New Event Barbara Dex

Schouwburg Noordzaterdag 18 september 202120:15

Barbara Dex en countrymuziek, dat klikt en dat weten we. Denk aan de succestours ‘Dollymentary’ met Gunther Verspecht waarin ze in de huid kroop van Dolly Parton of aan ‘Ode aan Bobbejaan’ met Jan De Smet en Guido Belcanto waarin zij zorgde voor de legendarische en onweerstaanbare country-snik van sommige van Bobbejaan Schoepens’ liederen.

Countrymuziek ligt Barbara vocaal bijzonder goed. Ze voelt zich ook aangetrokken tot de uit het leven gegrepen verhalen die kenmerkend zijn voor het genre. Barbara koestert een enorme bewondering voor countrygrootheden als Dolly Parton, Emmylou Harris, Tammy Wynette, Patsy Cline, Loretta Lynn, Lucinda Williams, June Carter en Cindy Walker.

In ‘Thank God I’m a Country Girl’ plaatst Barbara deze zangeressen op een pedestal. Want is het niet zo dat we té weinig vrouwenstemmen in de eerder conservatieve countrywereld horen?

In deze voorstelling trekt ze dan ook alle registers open om je te verwennen op een muzikale avond vol hartverwarmende countrymuziek, allemaal van vrouwen!

Tickets: schouwburgnoord.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter