New Event Jesus Christ Superstar

Zuiderkroon Antwerpenvrijdag 26 maart 202120:00

Onlangs ontvouwde uitbater Music Hall de plannen voor de vernieuwde Zuiderkroon op het compleet heraangelegde Antwerpse Zuid. De Zuiderkroon wordt niet alleen omgetoverd tot een permanent virusveilige eventlocatie en zal vanaf seizoen 2021-2022 omgedoopt worden tot Studio Zuid, de Belgische producent zal ook de programmatie op maat van de zaal aanpassen en er voluit inzetten op dinnershows in bubbel-setting.

De openingsproductie van de reeds vernieuwde eventtempel wordt meteen een knaller van formaat. In de paasvakantie van 2021 kan u in de Zuiderkroon namelijk, naast van een overheerlijk dinner, gaan genieten van ‘Jesus Christ Superstar - a musical dinner show‘. Deze versie van de legendarische rockopera op muziek van Andrew Lloyd Webber en tekst van Tim Rice (1970), wordt een
moderne en rocky show, een spetterend concert met live orkest in de stijl van het felgesmaakte ‘Best of Musicals‘ van Music Hall. De nummers worden in de originele, Engelstalige versies gebracht.

Wat de hoofdrollen betreft, kan Music Hall alvast uitpakken met 3 absolute topvocalisten!

Pieter Jan De Paepe (25, Lier), bij het grote publiek vooral bekend als slechterik Xander uit ‘Thuis‘, wordt de rockende Jezus Christus. Een rol die hem op het lijf geschreven en niet geheel vreemd is, want hij speelde in zijn thuisstad Lier al eens de zoon van God in het openluchtspektakel ‘De Passie‘ (2018). Pieter Jan volgde het zevende jaar Pop/Rock zang aan de! Kunsthumaniora Antwerpen, volgde de opleiding Zang-Songwriting aan de PXL-Music in Hasselt en is sinds februari 2010 de frontman van de theatrale punkrock groep Rusty Spoon. Een ‘match made in heaven‘ dus!

Met Ruben Van keer (30, Mechelen) als Judas worden de liefhebbers en kenners ook op hun wenken bediend. Zijn verbluffende vertolking als Mozart in de gelijknamige musical (seizoen 2017-2018), waarvoor hij trouwens de Musicalworld-award won voor ‘Beste mannelijke hoofdrol‘, betekende voor Ruben de grote doorbraak in zijn thuisland België. In het Verenigd Koninkrijk schitterde zijn ster eerder al wat feller. In 2016 studeerde Ruben af aan de Musical Theatre opleiding van de Royal Academy of Music in London en nog geen jaar later coverde en speelde hij de hoofdrol van Strat in de wereldpremière van ‘Bat Out Of Hell - The Musical‘ in de Londense West End en op tour. Hij is ook te horen op het originele castalbum. Eveneens in Londen speelde hij John in ‘Knights of the Rose‘ en Ruben tourde door het Verenigd Koninkrijk en Ierland als Grantaire in ‘Les Misérables‘.

Dergelijk mannelijk vocaal geweld vraagt om een minstens evenwaardig vrouwelijk tegengewicht en met de ravissante Nederlands/Amerikaanse April Darby als Maria Magdalena, is dat exact wat u krijgt! In juni 2019 vertolkte April nog de titelrol in het openluchtspektakel ‘Aida in Concert‘ (NL) en niet lang hierna was ze te horen in alle Nederlandse bioscopen als Nala in Disney’s ‘The Lion King NL’. Tussen 2015 -2017 speelde April in Nederland meerdere keren per week de hoofdrol in de hitmusical ‘The Bodyguard‘ en was tegelijkertijd lead-vocalist in dinnershow ‘Pandora’ in Studio 21 te Hilversum. Hiervoor was April onder andere te zien als cover van de hoofdrol Deloris van Cartier in de musical ‘Sister Act‘ en speelde ze de hoofdrol Sukie Rougemont in de musical ‘Witches of Eastwick‘. Voor April betekent de mooie en uitdagende rol als Maria Magdalena in  Jesus Chris Superstar - a musical dinner show‘ meteen ook haar langverwachte debuut in België!

Tickets: musichall.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter