drop Out Tour’ aan, waarmee hij op zondag 25 november halt houdt in Paleis 12 (Brussel).

Op zijn 18de maakt Gazzy Garcia alias Lil Pump grote sier als hét nieuwe icoon van de Amerikaanse hiphop. Hij is intussen goed voor ruim 2 miljard video- en audiostreams. Het fenomeen uit Miami wordt door zijn fans op de handen gedragen en laat niemand onverschillig...]]><![CDATA[New Event Billie Eilish La Madeleine Brussel maandag 25 februari 2019]]>Geen twijfel over mogelijk dat Billie Eilish de wereld zal veroveren. Haar songs, haar stemgeluid, haar stijl en haar looks, in alle opzichten is ze uniek en amper te overklassen! Na een eerste uitverkocht concert in de Botanique in februari 2018, begroet de jonge Californische van amper 16 jaar oud haar fans in La Madeleine op 25 februari 2019.

Billie Eilish wordt geboren in Los Angeles in 2001 en sluit zich op 8-jarige leeftijd aan bij het kinderkoor van LA. Als jonge tiener schrijft ze haar eerste nummers en al op haar 14de gooit ze haar eerste nummers op het web, waaronder “Ocean Eyes”, intussen goed voor meer dan 100 miljoen streams op Spotify en bijna 19 miljoen views op YouTube. Ze tekent bij Interscope en niet veel later brengt ze met ‘Don’t Smile At Me’ een eerste EP uit die bol staat van de onweerstaanbare melodieën...]]>
<![CDATA[New Event Star Wars Live In Concert Paleis 12 Brussels Expo zaterdag 26 oktober 2019]]>EPISODE V - THE EMPIRE STRIKES BACK

(Her)ontdek de iconische filmsaga. Op een gigantisch scherm. Met de epische score van John Williams. Gebracht door het Nationaal Orkest van België. Grootser dan ooit !

...]]>
<![CDATA[New Event Star Wars Live In Concert Paleis 12 Brussels Expo zaterdag 8 juni 2019]]>EPISODE IV - A NEW HOPE

(Her)ontdek de iconische filmsaga. Op een gigantisch scherm. Met de epische score van John Williams. Gebracht door het Nationaal Orkest van België. Grootser dan ooit !

...]]>
<![CDATA[New Event Cats Paleis 12 Brussels Expo dinsdag 19 maart 2019]]>CATS, DE INTERNATIONALE HITMUSICAL EXCLUSIEF VOOR BELGIE IN PALEIS 12 THEATER

Engelstalige Londense West End productie voor het eerst in Brussel te zien. 

De musicalklassieker CATS van Andrew Lloyd Webber komt volgend jaar voor slechts 1 week naar België. Van 19 t.e.m...]]><![CDATA[New Event Panic! At The Disco Lotto Arena Merksem donderdag 21 maart 2019]]>Meervoudig bekroonde rockgroep Panic! At The Disco is terug! Naar aanleiding van nieuwe plaat ‘Pray For The Wicked’, sinds juni in de winkelrekken, bracht Brendon Urie op maandag 20 augustus zijn jongste single “High Hopes” live op de MTV Video Music Awards. Later dit jaar volgt een uitgebreide tournee. Het Amerikaanse luik werd al eerder aangekondigd, maar nu wordt daar een reeks Europese data aan toegevoegd, inclusief een stop in ons land!

Sinds de release van debuutplaat ‘A Fever You Can’t Sweat Out’ in 2005 vaart Panic! At The Disco een eigen koers door het muzikale landschap. Op de golven van rock en poppunk slaagt de band er al jaren in om een steeds breder publiek aan te spreken en de brug te maken tussen verschillende generaties en muziekstijlen. Van emorock in hun beginjaren naar meeslepende popsongs vandaag de dag...]]><![CDATA[New Event Laundry Day 2018 Middenvijver Linkeroever zaterdag 1 september 2018]]>Ben Klock en Roméo Elvis vervolledigen affiche LAUNDRY DAY

End-of-seasonfestival Laundry Day voegt Ben Klock en Roméo Elvis toe aan de affiche. Met de Duitse techno-dj Ben Klock haalt Laundry Day een legende naar Antwerpen. De man is al jarenlang kind aan huis in Berghain, de Duitse nachtclub in Berlijn die velen bestempelen als de beste discotheek ter wereld. Daar speelt hij regelmatig sets van vijftien uur en langer op koffie en champagne. Dat weten ze bij Ampere maar al te goed...]]><![CDATA[New Event Jasper Steverlinck Kon. Elisabethzaal Antwerpen vrijdag 21 december 2018]]>

Jasper Steverlinck is eindelijk waar hij moet zijn. Voor zijn nieuwe album werkte hij met producer Jean Blaute, die zijn visie deelt van “less is more“. ‘Night Prayer‘ werd een rauwe, bluesy plaat, zonder opsmuk, met onverbloemde emoties. Op het podium neemt Jasper Steverlinck dezelfde aanpak; intieme concerten met veel kippenvelmomenten en af en toe een brok in de keel! Zoals het een echte kunstenaar betaamt!

Ga dus even zitten voor ‘Night Prayer’. Neem er je tijd voor...]]><![CDATA[New Event La Cage Aux Folles Theater Elckerlyc Antwerpen zondag 13 oktober 2019]]>Koen Crucke schittert volgend jaar als Zaza in de Vlaamse musicalversie van ‘La Cage Aux Folles‘!

 In het najaar van 2019 haalt productiehuis Deep Bridge de Vlaamse musicalversie van het iconische stuk ‘La Cage Aux Folles’ naar het gezelligste stadstheater van Antwerpen, Theater Elckerlyc. Het van oorsprong Franse toneelstuk werd over de jaren al ontelbare keren vertaald en verfilmd maar tot een Vlaamse musicalversie kwam het nog niet. Tot nu.

Geen betere tijd om klassieker ‘La Cage Aux Folles’ van onder het stof te halen, moet regisseur van dienst, Stany Crets gedacht hebben. Het is vandaag immers 35 jaar geleden dat het stuk in première ging op Broadway...]]><![CDATA[New Event Tash Sultana Sportpaleis Merksem woensdag 26 juni 2019]]>Tash Sultana kondigt grootse shows aan doorheen Europa en de UK in het kader van haar “Flow State World Tour”.

Deze uitzonderlijke soloartieste begon incognito met live-optredens op vrije podia in bars in Melbourne, maar inmiddels speelt ze de grootste zalen en arena’s plat. Ze staat als headliner op tientallen van de meest gewaardeerde festivals. Haar homemade video’s werden inmiddels al meer dan 150 miljoen keer bekeken.

Tash mocht al vele onderscheidingen in ontvangst nemen...]]><![CDATA[New Event The Prodigy Vorst Nationaal Brussel vrijdag 7 december 2018]]>The Prodigy is terug van weggeweest en we zullen het geweten hebben. Hun nieuwe, explosieve single “Need Some1” geldt als voorbode voor het langverwachte zevende album van de groep. De Engelsen kondigen om diezelfde reden ook hun terugkeer naar de zalen aan dit najaar! The Prodigy komt naar Vorst Nationaal op vrijdag 7 december!

De pioniers van de electro dance zijn zonder twijfel de meest bekende in het genre. Het bewijs? Hun 30 miljoen verkochte albums over de hele wereld en hun ongeziene portefeuille aan hits, zoals “Firestarter”, “Smack My Bitch Up”, “Breathe” en nog vele andere. Gekenmerkt door hun duivelse alliantie van beats en rock, wordt The Prodigy als onbetwistbare referentie van het genre gezien sinds hun oprichting in 1990...]]><![CDATA[New Event Steven Wilson Koninklijk Circus Brussel maandag 18 februari 2019]]>Na een uitverkocht concert dit voorjaar in Brussel, en een gesmaakte zomerpassage op Rock Werchter, breit Steven Wilson in 2019 een vervolg aan zijn ‘To The Bone Tour’ met een nieuwe Belgische datum. Afspraak op maandag 18 februari in het Koninklijk Circus in Brussel!

Begin jaren ’90 brak Steven Wilson bij het grote publiek door als leider van Porcupine Tree, maar vandaag timmert hij hard aan een briljante solocarrière. Zijn vijfde plaat ‘To The Bone’ kwam uit in augustus 2017 en is zijn grootste commerciële succes tot nog toe. Elf vernieuwende indiepopnummers zonder complexen bevestigen – alsof dat nog nodig was – zijn statuut als icoon van de Britse underground-scene. Zijn concerten zorgen telkens weer voor kippenvel bij elke rechtgeaarde muziekfan...]]>
<![CDATA[New Event Jungle Trix Borgerhout donderdag 22 november 2018]]>Vier jaar nadat ze over de hele wereld potten braken met hun zelfgetiteld debuut is Jungle terug met nieuw werk. Het Londense collectief beloonde het lange wachten met niet één, maar twéé nieuwe singles. “Happy Man” en “House In LA” zijn beide doordrongen van Jungle’s heerlijke hypnotiserende vocals en funky vibes en luiden de komst in van een langverwacht nieuw album. ‘For Ever‘ verschijnt op 14 september.

Met swingende nummers “The Heat“, “Time“ en “Busy Earnin‘“ leert de wereld in 2014 de band achter Tom McFarland en Josh Lloyd-Watson kennen...]]><![CDATA[New Event Kylie Minogue Koninklijk Circus Brussel donderdag 8 november 2018]]>Kylie Minogue is onmiskenbaar een superster, overal gekend en door iedereen geliefd. Met meer dan 90 miljoen verkochte albums wereldwijd op haar palmares fleurde de Australische schone 2018 op met de release van haar veertiende album ‘Golden’. Een verrassend album dat country mengt met Kylie’s pop/dance DNA. Daar koppelt de zangeres een nieuwe Europese tournee aan die haar dit najaar naar Brussel brengt.

Als veelzijdige artieste met haar ongeziene intelligentie verbond Kylieverschillende modetrends...]]><![CDATA[New Event Tamino Ancienne Belgique Brussel zaterdag 1 december 2018]]>Belgisch-Egyptische songschrijver was een van de muzikale sensaties van 2017’ titelde De Morgen onlangs nog. En daar is niets van gelogen. Met amper één EP’s op zijn CV verkocht Tamino elke zaal (AB, De Roma en Vooruit) uit waar hij optrad en als kers op de taart pakte hij moeiteloos Rock Werchter in. Zijn singles werden over alle radionetten heen grijsgedraaid en 2018 ziet er nóg veelbelovender uit. Niet enkel het buitenland lonkt - zo schreef The Independent over zijn passage op Eurosonic: ‘Tamino has the most extraordinary voice we‘ve heard in a long, long time’ -  maar Tamino zal tevens zijn langverwachte debuut baren...]]><![CDATA[New Event Youssou N Dour Paleis 12 Brussels Expo vrijdag 27 juli 2018]]>Op vrijdag 17 juli 2018, voor de eerste keer in Brussel, geeft Youssou N’Dour, icoon van de wereldmuziek, een optreden in het Paleis 12 met zijn groep Le Super Etoile de Dakar. 

Youssou N’Dour is één van de mooiste stemmen uit Afrika en een wereldbekende artiest die de culturele en economische obstakels van de showbusiness heeft kunnen afbreken en op internationaal niveau erkend is voor zijn werk en zijn humanitaire inspanningen.

In de vorm van een « Senegalees galabal » speelt hij in het Paleis 12 zijn meest inspirerende nummers, begeleid door zijn groep ‘Le Super Etoile de Dakar’, voor een groot muzikaal feest van twee uur. 

Voorprogramma

Tijdens het voorprogramma zal Cécile Djunga, Belgische humoriste, ons aan het lachen maken vooraleer het opkomend Belgisch talent Lubiana (The Voice Belgique) evenals de talentvolle Sister Yaki op het podium zullen verschijnen. 

Opgelet – Er zijn nog weinig plaatsen beschikbaar! Koop snel uw tickets...]]><![CDATA[New Event KNTXT Sportpaleis Merksem zaterdag 3 november 2018]]>Techno is hot, zoveel is duidelijk. Clubs en festivals programmeren dat het een lieve lust is, en er staat een hele nieuwe generatie artiesten klaar om ons te voorzien van hippe, diepe beats. Temidden van de revival werd in dé technoclub van Europa - Fuse natuurlijk - KNTXT geboren, een concept dat je moet ervaren om het volledig te begrijpen. De doelstelling is duidelijk: een kwaliteitsvolle techno-ervaring, met nationale en internationale acts. Charlotte de Witte, die het concept bedacht, Chris Liebing, Dave Clarke, Sam Paganini, het zijn maar enkele van de indrukwekkende lijst namen die de line-up reeds sierden...]]><![CDATA[New Event Trixie Whitley Lotto Arena Merksem vrijdag 14 december 2018]]>Een jubeldebuut met ‘Fourth Courner’ en een schitterende terugkeer met ‘Porta Bohemica’. Twee keer goed voor een MIA! En daar komt de langverwachte opvolger aan. Haar derde album werd geschreven en opgenomen in Brooklyn en verschijnt later dit jaar in de rekken. Trixie Whitley is terug! Ze gaf eerder deze maand al wat van haar gloednieuwe muziek prijs tijdens razendsnel uitverkochte shows op Les Nuits Botanique en de AB Club. Deze zomer opnieuw op het podium van Pukkelpop...]]><![CDATA[New Event Alex Agnew Sportpaleis Merksem donderdag 30 mei 2019]]>Het genderdebat, feminisme, #metoo, cultuurrelativisme, neuspeuteren, Tarzan, Zwerkbal…
Benieuwd wat Alex Agnew over deze en nog tal van andere onderwerpen te vertellen heeft? Be careful what you wish for…

In 2001 speelde Alex Agnew zijn eerste comedy-optredens. In 2003 won hij als eerste Belg pers- én publieksprijs op het prestigieuze Leids Cabaret Festival. In 2011 stuntte hij door als eerste comedian in West-Europa een arena te vullen. Meer dan 63.000 toeschouwers bezochten zijn 5 uitverkochte ‘best of’-show ‘Larger Than Life’ in het Sportpaleis...]]><![CDATA[New Event Mark Lanegan | Duke Garwood De Roma Borgerhout donderdag 11 oktober 2018]]>Mark Lanegan komt eindelijk naar De Roma! Op 11 oktober stelt hij samen met vaste kompaan Duke Garwood hun tweede gezamenlijke plaat With Animals voor in Borgerhout. Tickets voor dit concert zijn vanaf vrijdag 25 mei om 11u te koop via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac.

We hebben er lang op moeten wachten, maar dit najaar is het eindelijk zover: Mark Lanegan komt naar De Roma! Vorig jaar kregen we kompaan Duke Garwood op een bezoek voor een van de mooiste concerten van dat seizoen, deze keer komen Garwood en Lanegan samen naar De Roma om hun nieuwe plaat With Animals voor te stellen...]]>
<![CDATA[New Event Culture Club Lotto Arena Merksem dinsdag 27 november 2018]]>Op 27 november geeft de Britse popband Culture Club in zijn originele bezetting het beste van zichzelf in de Lotto Arena. Sinds zijn ontstaan in 1981 verkocht Culture Club wereldwijd meer dan 150 miljoen singles en platen. Hun klassieke hits ‘Do You Really Want to Hurt Me’, ‘Karma Chameleon’ en ‘I’ll Tumble 4 Ya’ staan in het geheugen gegrift van meerdere generaties muziekliefhebbers.

De flamboyante frontman Boy George is als begenadigd singer-songwriter ook uitgegroeid tot één van de meest iconische artiesten ooit. In 2015 kreeg hij voor zijn bijdrage aan de muziekindustrie een Ivor Novello Lifetime Achievement Award...]]><![CDATA[New Event Niels Destadsbader Sportpaleis Merksem woensdag 31 oktober 2018]]>Een verjaardagsfeestje in het Sportpaleis, wie zegt daar nu nee tegen? Niels Destadsbader alvast niet. Het podiumbeest pur sang, dat in augustus 30 kaarsjes uitblaast, droomt er al van sinds hij de salontafel kan beklimmen. Dat het nu zover is, doet hem keer op keer in de ogen wrijven.

Wie de naam Destadsbader niets zegt, moet de voorbije jaren ergens in een donker hol hebben geleefd. Met zijn presentatiewerk voor Medialaan – denk aan ‘Dansdate’ en ‘K3 zoekt K3’ – werd Niels reeds bekend bij het grote publiek...]]>