New Event Balk

corso Berchemvrijdag 2 december 202219:30

Hoe lang kan een beweging doorgaan zonder nieuwe input

BALK is een dansvoorstelling met objecten in de hoofdrol. Wannes Deneer en Ugo Dehaes delen een fascinatie voor wetenschappelijke experimenten en vertrekken van de vraag hoe je menselijke energie kan overzetten naar levenloze dingen.

Hoe kan de mens op het podium dienen als motor, zonder zelf het middelpunt te worden? Wannes en Ugo ontsteken in BALK kleine visuele en auditieve vonken. De constructie die de bewegingen start bestaat uit twee mensen, een touw en een balk. Door de balk te duwen, verandert spierkracht in energie. Wanneer de opgebouwde energie opgebruikt is door de objecten, stopt de constructie.

Zo wordt het een strijd met de tijd. Hoe lang kan een beweging doorgaan zonder nieuwe input? Wat zegt dit over onze eigen tijd op aarde? Waar we tijd voor maken bepaalt immers waar we geen tijd voor maken. Waar we onze energie in steken bepaalt wat er verandert.
In 2021 nam Wannes uitgebreid de tijd om onderzoek te doen. Het resultaat hiervan wordt de volgende drie jaren omgezet in podiumcreaties met – naast Ugo Dehaes – actrice/theatermaakster Yinka Kuitenbrouwer (2023) en danseres/choreografe Vera Tussing (2024). Ugo Dehaes is een choreograaf die geïntrigeerd is door het menselijke lichaam, maar zich sinds enkele jaren toelegt op (zelfgemaakte en geprogrammeerde) robots in functie van het vraagstuk rond de stijgende automatisatie in deze maatschappij.

‘BALK’ is onderdeel van het afscheidsweekend van Tuning People. Na 17 jaar gaan de drie Tuners hun eigen weg. Maar dat doen ze niet voor ze in c o r s o uitzwaaien als Tuning People met drie voorstellingen op één weekend. Op vrijdag en zaterdag kan je de voorstellingen ‘DEEG’ en ‘BALK’ combineren met een speciaal combiticket.  

Tickets: corso.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter