New Event Benjamin Clementine

De Roma Borgerhoutmaandag 6 mei 201920:00

Op 6 mei komt soulfenomeen Benjamin Clementine naar De Roma voor “An Evening With Benjamin Clementine And His Parisian String Quintet“. Tickets zijn te koop vanaf woensdag 6 maart om 10u via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac.

Soulrevelatie. Pianovirtuoos. Poëet. Podiumfenomeen. Het Britse muzikale wonder Benjamin Clementine is het allemaal. Met zijn fantastische debuutplaat At Least For Now stak hij in 2015 meteen de Mercury Prize op zak en werd hij gebombardeerd tot aanvoerder van een nieuwe generatie soulartiesten. Zijn volle, krachtige stemgeluid neemt je probleemloos mee doorheen een wonderlijk muzikaal landschap waarin jazz en soul de voornaamste bestemmingen zijn, maar waar je soms ook een goeie scheut pop en zelfs een snuifje opera kan meepikken. Live is Benjamin Clementine heerlijk om aan het werk te zien. The Guardian omschreef zijn performances ooit als “unvarnished, unpredictable and fantastically awkward”, NPR noemde hem “a musical George Orwell for our time”. 

Zijn laatste tournees deed Benjamin Clementine aan de zijde van niemand minder dan David Byrne, maar voor “An Evening With Benjamin Clementine And His Parisian String Quintet” gooit hij het over een andere boeg. Deze unieke concertreeks geeft het publiek de kans om zijn songs mee te maken in een uitgeklede en intieme akoestische setting. Geen grote gebaren, enkel Benjamin Clementine op piano met achter hem een uitmuntend Frans strijkerskwartet. Verwacht songs uit At Least For Now en opvolger I Tell A Fly, maar dan gebracht zoals je ze nog nooit eerder hoorde.

Tickets: www.deroma.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter