New Event Flemish Primitives

Monty Antwerpenvrijdag 3 juni 202220:30

Regisseur Chokri Ben Chikha opende de Vlaamse week op de 35ste wereldtentoonstelling in Dubai met een showcase waarin hij op zoek ging naar de bron van creatief succes. Een groep kunstenaars en wetenschappers realiseerde er een project rond Vlaams Meesterschap – van Vlaams Primitief Jan Van Eyck en schilders Brueghel en Rubens, over modegoeroe Dries Van Noten, tot choreografen Anne Teresa De Keersmaeker en Alain Platel, van ambacht tot hightech. Terug op Vlaamse bodem neemt Ben Chikha de proef op de som. De centrale vraag: Wie wordt de Vlaamse Meester van morgen? 

Acht jonge Vlamingen, die hun migratieachtergrond en drang naar succes delen, ondergaan een reeks experimenten onder het toeziend oog van het publiek. Wie trekt zich terug uit de ratrace? Wie bestendigt het geloof in de survival of the fittest? Hoe verhouden nature en nurture zich, nu sociale wenselijkheid ook menselijke genen steeds meer naar haar hand zet? 

Flemish Primitives werpt een nieuw licht op flitsende talentenjachten en de maakbaarheid van succes. Samen met acht performers onderzoekt Ben Chikha de relatie tussen thema’s als excelleerdrang, culturalisme en het definiëren van identiteit in een spektakelsamenleving.

Tickets: www.monty.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter