New Event Anatomie Antigone

tbcdinsdag 28 september 202120:30

Tijdens de voorbije lockdowns beklommen herman en de Roovers samen een berg Antigones. De tocht begon op bekend terrein, het beroemde en veelkantige stuk van Sofokles. Al gauw kwamen de twee collectieven in een lawine aan bewerkingen terecht. Van Anouilh tot Zizek, met daartussenin Bertolt Brecht, Jane Montgomery Griffiths en Femi Osofisan.  

Tegen de almachtige wet van Kreon in, besluit Antigone om het lichaam van haar dode broer Polyneikes te begraven en hem zo de laatste eer te bewijzen. Een veelbesproken verzetsdaad die diverse Antigonfiguren opleverde. Antigone is in de grillige loop van haar geschiedenis al een vrouwenrechtenactivist, humanist en angry young rebel geweest. Ze was zowel terrorist als martelaar.  

Anatomie Antigone laat de plot telkens in een ander licht kantelen. Deze caleidoscopische voorstelling verrijkt het uitgebeende verhaal en de ingedikte taal van de bewerkingen van Anne Carson, met zinsneden uit andere adaptaties, persoonlijke anekdotes, gedichten, stukken uit krantenberichten en essays. Het is een anatomische studie van wat het onbegraven lijk van Polyneikes bij de tragediepersonages teweegbrengt. En een echokamer, waarin de gedachten van de acht spelers raken aan maatschappelijke debatten van vandaag, waarin hun woorden terugkaatsen als daden en vragen.

Tickets: www.monty.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter