New Event La Dernière Nuit Du Monde

Theatre National Brusselwoensdag 15 september 202120:00

Alles slaapt nog, en binnenkort nooit meer.

Denk je een wereld in zonder nacht. Een wereld waarin de mens, dankzij de wetenschap, geen fysiologische behoefte aan slaap meer zou ervaren. Met een pil zou hij 45 minuten kunnen slapen en uitgerust ontwaken. In het “tijdperk van de gefragmenteerde nacht”, waarin iedereen slaapt wanneer het hem uitkomt, bieden de sterren geen uitzicht meer op dromen of stilte. Opgezweept stroomt het leven rusteloos door de aderen van een almachtige en extatische mensheid: een droombeeld voor de ene, een nachtmerrie voor de andere. Het thema van La Dernière nuit du monde is nauwelijks taboe. De planeet U24 verschaft ons het zeer doorzichtige voorwendsel dat de dag overvol zit en dat het daarom hoog tijd wordt dat de mens zijn tijd anders gaat beleven.

Het toekomstvisioen van deze creatie vormde voor Laurent Gaudé en Fabrice Murgia een geschikte aanleiding voor een nieuwe coproductie. De opera Daral Shaga had hen reeds in 2014 samengebracht met de Cie Feria Musica. De twee heren hadden toen al het plan opgevat om ooit weer samen te werken. Het was enkel maar wachten op het essay 24/7, Le Capitalisme à l’assaut du sommeil van Jonathan Crary.

Er is geen licht dat kan zonder schaduw.

Om het verschrikkelijke lot tastbaar te maken van een wereld zonder rust, voert Laurent Gaudé een jong koppel ten tonele: Gabor (Fabrice Murgia), die zich met hart en ziel stort op het maken van deze noodlottige pil, en Lou (Nancy Nkusi), die met hem probeert te praten om zijn ogen te laten opengaan. Tevergeefs. De laatste nacht komt, voor de mensheid maar ook voor het koppel. Lou verdwijnt. Een onderzoek gaat van start, dat uiteindelijk gedwarsboomd wordt door het gebrek aan slaap en de belangen van een ongebreideld kapitalisme.

Tickets: theatrenational.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -






Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter