New Event Room with a View

Theatre National Brusselzaterdag 4 februari 202320:15

Klimaatcatastrofes, wereldwijde conflicten en de algemene ineenstorting van de beschaving geven Room With A View een spoorslag om nieuwe inspiratie te putten uit de schoonheid van de chaos en de acties van protestbewegingen voortvloeiend uit #MeToo, zoals de Chileense feministische hymnes.

Aan de hand van de oorlog van de verbeelding, uitvoerig beschreven door futurist Alain Damasio, krijgen we het verhaal te horen van de legitieme woede bij de huidige generaties. De vertelling wordt aangestuurd door het vlaggenschipcollectief (LA)HORDE en Rone, boegbeeld van de electroscène en sinds 2019 aan het hoofd van het Ballet national de Marseille.

Op het toneel valt de wereld uit elkaar. Rones geluidstexturen, live gemixt, worden geëvenaard door (LA)HORDEs esthetiek van geweld, polymorf, brutaal en diepzinnig. De dans is tegelijk rebellie en bevrijding, controle en onderdrukking, zelfs verkrachting en moord. De lichamen van de ongeveer twintig dansers stuiptrekken, vibreren en worstelen tot ze hun toevlucht zoeken in de massa. Het zijn gemeenschappen van feest en strijd, de enigen die in staat zijn om macht te manifesteren, in een dans geïnspireerd door hiphop en dicht aanleunend bij electrotrance.

In een postapocalyptisch decor, afwisselend gelokaliseerd in een ingestorte marmergroeve en het puin van verwoeste gebouwen, grijpt de pulsatie de dansers aan om woede en opstand tot uitbarsting te brengen. En vooral, om hoop te geven en het geweten wakker te schudden. De viering vindt plaats van lichaam tot lichaam om ”een verknoeide wereld” te herstellen. De meest stralende energie neemt plotseling een hoge vlucht.

Tickets: theatrenational.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter