New Event Dissident

Kaaitheater Brusselzaterdag 27 november 202120:30

Vijf ‘probleemjongeren’ nemen het podium over. Vaak onbewust zijn ze experten geworden in het provoceren van de heersende autoriteit. Maar dit keer zijn de rollen omgedraaid en onderwijzen ze het publiek. Wat betekent het om voortdurend de uitzondering te zijn? En wat zeggen de regels en verwachtingen in het middelbaar onderwijs over wat we verstaan onder succesvol burgerschap?

Lara Staal ging op zoek naar jongeren die zich weigeren aan te passen en die machtsrelaties steevast uitdagen. Hun blik houdt ons een spiegel voor: wat kunnen we leren van datgene wat ons niet goed uitkomt? Samen ontwikkelen ze het script voor dit ‘college’. Met beatboxer en muzikant Serdi Faki Alici in het team, worden sommige teksten omgesmeed tot ritmische spoken word. Filmmaker Pascal Poisonnier capteert gesprekken met ouders, leerkrachten, begeleiders en met Lara Staal zelf. Uiteindelijk zijn het de jonge spelers die aan de knoppen zitten en bepalen welk materiaal hun betoog het beste ondersteunt.

• Lara Staal is een Nederlandse onderzoeker, schrijver en kunstenaar-curator. Recent ontwikkelde ze pakkende performatieve formats rond maatschappelijke thema’s: Congres van de Utopie (met beeldend kunstenaar Jonas Staal), De Avond van de Woede (met rapper Gideon Everduim) en Europe on Trial (met mensenrechtenactivist Yoonis Osman Nuur). Bij NTGent maakt ze de reeks De Staat van.

Tickets: kaaitheater.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter