New Event Bach Studies

Opera Antwerpenzondag 19 mei 201920:00

Ballet Vlaanderen haalt met de Franse choreograaf Benjamin Millepied een van de meest gerenommeerde hedendaagse balletchoreografen voor het eerst naar België. Hij creëert voor het eerst een avondvullend werk gebaseerd op werk van Johann Sebastian Bach. Het belooft een unieke, abstracte en toch hoogst emotionele balletavond te worden, gecreëerd door een van de meest innovatieve balletchoreografen van het moment.

Voor zijn nieuwe werk dat als werktitel Bach Studies heeft, werkt Benjamin Millepiedvanuit het muzikale universum van Johann Sebastian Bach. Geïnspireerd door Bachs complexe ritmes, vaak met roots in barokke dansritmes, stelt Millepied zichzelf als uitdaging om Bachs compositietechnieken te exploreren en te vertalen naar een fysieke realiteit. De beweging wordt geïnspireerd door Millepieds eigen emotionele reactie op de muziek. Twee iconische werken van Bach, Partita Nr. 2 en Passacaglia voor Orgel, zijn de ankerpunten voor de choreografie.

De wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Robert Irwin bouwt voor deze productie een originele set. Binnen zijn efemere kunstinstallaties, waarin licht een cruciale rol speelt, staat de beleving van de toeschouwer centraal. Met de ItaliaanseAlessandro Sartori, die de kostuums creëert, werkte Millepied al meermaals samen. Het lichtontwerp is van de hand van de vermaarde cinematograaf en lichtontwerper Darius Khondji, die onder andere werkte met David Fincher en Woody Allen.

Het orkest van Opera Vlaanderen, onder leiding van Daniel Inbal, wordt ingezet ter versterking van de iconische partijen voor soloviool en orgel.

Tickets: www.operaballet.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter