New Event Editors | Rock Werchter

Festivalpark Werchtervrijdag 30 juni 202312:00

Editors komen op vrijdag 30 juni naar Rock Werchter. Het is even geleden dat ze in Werchter waren. Editors anno 2022 klinkt snedig en donkerder maar vooral verrassender dan ooit. Hoog tijd om samen nieuwe avonturen te schrijven.

Rock Werchter 2023 vindt plaats in het Festivalpark in Werchter van donderdag 29 juni tot zondag 2 juli. Eerder bevestigd: Stromae voor donderdag 29 juni, Red Hot Chili Peppers voor vrijdag 30 juni, Fred again.., Oscar and The Wolf en Muse voor zaterdag 1 juli en Arctic Monkeys en Queens of the Stone Age voor zondag 2 juli. Tickets zijn in verkoop via ticketmaster.be. Meer namen voor Rock Werchter worden binnenkort bekendgemaakt. Weet meer via rockwerchter.be.

Ze hebben al duizend keer in interviews verteld hoe België zo goed begrijpt waar Editors naartoe willen. En hoe Rock Werchter hun carrière heeft gestuurd. Hun laatste passage op het festival dateert van 2016. Hoog tijd om de banden opnieuw aan te halen, om opnieuw kennis te maken. Editors heeft namelijk een nieuwe en bepalende man aan boord. Benjamin John Power had al met de band gewerkt aan ‘Violence’ (2018). Hij zat eerder bij Fuck Buttons, een duo dat pittige electro fabriceerde. Die bagage brengt hij uiteraard mee naar zijn nieuwe werkplek. Ze maakt Editors feller en luider. De albumtitel ‘EBM’ (2022) zegt veel. Hij is een samentrekking van Editors en Blanck Mass, de artiestennaam van Power. Maar/en hij verwijst ook naar Electronic Body Music, de donkere elektronische scene uit de jaren 1980 waarin België een hoofdrol speelde met Front 242 en The Neon Judgement. 

Over Rock Werchter: Vier dagen, vier podia. De grootste headliners, jonge wolven, felle rockers, straffe singer-songwriters, verse ontdekkingen. Rock Werchter programmeert met grote overtuiging over alle genres heen. Het grootste muziekfestival van België vindt in 2023 plaats van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli. Rock Werchter is een unieke belevenis. De line-up is steeds van wereldklasse. De omstandigheden uitmuntend. Het festivalgevoel omnipresent. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Het festival staat met stip in de agenda van elke muziekliefhebber. Weet meer over Rock Werchter via rockwerchter.be.

Tickets: www.ticketmaster.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter