New Event SmiteNockBeat

DE Studio Antwerpenwoensdag 15 maart 202320:00

Bashing.

Een woord dat klinkt als de daad zélf. We kunnen ons enkel de zinsverbijstering en het gevoel van onmacht bij de slachtoffers inbeelden. En we hebben er dikwijls ook een mening over.

In de nieuwe voorstelling van SKaGeN gaat Bjarne Devolder, samen met Lukas Smolders (Angels In America - Olympique Dramatique) en Valentijn Dhaenens (SkaGeN & KVS), op zoek naar wat er in de hoofden omgaat van klaarblijkelijk gewone mensen die uit het niets op anderen beginnen slaan, schieten of met verbale middelen psychologische schade aanrichten. De makers onderzoeken het perverse genoegen dat deze mensen beleven bij het uitvoeren van zulke daden: het wekt afkeer op maar is ook reden tot fascinatie.

Welke trauma’s liggen er aan de oorsprong van deze daden? Is er enkel sprake van, wat Freud noemt, ressentiment en is er een diepere en maatschappelijke verantwoordelijkheid te vinden in de verrechtsing van onze maatschappij? Of spreken we over individuele verantwoordelijkheid? De thematieken die deze voorstelling behandelt zijn woede, toxische masculiniteit, (gay)bashing en politieke extremen. De makers onderzoeken het belang van groepsdynamiek, superioriteitsgevoelens en perversiedrang. Ze doen dit aan de hand van voorbeelden uit de wereldliteratuur die een oorsprong vinden in haat, agressie en toxische wereldbeelden.

De voorstelling wil geen moraliserende vinger ophouden. Ze onderzoekt hoe radicalisering in al haar vormen kan ontstaan. Wie heeft de waarheid in pacht en waar trekken we grenzen? Want zo luidt de redenering dan: “We sluiten de deur niet uit haat tegen de ander, maar uit liefde voor wie binnen is”.

Tickets: www.destudio.com

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -






Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter